Gość Konto usunięte na żądanie 07.07.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Szanowny Kolego, nie podpowiadaj, to nie wypada. Pozdrawiam. To żadna dla nich podpowiedź. Statystyki sprzedaży i preferencji są ogólnie dostępne. Wypowiadając się przeciwko rozwiązaniom ze styropianem kasujesz od razu 50% Klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 07.07.2014 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Kolego masz "klapki na oczach" zarówno styropian jak i wełna może mieć zastosowanie. Ja bym nie wykluczał ani wełny ani styropianu, zarówno jedne jak drugie mają swoje wady i zalety a wiedza o ich właściwościach pozwoli odpowiednio uniknąć wad a wykorzystać zalety. To posłuży każdemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 07.07.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Zaletą styropianu jest wyłącznie cena. Innych zalet brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 07.07.2014 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Zaletą styropianu jest wyłącznie cena. Innych zalet brak. Kolego ośmieszasz się, myślisz, że ten wątek będzie czytać stado baranów i uwierzy we wszystko, co Ty napiszesz. Opamiętania życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 07.07.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Kolego ośmieszasz się, myślisz, że ten wątek będzie czytać stado baranów i uwierzy we wszystko, co Ty napiszesz. Opamiętania życzę. Spokojniej. Sprawdź parametry dokładnie, potem się wypowiadaj. Jak wolisz styropian, Twój wybór.Przecież każdy ma swój rozum i każdy niech dokonuje wyboru jaki uzna za odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 07.07.2014 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Spokojniej. Sprawdź parametry dokładnie, potem się wypowiadaj. Jak wolisz styropian, Twój wybór.Przecież każdy ma swój rozum i każdy niech dokonuje wyboru jaki uzna za odpowiedni. Przejrzałem materiały izolacyjne do fasad w porównywalnym zastosowaniu wyprawki lekkiej mokrej i przedstawiam poniżej. Wełny: Wełna Isovera Fasoterm NF, lambda = 0,042 W/mK Wełna Isover TF Profi lambda = 0,036 W/mK Styropiany: Austrotherm EPS 0,31 lambda = 0,031 W/mK Swisspor Eps 0,31 lambda = 0,031 W/mK Przy niektórych rozwiązaniach ocieplenia fasad lambda jest porównywalna ale rozwiązania są te są znacznie droższe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 07.07.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Przejrzałem materiały izolacyjne do fasad w porównywalnym zastosowaniu wyprawki lekkiej mokrej i przedstawiam poniżej. Wełny: Wełna Isovera Fasoterm NF, lambda = 0,042 W/mK Wełna Isover TF Profi lambda = 0,036 W/mK Styropiany: Austrotherm EPS 0,31 lambda = 0,031 W/mK Swisspor Eps 0,31 lambda = 0,031 W/mK Przy niektórych rozwiązaniach ocieplenia fasad lambda jest porównywalna ale rozwiązania są te są znacznie droższe. Pozdrawiam. Sprawdź i pozostałe parametry. Lambda to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 07.07.2014 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Sprawdź i pozostałe parametry. Lambda to nie wszystko. Każdy głupi to kupi co mu wciśniesz. Mądrzejszy dopyta się lub zajrzy do kart technicznych produktów i porówna, po czym wybierze to co jego zdaniem jest najlepsze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 07.07.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Każdy głupi to kupi co mu wciśniesz. Mądrzejszy dopyta się lub zajrzy do kart technicznych produktów i porówna, po czym wybierze to co jego zdaniem jest najlepsze. Pozdrawiam. Niech wybiera:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 09.07.2014 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Witam ponownie EKSPERTÓW i czekam na odpowiedż w sprawie wilgotności ich produktów. EKSPERT od betonów komórkowych rzeczowo opisał produkowane przez siebie produkty i tu mam przekonanie, że producenci betonów komórkowych wiedzą co robią i jakie właściwości mają ich produkty. Słowa uznania dla tegoż Eksperta. Tu mam pytanie, czy producenci silikatów lub ceramiki wystawili swoich ekspertów tylko na pokaz, czy też eksperci ci, nie zdążyli jeszcze przygotować odpowiedzi.?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 10.07.2014 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Być może eksperci są zajęci. Tu znajdziesz wszystkie dane fizyczne, każdej technologii o której piszesz: http://polskieforumbudowlane.pl/forums/topics/view/2621 Pozdrawiam. Szanowny "EKSPERCIE" jeżeli pańskim zdaniem są tu zawarte wszystkie dane fizyczne, każdej technologii, która mnie interesuje, to ja Panu już podziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 10.07.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Szanowny "EKSPERCIE" jeżeli pańskim zdaniem są tu zawarte wszystkie dane fizyczne, każdej technologii, która mnie interesuje, to ja Panu już podziękuję. Pozdrawiam. Bardzo proszę. Polecam się wczytać dokładnie w dane fizyczne każdej technologii z załączonej tabeli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 11.07.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Bez zaglądania zgaduję, że to tak samo święta tabelka jak 30cm w innym wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 13.07.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Bez zaglądania zgaduję, że to tak samo święta tabelka jak 30cm w innym wątku? Brawo - ktoś czegoś się uczy ... Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 13.07.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Gratuluję dobrego samopoczucia, przy niedzieli to bardzo zdrowo.I faktycznie czegoś się nauczyłem: powtarzasz cały czas te same bzdury - brak wiedzy, inwencji czy czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 13.07.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Gratuluję dobrego samopoczucia, przy niedzieli to bardzo zdrowo. I faktycznie czegoś się nauczyłem: powtarzasz cały czas te same bzdury - brak wiedzy, inwencji czy czegoś innego? Cóż widocznie potrzebujesz więcej czasu. Rozumiem. Nie musisz nic więcej tłumaczyć. Wytrwałości życzę i powodzenia i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.08.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Może warto zastosować jakiś osuszacz kondensacyjny Przy odpowiedniej wentylacji nie jest potrzebny zaden osuszacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pollo_loco 08.08.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Odnośnie rzeczonej tabelki: pomijam już cuda dotyczące parametrów poszczególnych materiałów, ale terminy budowy też są fajnie dobrane - żeby się marketingowo zgadzało z jedyną słuszną linią Jak to możliwe, że ściany z Porothermu Dryfix stawia się w aż 10 miesięcy, a "twoją" ścianę czterowarstwową (dobrze liczę?) tylko 3 miesiące? Rozumiem, że są to gotowe elementy, które na budowie trzeba tylko połączyć? Kompletnie nie mam przekonania do takiej technologii - tak samo jak do kanadyjek... Ściany działowe pozbawione wełny drzewnej pewnie mają izolacyjność akustyczną na poziomie domu kanadyjskiego, czyli bliską zeru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 21.09.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Odnośnie rzeczonej tabelki: pomijam już cuda dotyczące parametrów poszczególnych materiałów, ale terminy budowy też są fajnie dobrane - żeby się marketingowo zgadzało z jedyną słuszną linią Jak to możliwe, że ściany z Porothermu Dryfix stawia się w aż 10 miesięcy, a "twoją" ścianę czterowarstwową (dobrze liczę?) tylko 3 miesiące? Rozumiem, że są to gotowe elementy, które na budowie trzeba tylko połączyć? Kompletnie nie mam przekonania do takiej technologii - tak samo jak do kanadyjek... Ściany działowe pozbawione wełny drzewnej pewnie mają izolacyjność akustyczną na poziomie domu kanadyjskiego, czyli bliską zeru... Jeśli już o tym mowa to przeczytaj proszę tabelę ze zrozumieniem, bo nie omawia ona zakresu stanu surowego budynku.I po czym wnosisz, że ściany są pozbawione wełny drzewnej? - to po 1 sze. Po kolejne - czy analizowałeś dogłębnie parametry akustyczne kolejnych porównywanych materiałów i czy wiesz w ogóle jakie są składowe? Mam wrażenie, że nie. Komentujesz coś czego nie rozumiesz. Nie dziwi mnie to jednak. bo sporo tu takich komentarzy na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Protagonista 30.09.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Jedynie dla tych,którzy wierzą,że dom zamiast wentylacji posiada skrzela do oddychania w scianach,czyli dla tych,którzy zatrzymali się myśleniu w czasach PRL-u. Ja nie mam ani grama wełny w domu i jakoś grzyba od dwóch lat nie widać.Czemu ? Przypomnę,szczelny szescian izolowany ze wszystkich stron styropianem. Także dla tych, którzy nie chcą obkładać ścian domu materiałami łatwopalnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts