Piqs 15.06.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Witam, zakupiłem bramę garażową JANUS firmy Splendoor Chcę ją zamontować samodzielnie, jednak chce się upewnić w którą stronę ustawić szyny prowadzące rolki W instrukcji z listy części nie da się dojść która część ma być pionowo, a która poziomo Poniżej przedstawiam mały szkic Szyna 1 jest węższa od 3 Szyna 2 ma różne szerokości końców pasujące odpowiednio do szerokości szyny 1 i 3 Na logikę rolki w pionowej szynie powinny być lepiej dopasowane żeby nie poruszały się przód-tył, natomiast w poziomej po prostu opadną w dół i mogą odstawać od górnej części szyny. Dodatkowo w takim położeniu po wjeździe rolek w część poziomą przejeżdżają one przez spadek, który jak rozumiem pomaga w utrzymaniu bramy w pozycji otwartej. Czy dobrze rozumuje czy szkic przedstawiony na rysunku powinien być przekręcony o tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.06.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Poszedłem sfotografować jak jest u mnie - jest więcej szyn są dwie, ale może Ci to pomoże Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.06.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 No wiesz - teraz poszukałem przecież wszystko jest w sieci?http://www.splendoor.pl/sites/default/files/pliki/instrukcja_montazu_bramy_garazowej_segmentowej.pdftrzeba poszukaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piqs 15.06.2014 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 No wiesz - teraz poszukałem przecież wszystko jest w sieci? http://www.splendoor.pl/sites/default/files/pliki/instrukcja_montazu_bramy_garazowej_segmentowej.pdf trzeba poszukać Pozdrawiam No jednak nie wszystko, bo pod tym linkiem jest inny model - XFC-1 - z podwójnymi szynami jak na twoich zdjęciach. A mój model - JANUS - ma pojedyńczą szynę poziomą, a w instrukcji są takie rysunki że nie da się rozpoznać która szyna jest pionowa a która pozioma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi89 19.09.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Witam, zakupiłem bramę garażową JANUS firmy Splendoor Chcę ją zamontować samodzielnie, jednak chce się upewnić w którą stronę ustawić szyny prowadzące rolki W instrukcji z listy części nie da się dojść która część ma być pionowo, a która poziomo Poniżej przedstawiam mały szkic [ATTACH=CONFIG]265577[/ATTACH] Szyna 1 jest węższa od 3 Szyna 2 ma różne szerokości końców pasujące odpowiednio do szerokości szyny 1 i 3 Na logikę rolki w pionowej szynie powinny być lepiej dopasowane żeby nie poruszały się przód-tył, natomiast w poziomej po prostu opadną w dół i mogą odstawać od górnej części szyny. Dodatkowo w takim położeniu po wjeździe rolek w część poziomą przejeżdżają one przez spadek, który jak rozumiem pomaga w utrzymaniu bramy w pozycji otwartej. Czy dobrze rozumuje czy szkic przedstawiony na rysunku powinien być przekręcony o tak: [ATTACH=CONFIG]265578[/ATTACH] Witam, Zauważyłem Twój wpis odnośnie montażu Bramy garażowej JANUS. Właśnie kupiłem ten sam model i mam problem z montażem. Mógł byś coś poradzić jak w końcu zamontowałeś te prowadnice. Podeślesz jakieś zdjęcia jak posiadasz. Z instrukcji montażu dołączonej do bramy ciężko coś zobaczyć co jest co na tych obrazkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts