carpentier 17.06.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Na wiosce gdzie niedługo zamieszkam mam bardzo starą studnie około 100 letnią , wody nie badałem pod względem przydatnosci do picia bo i tak jest przyłącze do miejskiej,ale do podlewania i chłodzenia kasty piwa jest jak znalazł.Mój problem jest w tym ,że chciałbym ją wymurować ponad grunt bo teraz jest wykończona cegłą na równi z ziemią i przykryta taką samoróbką a"la buda dla psa żeby dzieciaki nie wpadły.Mam do dyspozycji wielką sterte kamienia żelaznego-tak nazywa go teściu -chodzi o piaskowiec żelazisty czy jakoś tak.Wykombinowałem sobie że wymuruje okrąg z tego piaskowca na tych ceglach,wstawie po bokach kantówki 8x8 i zrobie zadaszenie , żeby jakoś sie to prezentowało i miało swoją użytkowość.Moje pytanie -czego najlepiej użyć do klejenia tych kamieni?Srednica otworu studni to 110 cm. Edytowane 17 Czerwca 2014 przez carpentier literówka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/191069-przebudowa-studni-wyko%C5%84czenie-ponad-gruntem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts