Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzony dom Ani

Recommended Posts

Nasza budowa trwa od sześciu tygodni. Budujemy w okolicach Warszawy, według projektu indywidualnego. Dom z betonu komórkowego. Poniżej stan na dzień dzisiejszy

Zdjęcia: Budowa domu - Chyliczki.jpg

Zalany strop nad pierwszym piętrem. Teraz zaczną budować pierwsze piętro - a potem kolejny strop.

Jeszcze nie wstawiałam rzutów domku. Poniżej pierwsze piętro i parter:

Zrzut ekranu 2014-06-15 o 18.33.26.jpg

Teraz - bank musi nam dać kredyt...

a przede mną wybór dachu- skłaniam się ku blachodachówce Venecja, kolor grafitowy.

I zamówienie okien. Okna będą prawdopodobnie plastikowe, kolor orzech. Tarasowe HS szerokość 360 cm - najbardziej mnie cieszy.

Edytowane przez anniia

• 2 weeks później...

Budowa postępuje - niedługo skończy się etap budowania i będziemy mieli SSO :D. Pod koniec tygodnia ekipa ma zalać strop nad piętrem i zacząć budowę dachu. Spotkałam się ze sprzedawcą okien, zrobił na mnie miłe i profesjonalne wrażenie, okna również mi się podobają.

Obecnie szukam pokrycia dachu, i ekipy, która go zamontuje, hydraulika, ekipy od podłogówki, wylewek.

Domek obecnie wygląda jak ponizej:

IMG_1894.jpg

IMG_1891.jpg

• 1 month później...

Troszkę mnie nie było. Co oczywiście nie oznacza, że na budowie nic się nie działo.

Moja ekipa- zbudowała więźbę i odeskowała dach, pokryła papą, zbudowała ścianki działowe, i powstają kominy.

Ten tydzień będzie ciekawy. Zamontują okna i rozpocznie się montaż blachy na dach. Wybór padł na Venecję Budmatu - kolor grafitowy. Takie będą też drzwi i brama.

Drzwi i bramę też zamówiliśmy - przyjadą za 3-4 tygodnie.

Brama Dk-prof, drzwi Wikęd.

18.08.JPG

• 5 weeks później...

Przyszłam się przywitać. Macie ładne okna. Też jesteśmy obecnie na etapie poszukiwania okien i zastanawiam się nad firmą PUMAR. Jakiej wielkości jest duże okno na parterze i jakiej firmy zamawialiście? Jeśli można zapytać gdzie budujecie, bo my w okolicach Mińska Maz.

Pozdro

Kasia

• 1 month później...

Pora na mału update - bo dawno mnie nie było, a dużo się działo

Zrobiliśmy pokrycie dachowe - blachodachówka modułowa Venecja: kolor antracyt.

Wstawiliśmy drzwi zewnętrzne i bramę garażową. Drzwi Wikęd, brama DK prof z napędem Somfy.

Zrobiliśmy elektrykę, hudraulikę oraz ocieplenie poddasza nad garażem oraz stropu pianą pur.

Zrobiliśmy okablowanie instalacji alarmowej.

Obecnie Panowie kładą tynki - mają skończyć w przyszłą środę. Tynki gipsowe kładziemy.

A teraz zaległa dokumentacja fotograficzna :)

IMG_1030.jpg

Edytowane przez anniia

no mam już nawet większość zaprojektowaną w głowie :). Ma być prosto i ponadczasowo. Poniżej inspiracja łazienki przy naszej sypialni ( przepraszam że nie wiem czyje są...). Ma być łupek, płytki drewnopodobne i biel

968_500_4_1409121822041658425.jpg

oczywiście w inspiracji chodzi tylkoo kolory - bo łazienka ma zupełnie inny układ :).

Ponieważ w całym domu planuję podłogówkę, na dole będą wszędzie płytki ( w salonie drewnopodobne, a reszcie parteru łupek). Meble w tonacji biel i orzech. kuchnia biała, blaty orzech.

Niestety nie umiem robić wizualizacji - a jako że nie korzystam z projektanta - niestety nie mam żadnych.

Sypialnia w tonacji bieli, kości słoniowej i beżu- coś jak poniżej:

sypialnia-bez.jpg

images (1).jpeg

Edytowane przez anniia

• 2 weeks później...

a tymczasem ekipa położyła tynki i zaczyna kłaść izolację i podłogówkę. W przyszłym tygodniu będą wylewki i wreszcie skończą się wielkie prace budowlane.

Już się nie mogę tego momentu poprostu doczekać. Was też tak denerwuje bałagan, który zostawiają fachowcy? Ja dostaje szału jak widzę jak wszystko byle gdzie rzucają i nie patrzą jak i gdzie chodzą. Chyba jakaś przewrażliwiona jestem.

A teraz pora na troszkę zdjęć z dzisiaj ( tynki schną więc okna mokre).

Salon i moje ukochane okno tarasowe

IMG_1157.jpg

i już nawet trawka na działce rośnie :)

IMG_0891.jpg

Edytowane przez anniia