Marianna 27.05.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Mam taki problem - działka jest w drugiej linii zabudowy, ma ustanowianą służebność drogi koniecznej (w działce, w której zresztą mam 1/5 udziału), ale nie ma ustanowianej służebności mediów. I w związku z tym moje pytanie do ludzi z podobnym problemem - jak załatwialiście dociągnięcie mediów przez działki sąsiadów? Czy dużo chcieli kasy? Czy notariusz dużo sobie policzył? Bardzo prosze o odpowiedzi, ponieważ przewiduję kłopoty i jestem strasznie zdołowana. Marianna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpanek 01.07.2004 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Gazownia, ZE i np MPWiK w W-wie chcą zgody właściciela, ale jeżeli jesteś współwłaścicielem to będzie ci łatwiej. U nas właściciele szerokiej drogi od których kupowaliśmy działki zażądali astronomicznych kwot za te służebności, na razie słupy eNN są na naszych działkach, reszta czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts