kazaa 18.06.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Dzień dobry, dzisiaj zauważyłem, że płatew nie dociska całą powierzchnią do pionowego słupa, który ją podtrzymuje. Wygląda jakby płatew wyschła i jej końcowy fragment uległ "skręceniu". Długość płatwi ok. 6.5m, wym. 24x18cm. Płatew z jednej strony oparta na ścianie, następnie w odległości od niej (3.5m) stoi słup i kolejny 3m dalej (ten ze zdjęć z załącznika). Słupy mają wymiary 16x16cm. Szpara powstała tylko na tym słupie na końcu - na środku płatew dociska dobrze do słupa. Krokwie od góry płatwi nie podniosła się tzn. dociska na płatew całym zacięciem (zamkiem?). Bardzo proszę o pomoc. Co mam z tym zrobić? Boję się, że dalej się obróci i słup się przechyli? wypadnie? a wszystko zawali mi się na głowę. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazaa 20.06.2014 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Witam ponownie, wykonawca zaproponował wbicie klinów między płatew a słup, żeby rozłożyć ciężar na cały słup, dodatkowo przykręcić płaskownik(?) łączący płatew ze słupem od strony widocznej na zdjęciu oraz ewentualnie przewiercić słup i ścisnąć śrubą (?), żeby dalej się nie rozsychał.Czy to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazaa 26.06.2014 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Przyjrzałem się drugiej płatwi i też jest trochę zwichrowana. Wygląda jakby drewno było nierówne już podczas montażu (?!) Proszę jeszcze raz bardzo o pomoc, co z tym słupem zrobić? Klinować? Wymieniać słup? Heblować płatew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 26.06.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 podklinuj i zostaw daje głowę uciąć, że dach się nie zawali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazaa 28.06.2014 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 podklinuj i zostaw daje głowę uciąć, że dach się nie zawali:) Dziękuję bracki88 i Panu Andrzejowi Wilhelmiemu za pomoc. Jestem umówiony na oględziny dachu. Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts