arexus 16.06.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Witam, mam następujący problem:- jestem na etapie instalacji CO i wymyslilem sobie ze dodatkowo do mojego pieca kondensacyjnego Vitodent 242-F 13kW podłącze sobie zamiast kominka, piec wolnostojący na pellet z płaszczem wodnym i co wy sadzicie o takim rozwiązaniu ? - dużo jest opinii ze piece te głośno chodzą tz. wentylator odprowadzający spaliny hałasuje jak i cały piec do cichych nie należy ??Bede wdzieczny za wszystkie opinie i ewentualnie prosze o namiary na jakis "cichy" piec na pellet - z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 16.06.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 to zależy jaki produkt wybierzesz - wersje z niższą ceną będą bardziej hałaśliwe droższe wersje są cieche. Dobre konstrukcje to MCZ, z tej samej firmy są też tańsze piecyki pod marką RED kilka zamontowałem i raczej nie były zbyt hałaśliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arexus 16.06.2014 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Dzieki za odpowiedz, widze za sa to włoskie piece - a mozesz podać wg. swojej wiedzy jaki by sie piec nadawal na dom 135m2 z garazem, moze byc piec drozszy - gdyz chcemy miec alternatywe grzewcza na wypadek jak by Putin podniesie ceny gazu - nadmienie ze w kotlowni musi byc piec na gaz, gdyz taki jest projekt i wymogi osiedla na ktorym sie znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 16.06.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 wysłałem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rupi998 06.01.2019 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Witam wszystkich. Odgrzewam temat żeby nie zakładać nowego. Zamierzam wymienić kominek z płaszczem wodnym na piec wolnostojący z płaszczem wodnym na pellet. Ma być to jedyne źródło ogrzewania mojego 80 metrowego domu. Bardzo proszę o poradę osoby, które posiadają takie piecyki lub zajmują się ich montażem. Interesuje mnie jakie firmy polecacie, czy generują dużo hałasu, ogólnie wady i zalety użytkowania takich piecyków. Proszę nie pisać w stylu: załóż PC itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts