Gość Konto usunięte na żądanie 06.07.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Pokaż swój dziennik budowy jako inwestora budującego dom. Większość wypowiadających się tutaj to inwestorzy budujący lub którzy zbudowali już dom. Link do mojej budowy masz w stopce a poniżej zdjęcie z realizacji,własnoręcznie wykonanej elewacji: [ATTACH=CONFIG]269023[/ATTACH] To jakieś ultimatum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.07.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 nie pytam o producenta tylko o rodzaj tynku. Skąd wiesz który tynk trzyma parametry? Bo tego nawet ITB nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.07.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 nie pytam o producenta tylko o rodzaj tynku. Skąd wiesz który tynk trzyma parametry? Bo tego nawet ITB nie wie. Nie wiem co wie ITB a czego nie wie. Odróżniam mineralne od akrylowych, silikonowych i silikatowych i to mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.07.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 no więc który na wełnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.07.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 (edytowane) No to jaki tynk na wełnę ? EDIT: @coulignon : Ex aequo Edytowane 6 Lipca 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.07.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 (edytowane) A co to? Test jakiś dla mnie? Panowie - ja nie biorę udziału w testach. Dziękuję. Po za tym na pewno sami wiecie:) - .... projektowany Panowie, projektowany ... A gdybym miał odpisać zgodnie z lobby styropianowym to jaki użyjemy tynk nie ma znaczenia;). Edytowane 6 Lipca 2014 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.07.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Jak już silisz sie na doradzanie i promujesz welnę, zamiast styropianu, to podaj czym otynkowac ta wełnę, zeny nie stracić jej fantastycznych właściwości.Potrafisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.07.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Jak już silisz sie na doradzanie i promujesz welnę, zamiast styropianu, to podaj czym otynkowac ta wełnę, zeny nie stracić jej fantastycznych właściwości. Potrafisz ? Potrafię. Przecież Tobie nie będę podpowiadał. Ty wiesz (hmmm) .... doskonale .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.07.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Mnie faktycznie nie musisz. Ale nie tylko do mnie tu piszesz.Ale skoro czujesz misję i chcesz nieść kaganek oświaty, to podaj wszystkim, jsk powinien wygladać prawidlowy uklad sciany z wełną.O tym jeszcze nie bylo na szkoleniach marketingowych ? No dobra, wróć tu, jak juz je zaliczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.07.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Mnie faktycznie nie musisz. Ale nie tylko do mnie tu piszesz. Ale skoro czujesz misję i chcesz nieść kaganek oświaty, to podaj wszystkim, jsk powinien wygladać prawidlowy uklad sciany z wełną. O tym jeszcze nie bylo na szkoleniach marketingowych ? No dobra, wróć tu, jak juz je zaliczysz. Ty wiesz wszystko - po co więc te pytania.Wydaj książkę. Dziękuję za troskę i rady. Wrócę jak zechcę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.07.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Wrocisz zaraz, to pewne. Szkoda tylko, że, jak zwykle, bez żadnej informacji merytorycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.07.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Wrocisz zaraz, to pewne. Szkoda tylko, że, jak zwykle, bez żadnej informacji merytorycznej. Przebrnij wpierw przez te dane, a przede wszystkim poznaj badane parametry.Bez tego ani rusz dalej. http://polskieforumbudowlane.pl/forums/topics/view/2626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.07.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 (edytowane) Ty naprawde jesteś załosny. Przeciez ta tabelka to jakieś pośmiewisko. Weżmy ten silikat, ocieplony wspołcześnie, czyli 20cm styropienu grafitowego. No to co my tam mamy za dane... Czas realizacji 10 miesiecy. Chyba, ze robiłbym sam i po pracy U mnie od momentu wjechania koparki do pokrycia dachu trzy miesiace i tydzień. Więc w tabelce mamy bzdure.... Dalej wspołczynnik U - dla takiej sciany 0.145, czyli LEPIEJ, niz dla forowanego w tabelce systemu na P. Nastepnie wskażnik akumulacyjnosci cieplnej i pojemnosc cieplna - wieksza dla silikatu. Wieksza, przez co (dla mnie) lepsza. Dom dluzej trzyma chlod kiedy przychodzi upalny tydzien, ale tez dlużej oddaje ciepło, kiedy zdarzy się niespodziewane ochłodzenie. Amplituda zmian temperatury jest mniejsza, co uważam za korzyść. Dalej: wspolczynnik oporu dyfuzyjnego - oczywiscie dla silikatu ocieplonego styropianem okolo pięciokrotnie większy, ale punkt rosy przesuniety poza mur, wiec dbajac o wilgotnosć względną poniżej 45% nie ma czego się obawiać. A 45% to w sezonie grzewczym wartośc nieosiagalna, czasem 35% trydno utrzymać. Co jeszcze - izolacyjnosc akustyczna na lepszym, czy nawet takim samym poziomie. Ach, jeszcze ciezar sciany. Kogo z domowników obchodzi cieżar m2 sciany ? Może sie dzięki niemu uda coś uszczknąć na grubosci fundamentów w systemie na P, ale oszczędnosci z tego tytułu będą marne. wlasnie, a gdzie jes cena m2 muru ? PS: nie wyjeżdzaj juz z linkiem do tej tabelki. No wstyd, po prostu... Edytowane 6 Lipca 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.07.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Ty naprawde jesteś załosny. Przeciez ta tabelka to jakieś pośmiewisko. Weżmy ten silikat, ocieplony wspołcześnie, czyli 20cm styropienu grafitowego. No to co my tam mamy za dane... Czas realizacji 10 miesiecy. Chyba, ze robiłbym sam i po pracy U mnie od momentu wjechania koparki do pokrycia dachu trzy miesiace i tydzień. Więc w tabelce mamy bzdure.... Dalej wspołczynnik U - dla takiej sciany 0.145, czyli LEPIEJ, niz dla forowanego w tabelce systemu na P. Nastepnie wskażnik akumulacyjnosci cieplnej i pojemnosc cieplna - wieksza dla silikatu. Wieksza, przez co (dla mnie) lepsza. Dom dluzej trzyma chlod kiedy przychodzi upalny tydzien, ale tez dlużej oddaje ciepło, kiedy zdarzy się niespodziewane ochłodzenie. Amplituda zmian temperatury jest mniejsza, co uważam za korzyść. Dalej: wspolczynnik oporu dyfuzyjnego - oczywiscie dla silikatu ocieplonego styropianem okolo pięciokrotnie większy, ale punkt rosy przesuniety poza mur, wiec dbajac o wilgotnosć względną poniżej 45% nie ma czego się obawiać. A 45% to w sezonie grzewczym wartośc nieosiagalna, czasem 35% trydno utrzymać. Co jeszcze - izolacyjnosc akustyczna na lepszym, czy nawet takim samym poziomie. Ach, jeszcze ciezar sciany. Kogo z domowników obchodzi cieżar m2 sciany ? Może sie dzięki niemu uda coś uszczknąć na grubosci fundamentów w systemie na P, ale oszczędnosci z tego tytułu będą marne. wlasnie, a gdzie jes cena m2 muru ? PS: nie wyjeżdzaj juz z linkiem do tej tabelki. No wstyd, po prostu... Tyle wrażeń? Teraz ochłoń, przeanalizuj na spokojnie i porozmawiamy kiedy indziej bo już dziś zmęczony jesteś .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.07.2014 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Liczę , ze choć teraz wytkniesz mi, gdzie sie myle, gdzie rozumuję niepoprawnie... Wiem, źe liczę na wiele, ale może choć raz pokażesz, że poza wklejaniem linkow umiesz w tym temacie napisać cos sensownego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.07.2014 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 dobra - to zwykły troll. Dla mnie EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 07.07.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Gdyby ktoś faktycznie chciał porozmawiać rzeczowo zapraszam na prv. Wątek tu służy chyba wyłącznie do "bicia piany". Ignorancja wiodących w ilości wypowiedzi osób sięga horyzontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 07.07.2014 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 http://forum.muratordom.pl/media/images/eksp_logo_s/logo-silikaty-small.jpg[h=5]FORUM EKSPERCKIE: Grupa SILIKATY. Ekspert czeka na Twoje pytania - gdzie jest ten ekspert, który rzeczowo, z uzasadnieniem poinformuje, czy na ściany z silikatów poleca się tylko wełnę, czy też każde ocieplenie nadaje się na ten rodzaj ścian. Czekam.[/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 07.07.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 No przecież nie odpowiedzą Tobie, że styropian jest FUJ, bo natychmiast spadnie sprzedaż Silikatów w Polsce. Zakładasz, że tam pracują takie nieodpowiedzialne osoby?. Wiedzą, że w Polsce styropian rządzi przecie;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 07.07.2014 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Szanowny Kolego, nie podpowiadaj, to nie wypada. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts