Wolski 16.06.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Witam. Moje pytanie brzmi czy producenci okien zawsze robią okna pod zamawiany wymiar czy mają tam jakieś moduły w fabryce? Chodzi mi o to jak to wygląda? Czy ja musze sobie przed budową ustalić dokładnie jakie okno będzie wstawiane żeby uniknąć dodatkowych kosztów przy zamówieniu okien na nietypowy wymiar? Drugie pytanieCzy dużo może wzrosnąć cena okna tarasowego jeśli będzie to szer. o 1 m większy? np szer.2m (2 skrzydłowe) a 3m (3 skrzydłowe)? Będzie to wzrost o 50% wartości 2 metrowego okna? No chyba nie? Dobrze myśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.06.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Okna typowe to zaszłość, ale jeszcze czasem bywa dostępna i jest zwykle ok 10-15% tańsza niż nietypowe, ale ma to znacznie głównie pryz tańszych produktach. Ty chyba nie musisz ustalać okien - od tego jest projektant - on powinien wiedziec wiecej na temat okien, ich wielkosci w proporcji do pomieszczen w mieszkaniu, mozliwosci produkcyjnych itd.. A odnośnie wzorstu cen - jeśli zwiększasz okno o 50% to czemu cena ma nie wzrosnąć o tyle? Niektóre garażowe firemki potrafią liczyć cenę okna z metrów kwadratowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolski 17.06.2014 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Dzięki za pomocną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts