Foczki 16.06.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Witam, Taki mam problem, na bliczku M6 o szerokości 24 ma stanąć silka 18 cm, a to daje ścianę o 3 cm cofniętą, na zewnątrz nie ma problemu ale wewnątrz będę musiał wylać podłogę i tu pojawia się problem, gdyż planowana wysokość posadzki = szczyt bloczków M6 a to oznacza, że znajdując się w pomieszczeniu będę miał 3 cm bloczków M6, potem 1 cm izolacji (pianka lub styropian) i potem odizolowana pływająca wylewka betonowa. Oczywiście tak nie może być. Zastanawiałem się jak to prawidłowo wykonać i doszedłem do wniosku, że bloczki M6 muszę skończyć wcześniej (niżej) niż planowano i wcześniej (niżej) rozpocząć budowę z silki, wówczas wylewką dojdę do ściany a nie 3 cm przed. Pytanie tylko jakie wysokości zachować, czy dać styropian ocieplający między M6 i np 5 cm na wysokości silki i dopiero 6 cm wylewki? Jak to rozwiązać? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/191025-silka-18-cm-na-bloczku-m6-24-cm/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts