Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymarzony dom Ani

Recommended Posts

obecnie jestem na etapie poszukiwania:

- płytek a'la łupek czarny na podłogę w kuchni, korytarzu, łazience dolnej i jednej górnej.

- płytek do salonu i gabinetu - tutaj spodobały mi się Hasel Paradyża - może ktoś ma, może coś powiedzieć

- schody będą dywanowe na betonie, kolor orzech - walczę z koncepcją barierki

- tanich płytek do kotłowni i pralni oraz garażu

- kuchnia będzie biała Ikea z orzechowym blatem

- drzwi białe - nawet jeszcze nie zaczęłam szukać

- łazienka dzieci ma być biała z kolorowymi akcentami - nic jeszcze nie znalazłam - odnośnie tych kolorowych akcentów

muszę chyba się jednak naumieć jakiegoś programu do wizualizacji wnętrz - bo kiepsko jakoś wszystko tak sobie wyobrazić....

• 4 weeks później...

image.jpg

Mamy już tynki wylewki a ostatnie pare dni sprawiło, że pięknie schną ������

Nie sądziłam że trafi nam się taka pogoda w grudniu:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Jest też kolejna dobra wiadomość - mamy upragnione i wyczekane przyłącze gazowe i instalację wewnętrzną. Zatem za jakiś miesiąc zapewne jak się uda zakończyć całość papierologii puszczą gaz. A to z kolei znaczy że będzie można dosuszyc tynki i wylewki i zacząć etap na który najbardziej czekam czyli wykończenie. Mam nadzieję, że domu a nie siebie������

W przerwie świątecznej mam urlop zatem zamierzam wybrać jak najwiecej rzeczy do wyposażenia domu. Już wybrane zostały:

Schody - bedą dywanowe na betonie w kolorze orzecha.

Podłoga w salonie będzie paradyz hasel kolor ochra

Podłoga na parterze będzie paradyz Doblo

nero struktura

Płytki w łazience dzieci bedą w odcieniach niebieskich do białych jak ze zdjęcia poniżej tubadzin to zdaje się jest - chodzi o drugi rząd od góry

image.jpg

Cześciowo oczywiście bo pod prysznicem w obudowie wanny i geberitu reszta to biel

Edytowane przez anniia

• 2 months później...

Dawno nie pisałam bo schły tynki . Długo to trwało ..... Gaz podłączyli nam dopiero pod koniec stycznia i wówczas zaczęło ścignąć lepiej. Uruchomiliśmy podłogówkę i po jej odpowietrzania grzeje ładnie. Udało mi się zakupić płytki do całości domu prawie.

image.jpg

Dużo ich było. Ale jestem zadowolona i jak wszystko pójdzie dobrze to w przyszłym tygodniu zacznie się ich układanie.

Takie bedą w salonie

image.jpg

A takie w kuchni i korytarzu ( te ciemne)

image.jpg

• 2 months później...

u nas wykończeniówka weszła już w finalny etap.

Mamy już pomalowaną górę, zamontowane schody, skończone łazienki, i podłogi.

Poniżej kilka zdjęć

schody - świeżo po montażu - dębowe bejcowane na kolor orzecha i lakierowane. Schody na betonie tzw. dywanowe.

Są absolutnie przepiękne :) montaż i wykonaniu forumowy Pan Dariusz Lasek

schody11.jpg

schody 2.jpg

• 1 year później...