Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam . Piszę z konta męża.

Jak w temacie.

1) zacznijmy od koloru ścian : płytki ZN1z Nowej Gali + schody z marmuru jak na foto.

Kierunek to TIKKURILA jakiś beż, ważne dla mnie aby farba była dość wytrzymała ze względu na moje roczne dziecko. Prosiłabym o konkretne pomysły i typ farby

2) oświetlenie schodowe + komunikacji łącznie 13 punktów do puszek fi 60. Co macie / proponujecie? na allegr.. są źródła świateł zaczynające się od 16 zł na 230v czy lepiej odżałować i kupić SKOFF np szczotkowaną stal za 60zł /szt

aa, mamy to na normalnych włącznikach przechodowych połączone w całość na górze i dole - jest sens stosowania czujki ruchu?

proszę o praktyczne porady

bardzo dziękuje Paulina

schody1.jpg

20140401_154711.jpg

skoff.jpg

my mamy skoffa, takie podłużne (-znalazlamRUMBa) 6sztuk, o ile pamiętam to 0,9 mocy, a jedna z nich ma 1,6

jest na tyle jasno że droga komunikacyjna jest w calości oświetlona: sypialnia, 2xhol, lazienka i 2nad schodami!

jasno- mam na myśli do komunikacji, nie do przebywania czy też czytania....;)

ja polecam bardzo!

kolorów u Ciebie "nie czuję"

ja jestem fanką jednolitości, im mniej tym lepiej, i jak kolory to najlepiej BIAŁY, ;) lub bardzo jasne,

te schody mają już swoje wzory, więc poszłabym w uspokojenie otoczenia,

jeśli odcienie beży, ...to trochę ciemno,

może mleczny biały, taki lniany kolorek, coś bardzo jasnego ale w tonacji koloru ze schodów,

ale może ktoś się jeszcze wypowie, kto ma szersze spojrzenie na kolory

Ja bym też proponowała dopasować kolor do którejś barwy ze schodów (wzięłabym wzornik i dopasowała kolor do któregoś odcienia z tych wzorów)

A co do oświetlenia schodów do Skoff jest jak najbardziej OK (ceny chyba już od 50zł się zaczynają), a czujnik ruchu moim zdaniem zbędny - ja też mam włącznik schodowy i w zupełności to wystarcza

a co z kolorkiem:)

jaki Wy byście sobie dali na klatkę schodową i korytarz ??

mieszać coś ze ścianami? czy dać na całej klatce i ścianach w korytarzu ten sam odcień??