kasiabuilder 18.06.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Mam pytanie. Rozdzielam dwupiętrowy bliźniak na dwa osobne mieszkania. Zastanawiam się czy jest jakaś metoda/system na to aby wyciszyć oba mieszkania, tak żeby mieć komfortowe warunki dla obu rodzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof1966 18.06.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Oczywiście że są sposoby na wykonanie izolacji akustycznej przy rozdziale na 2 mieszkania. Potrzebowałbym więcej informacji i ewentualnie plany, oraz zakres prac które będą wykonane, aby móc zaproponować rozwiązanie. W razie zainteresowania, możemy kontaktować się mailowo i tel. Mogę przesłać w wiadomości prywatnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 19.06.2014 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Na obecnym etapie nie mam planów, ani rzutów. Jedyne co mogę podać to powierzchnia mieszkalna - 75m kw. Czy mógłbyś napisać w jaki sposób można uzyskać pożądany efekt? Tak mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof1966 23.06.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Jeżeli będziesz skuwać stare wylewki,to pod nowe wylewki proponuję maty izolacyjne na bazie gumy, są cienkie i mają dobre parametry izolacyjne. Innym sposobem jest podniesienie podłogi: wełna mineralna + panele gumowe + płyta OSB. Ale tu już podwyższasz o około 8-9 cm. Efekt na pewno satysfakcjonujący. To tak w ogólnym zarysie sposób wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 23.06.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Możesz się zapoznać z sposobami wykonania takich podłóg pływających http://www.rockwool.pl/wykonawca/s/wskazowki-wykonawcze/izolacja-akustyczna-podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts