Feft 27.05.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Robotnicy zostawili mi w prezencie pianę montażową na bramie garażowej (już zaschnięta). Znacie jakiś sposób na usunięcie tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 27.05.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Z tego co słyszałem zaschniętą piankę montażową (budowlaną) można usunąć wyłącznie sposoben mechanicznym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzejzs 27.05.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Czyszczenie mechaniczne zaschnietej pianki montażowej jest praktycznie niemozliwe. Prędzej uszkodzisz czyszczony element np rame okna czy drzwi niz ja usuniesz . Próbowałem . Nie powiem co pomyślałem o wykonawcy. Ale gdzieś widziałem środki chemiczne do usuwania pianki. Tylko w reklamówkach. Niestety nie pamietam nazwy ani producenta. Trzeba popytac w hurtowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 28.05.2004 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Mam taki środek, ale służy do usuwania świeżej pianki. Jeśli porysuję bramę, to będę musiał ją pomalować - mam za swoje, nie zauważyłem tego od razu, a teraz robotnikowi niczego już nie udowodnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 28.05.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 A aceton???Ale nie znam dxziałania!!!!!!!!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 21.06.2004 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Witam, Podciagam temat - bo mam do oczyszczenia drzwi okleinowe - w zasadzie oscieznice. Sposob mechaniczy odpada zupelnie. Preparat, ktory sluzy do czyszczenia pianki (swiezej - nie zaschnietej) zawiera aceton, ale bardzo slabo (albo wcale) dziala na utwardzona. Macie jakies pomysly? Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 21.06.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Ja również chętnie się dowiem.U mnie temat dotyczy ościeżnicy drewnianej drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 21.06.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Co prawda czyściłam niewielkie kawałaeczki, ale usunęłam wszystko zwykłą kuchenną gąbką (ze ścierającą warstwą z jednej strony)zwilżoną w czystej wodzie. Delikatnie pocierać w poprzek struktury drewna. Jeżeli pianki jest grubo - najpierw zciąć bezpiecznie nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzops 21.06.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 WitamJest srodek do usuwania zaschniętej pianki ,sadząc po zapachu,na bazie acetonu.Miałem ten sam problem na parapetach z PCV.Po kilku próbach wszystko zeszło.Trzeba jednak bardzo uważać,nalezy lekko zwilzyć szmatkę i wycierać , tak było w przypadku PCV.Natomiast na drewnianych powierzchiach np oknach pianka zejdzie, ale lakier się zmatowi.Trzeba najpierw wykonać próbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 21.06.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Niewielkie zabrudzenia usuwałem octem.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 21.06.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 U nas ubrudzony był brodzik - ale udało się to ściąć lekko taką żyletką w oprawce (zakupiliśmy razem z nożami do cięcia tapet) - ale fakt że warstwa była bardzo cienka. Nie udało się wyczyścić w miejscu gdzie było grubo (na szczęście na piecu od CO). Preparat do czyszczenia pianki nie działa na zaschniętą - tylko na świeże plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 22.06.2004 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Jeśli masz tego dużo, to koszmar. Ja usuwałem mechanicznie - ile się dało ścinałem nożem, potem skrobałem paznokciem (całkiem dobre narzędzie, ale trochę nietrwałe) a na koniec mleczkiem CIF. Ideału nie udało się osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 23.06.2004 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 miałem niewielkie plamy na drewnianych oknach i też niczym nie mogłem tego usunąć. Zaskoczony byłem efektem, jak konserwowałem i polerowałem okna fornitem Całkiem nie zeszło, ale teraz wygląda to duuużo lepiej. Fornit bardzo sprawnie usunął też stary klej z szyb ( ten od naklejek ). Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaj 30.06.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Jest cos takiego jak Czyścik do pian, marka TYTAN, zaschnieta tez usuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 01.07.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Świeżą może tak, ale zaschniętą? - Wątpię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 01.07.2004 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 O ile dobrze pamiętam (niestety, wyrzuciłem już puszkę) to taki środek już miałem - świetnie czyści świeżą piankę, ale w ogóle nie czyści zaschniętej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Storm 01.07.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Ciężka sprawa, ważne jest czy zaschła w postaci w jakiej spadła na powierzchnię czy też może ktoś próbował wycierać świeżą i zostawił plamy i resztki. w pierwszym przypadku masz sznasę, takie środki ma min TYTAN, możesz próbować mleczkiem typu CIF, ale to cięzka sprawa. W drugim przypadku tylko czyszczenie mechaniczne, niestety wiąże się to z uszkodzeniami PCV, a potem polerowanie, a efek może być i tak mizerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjup_ 01.07.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Starą piankę na oknach i parapetach PCV udało mi się usunąć benzyną lakową, polecano mi też ,,Płyn czyszczący do pistoletw i piany'' w areozolu firmy Soudal, ale jeszcze tego nie stosowałem, bo benzyna w moim przypadku poskutkowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alupin 01.07.2004 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Jest taki spray dla elektroniki LabelOff , ktory usuwa naklejki... Psikamy na pianke, czekamy 5 minut i powinno zejść. Spray ma konsystencje żadkiego oleju ( tłuste świństwo ) ale powinno pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts