kasia_i_krzysiek 15.06.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Witam, mam pewien problem. Mam już wykonane ściany fundamentowe i nasuwa się pytanie czym wypełnić przestrzeń pomiędzy ścianami fundamentowymi. Ściana fundamentowa ma wysokość 120 cm więc do zasypania całej wolnej przestrzeni potrzebuję około 100 kubików kamienia. Czy mogę np 60-80 cm zasypać ziemią zagęścić a resztę do wysokości 120 cm kamieniem i piaskiem też oczywiście zagęszczając warstwami? Proszę poradźcie coś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 15.06.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Nie syp ziemi ( zwłaszcza z humusem ) pod posadzkę bo to proszenie się o kłopoty . Zasyp piaskiem lub lepiej jeszcze pospółką , które zagęszczaj warstwami - przy ubijarce 250-300 kg możesz warstwy po 25-30 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.06.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 JA tylko napiszę aby pamiętac o zasypywaniu wewnątrzi na zewnątrz "równolegle" żeby nie wypchało bloczków. Ziemia sie nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_i_krzysiek 15.06.2014 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 ok, dzięki za odpowiedzi. Czy w takim razie pospółka rzeczna będzie się nadawała? Co z zasypywaniem z zewnątrz jeżeli mam fundament monolityczny? Czy też muszę zasypywać od razu na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts