asterixx 18.06.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Witam,w jaki sposób zamocować barierkę przy drzwiach balkonowych (balkonów nie ma) aby nie robić mostka cieplnego? Styropianu jest 25cm. wymyśliłem, żeby do ściany przymocować kołki np. dębowe 15x15cmm i grube na jakieś 25cm i do nich przykręcić barierkę. Ale może są inne rozwiązania? Generalnie barierka będzie prawdopodobnie mocowana tylko po bokach - dwa punkty z lewej i dwa z prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 18.06.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Witam, w jaki sposób zamocować barierkę przy drzwiach balkonowych (balkonów nie ma) aby nie robić mostka cieplnego? Styropianu jest 25cm. wymyśliłem, żeby do ściany przymocować kołki np. dębowe 15x15cmm i grube na jakieś 25cm i do nich przykręcić barierkę. Ale może są inne rozwiązania? Generalnie barierka będzie prawdopodobnie mocowana tylko po bokach - dwa punkty z lewej i dwa z prawej strony. Też rozważam ten problem, bo będę miał identyczny układ. Może gdzieś są jakieś opatentowane "ciepłe" łączniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 25.06.2014 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Też rozważam ten problem, bo będę miał identyczny układ. Może gdzieś są jakieś opatentowane "ciepłe" łączniki? hmm.... czyżby nikt nie instalował barierek na "ciepło" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 25.06.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?44374-Balkon-pot%C4%99%C5%BCny-mostek-termiczny-jak-przeciwdzia%C5%82a%C4%87/page2Tu jest ciut o balustradach, ja dam chyba 5cm styroduru pomiedzy murem a mocowaniem balustrady, uchwyt do anteny też tak mam zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts