anniia 15.06.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Nasza budowa trwa od sześciu tygodni. Budujemy w okolicach Warszawy, według projektu indywidualnego. Dom z betonu komórkowego. Poniżej stan na dzień dzisiejszy Zalany strop nad pierwszym piętrem. Teraz zaczną budować pierwsze piętro - a potem kolejny strop. Jeszcze nie wstawiałam rzutów domku. Poniżej pierwsze piętro i parter: Teraz - bank musi nam dać kredyt... a przede mną wybór dachu- skłaniam się ku blachodachówce Venecja, kolor grafitowy. I zamówienie okien. Okna będą prawdopodobnie plastikowe, kolor orzech. Tarasowe HS szerokość 360 cm - najbardziej mnie cieszy. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez anniia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 22.06.2014 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 i minął kolejny tydzień budowa porusza się do przodu. W piątek wybrałam się obejrzeć okna - zastanawiam się nad oknami Pumar Ryki, na profilach Schuko CT 70 dwuszybowych. Niestety niewiele znalazłam opinii na ich temat..... wiecie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 01.07.2014 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Budowa postępuje - niedługo skończy się etap budowania i będziemy mieli SSO . Pod koniec tygodnia ekipa ma zalać strop nad piętrem i zacząć budowę dachu. Spotkałam się ze sprzedawcą okien, zrobił na mnie miłe i profesjonalne wrażenie, okna również mi się podobają. Obecnie szukam pokrycia dachu, i ekipy, która go zamontuje, hydraulika, ekipy od podłogówki, wylewek. Domek obecnie wygląda jak ponizej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 18.08.2014 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Troszkę mnie nie było. Co oczywiście nie oznacza, że na budowie nic się nie działo. Moja ekipa- zbudowała więźbę i odeskowała dach, pokryła papą, zbudowała ścianki działowe, i powstają kominy. Ten tydzień będzie ciekawy. Zamontują okna i rozpocznie się montaż blachy na dach. Wybór padł na Venecję Budmatu - kolor grafitowy. Takie będą też drzwi i brama. Drzwi i bramę też zamówiliśmy - przyjadą za 3-4 tygodnie. Brama Dk-prof, drzwi Wikęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.08.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 To ja się u Ciebie rozgoszczę i pokibicuję budowie domu. Dom z zewnątrz wygląda na spory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 19.08.2014 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Andariel - zapraszam jest chyba w sam raz. Ma 160m2 - spory się wydaje głównie z racji pełnych kondygnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.08.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Chętnie popatrzę, bo na budowie wcale się nie znam Ale bardzo lubię moment gdy zaczynają pojawiać się zdjęcia z wewnątrz, gdy bryła zaczyna być budynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 20.08.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Też się rozsiądę Sąsiadko Wprawdzie już niedługo, ale jednak pokibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 20.08.2014 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Też się rozsiądę Sąsiadko Wprawdzie już niedługo, ale jednak pokibicuję Witam serdecznie zaparaszam Dzisiaj wstawili mi okna są piękne. Mąż wykonał również samodzielnie drzwi - namęczył się troszkę nie powiem i troszkę ponarzekał. Ale są oto zdjęcia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 20.08.2014 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 przy okazji mogę polecić firmę od okien. Firma PUMAR z Ryk ( producent okien) i u nich bezpośrednio zamawiałam - zamontowali szybko, profesjonalnie - bardzo kulturalna ekipa montażowai terminowo wykonane zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.08.2014 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 drzwi pierwsza klasa! Macie okna i drzwi. Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.08.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Zaglądam z rewizytą Aniu Świetne tempo. Ładny, duży dom i okna To czas myśleć o wnętrzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Rodak 21.09.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Przyszłam się przywitać. Macie ładne okna. Też jesteśmy obecnie na etapie poszukiwania okien i zastanawiam się nad firmą PUMAR. Jakiej wielkości jest duże okno na parterze i jakiej firmy zamawialiście? Jeśli można zapytać gdzie budujecie, bo my w okolicach Mińska Maz. Pozdro Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.09.2014 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 witam, którego wybrałaś wikęd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 06.11.2014 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Autorus - drzwi wzór 30 ościeżnica termoi drugie do garażu wzór 26cKasiu- to duże okno to 360 cm szerokości na profilu HS ( okna są na ościeżnicach schuco ) a producentem jest Pumar.Budujemy się w okolicach Piaseczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 06.11.2014 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) Pora na mału update - bo dawno mnie nie było, a dużo się działo Zrobiliśmy pokrycie dachowe - blachodachówka modułowa Venecja: kolor antracyt. Wstawiliśmy drzwi zewnętrzne i bramę garażową. Drzwi Wikęd, brama DK prof z napędem Somfy. Zrobiliśmy elektrykę, hudraulikę oraz ocieplenie poddasza nad garażem oraz stropu pianą pur. Zrobiliśmy okablowanie instalacji alarmowej. Obecnie Panowie kładą tynki - mają skończyć w przyszłą środę. Tynki gipsowe kładziemy. A teraz zaległa dokumentacja fotograficzna Edytowane 6 Listopada 2014 przez anniia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 06.11.2014 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) ostanie zdjęcie to najmłodsi inwestorzy na pikniku po tym jak posprzątaliśmy działkę Edytowane 6 Listopada 2014 przez anniia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 09.11.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Witam sę w Twoim wątku - młodzi inwestorzy zadowoleni z miejscówki jak widać . Domek zapowiada się fajny- jakieś pomysły na wykończenie już masz? w jakich klimatach planujesz się urządzić? Ja ciągle niezdecydowana ....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 09.11.2014 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 (edytowane) no mam już nawet większość zaprojektowaną w głowie . Ma być prosto i ponadczasowo. Poniżej inspiracja łazienki przy naszej sypialni ( przepraszam że nie wiem czyje są...). Ma być łupek, płytki drewnopodobne i biel oczywiście w inspiracji chodzi tylkoo kolory - bo łazienka ma zupełnie inny układ . Ponieważ w całym domu planuję podłogówkę, na dole będą wszędzie płytki ( w salonie drewnopodobne, a reszcie parteru łupek). Meble w tonacji biel i orzech. kuchnia biała, blaty orzech. Niestety nie umiem robić wizualizacji - a jako że nie korzystam z projektanta - niestety nie mam żadnych. Sypialnia w tonacji bieli, kości słoniowej i beżu- coś jak poniżej: Edytowane 9 Listopada 2014 przez anniia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 19.11.2014 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) a tymczasem ekipa położyła tynki i zaczyna kłaść izolację i podłogówkę. W przyszłym tygodniu będą wylewki i wreszcie skończą się wielkie prace budowlane. Już się nie mogę tego momentu poprostu doczekać. Was też tak denerwuje bałagan, który zostawiają fachowcy? Ja dostaje szału jak widzę jak wszystko byle gdzie rzucają i nie patrzą jak i gdzie chodzą. Chyba jakaś przewrażliwiona jestem. A teraz pora na troszkę zdjęć z dzisiaj ( tynki schną więc okna mokre). Salon i moje ukochane okno tarasowe i już nawet trawka na działce rośnie Edytowane 19 Listopada 2014 przez anniia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts