steler333 15.06.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Witam Posiadam budynek w którym pierwotnie miały być 2 łazienki i jest doprowadzona kanaliza do tych pomieszczeń lecz teraz planuję w tym budynku stworzyć gospodarstwo agroturystyczne i będzie 6 łazienek, chudziak już zalany i mam problem jak zrobić wyjście pod ławą z pozostałych 4 łazienek? Czy wyjście musi być zrobione pod ławą? Czy można "rozkuć" trochę ławę i zrobić wyjście trochę wyżej? Problem jest w tym, że wyjście pod ławą wyjdzie ponad na ponad 1 metrze głębokości, a jest planowana oczyszczalnie biologiczna około 10-15m od budynku i zagłębienie rury wyjdzie na poziomie 1,30-1,40cm i oczyszczalnie wyjdzie bardzo nisko. Proszę o pomoc jak rozwiązać przejście z kanalizą na zewnątrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.06.2014 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 A ponad ławą, przez ściankę fundamentową się nie da? Bo kucie przez ławę może być mocno kłopotliwe, w końcu to grubachny kawał zbrojonego żelbetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 16.06.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 ja mam zrobione w fundamencie nad ławą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 16.06.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Kanalizację powinno robić się ze spadkiem więc ścieki są w ruchu i nie powinny zalegać w rurze, myślę że przy prawidłowo wykonanej kanalizacji głębokość rur nie ma większego znaczenia. Widziałem u znajomych jak rura kanalizacyjna wychodząca z domu była ledwie zakryta ziemią, przez 10 lat nie mieli problemu z zamarzającą kanalizacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 16.06.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 I jeszcze jedno im głębiej idzie rura kanalizacyjna tym głębiej trzeba wkopać szambo,no chyba, że rurę wpuścimy w połowie wysokości szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 13.08.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Jak prawidłowo ułożyć instalację kanalizacyjną w zasypce pod podłogą na gruncie? Ile pionów, jak kolor rur, jaki spadek, jak łączyć rury, jak zagęścić piasek wokół i nad rurami - radzi Paweł Miks, projektant instalacji sanitarnych. Zapraszamy do obejrzenia filmu:) Zobaczcie inne filmy poradnikowe na murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bejrut 31.08.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Im większy spadek tym mniejsze prawdopodobieństwo zatkania. Lepiej już wyjść nad ławą żeby chociaż zwiększyć spadek bo to nie mała odległość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts