carpentier 17.06.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Na wiosce gdzie niedługo zamieszkam mam bardzo starą studnie około 100 letnią , wody nie badałem pod względem przydatnosci do picia bo i tak jest przyłącze do miejskiej,ale do podlewania i chłodzenia kasty piwa jest jak znalazł.Mój problem jest w tym ,że chciałbym ją wymurować ponad grunt bo teraz jest wykończona cegłą na równi z ziemią i przykryta taką samoróbką a"la buda dla psa żeby dzieciaki nie wpadły.Mam do dyspozycji wielką sterte kamienia żelaznego-tak nazywa go teściu -chodzi o piaskowiec żelazisty czy jakoś tak.Wykombinowałem sobie że wymuruje okrąg z tego piaskowca na tych ceglach,wstawie po bokach kantówki 8x8 i zrobie zadaszenie , żeby jakoś sie to prezentowało i miało swoją użytkowość.Moje pytanie -czego najlepiej użyć do klejenia tych kamieni?Srednica otworu studni to 110 cm. Edytowane 17 Czerwca 2014 przez carpentier literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts