rob_7 16.06.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Tak się zastanawiam.. Postawiłem domek z balkonem w sumie dekoracyjnym, bo wystaje na niecały metr i to jeszcze jest zaoblony. Jak wiadomo balkon to tylko problem z mostkami cieplnymi, izolacją hydro. Dom jest w trakcie budowy, bez elewacji. I teraz moje pytanie jest takie: Co jeśli bym chciał ten balkon uciąć i zrobić balkon francuski (czyli sama balustrada)? Pewno muszę projekt przerobić i jakieś pozwolenia odnawiać? Ile mnie to może kosztować od strony papierkowej? Wykończenie tego balkonu też będzie kosztować, noże nawet więcej niż obcięcie go.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 09.07.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 WitamNie jest to znaczące odstępstwo od projektu i można to załatwić wpisem do dziennika budowy. Wygodniejszym i lepszym rozwiązaniem jest naniesienie takiej zmiany przez projektanta na projekt, tak by przy odbiorze nie było problemu. Ponieważ trzeba przy odbiorze wskazać zastosowaną zmianę. W tym przypadku nie ma konieczności wykonywania dodatkowego projektu zamiennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts