zubrzyk 19.06.2014 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, zdecydowałem się na wykonanie studni, zleciłem wykonanie projektu i mniej więcej wiem co jest pod ziemią. Składając zapytania do 'studniarzy' chciałbym wiedzieć, co muszą wykonać, żeby to był tzw. full opcja a nie tylko wywiercenie dziury a potem reszta ekstra płać pan. Full opcja dla mnie to jest doprowadzenie do takiego stanu, że mam wyjście pod rurę doprowadzającą wodę do domu + kranik do podłączenia węża a reszta instalacji jest zasłonięta, zabezpieczona itd.Co musi być w ofercie, żeby była kompletna? Studnię chcę wiercić na głębokość 35 lub 45 metrów - w projekcie są 2 potencjalne miejsca, rura 110mm - taka jest wystarczająca, dać większą? Wykonawcy jakby się umówili i krzyczą wszyscy 300zł/mb 'na gotowo' - ja wolałbym wiedzieć co musi być zrobione 'na gotowo' i konkretnie wymienione, dlatego Was pytam. Inna sprawa, że 300zł/mb to trochę stawka kosmiczna, tak mi się wydaje. Edytowane 19 Czerwca 2014 przez zubrzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 21.06.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Wykonawcy jakby się umówili i krzyczą wszyscy 300zł/mb 'na gotowo' To chyba zależy od regionu. Zazwyczaj w jednej okolicy ceny są podobne bo i warunki pracy podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zubrzyk 22.06.2014 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Dzisiaj dostałem pierwszą ofertę...300zł za mb ale netto do głębokości 50m:1. wiercenie2. montaż i zabudowa filtra3. pompowanie oczyszczające i pomiarowe (pompą wykonawcy) Obudowa studni: +2000 netto W przypadku gdy nie będzie wody - 1mb/150netto Wydaje mi się, że ceny trochę z 'górnej półki', nie trzeba wiercić w skałach, teren prac to pomorze (okolice Gdańska). Może ktoś odnieść do swoich doświadczeń te ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts