Aga111719511846 10.10.2014 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Hej andariel. Myślę, że jest fajna jak wszystkie małe szczeniaki. Najważniejsze, że bardzo dba o to, żeby w domu większość mebli była bardziej shabby a mniej chic no i oczywiście nie siknie tam gdzie są płytki bo przecież to warunki polarne dla pęcherza tylko tam gdzie milutko, cieplutko czyli drewniano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 10.10.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 hahahahaha Czyż nie jest urocza? Chciałabym mieć psa ale mąż się nie zgadza. Może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.10.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Aguś! Jak zwykle wszystko obłędne! Ogrodzenie bardzo oryginalne, jeszcze takiego nie widziałam!!! A psiuńka przesłodka <3 Co to za rasa? Czekam z niecierpliwością na fotki sypialni i całej reszty! Też szukam dużych donic, Twoje są piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 10.10.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Ogrodzenie trochę mi się z twierdzą skojarzyło na pewno nikt Was nie będzie podglądał Aga czy ten pojemnik na chleb który masz na pierwszym zdjęciu jest praktyczny ? Zastanawiam się nad takim pojemnikiem tylko nie wiem czy on się sprawdza tak naprawdę czy tylko pięknie wygląda ? Psina cuuuuudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 10.10.2014 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Andariel mój mąż też miał wątpliwości bo mówił, że najpierw mamy mieć dzieci bo inaczej będę się bawić w " psią mamę" ale uległ Myślę, że zachowuję równowagę bo jak sunia sika to mam ochotę ją udusić a jak nie sika to jest słodziakiem Dardurko dzięki za zostawione fotki foteli - są przepiękne ale nie wiem czy nie wyświadczyłaś mi niedzwiedziej przysługi bo jak mój mąż je zobaczył i porównał do mojej próby obicia fotela ( w całej jednej sypialni podłoga jest wyłożona materiałami i częściami rozebranego fotela ) to miałam wrażenie, że patrzył na mnie z politowaniem a jak powiedział żebym lepiej u Ciebie zamówiła gotowiec to już nawet nie miałam złudzeń O ogrodzeniu szkoda gadać bo jak mąż muruje w wolnych chwilach z kostki granitowej, która jest idealnie równa i zawsze do siebie pasująca niczym klocki lego to wolę mu schodzić z drogi:) A mury muszą być jeszcze podciągnięte do wysokości bramy. Czekam też na pergole na których będą pnącza wijące się przy furtce. Donice przyjechały z Chorwacji. Jak się ktoś pytał co sobie przywiozłam to luby odpowiada że się rozkręcam zakupowo bo tym razem 100 kg betonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 13.10.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Aguś, wstaw fotki, może będą umiała pomóc na odległość Na pewno nie jest tak źle! Mój też zawsze krytykuje moją "nieskończoną" pracę, a potem nie wierzy że to ten sam fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 13.10.2014 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Mugatko musieliśmy zrobić wysokie i szczelne ogrodzenie ze względu na to, że jako jedyni w okolicy nie mamy utwardzonej drogi i strasznie się kurzy elewacja- okien to mogłoby nie być bo wstyd je odsłaniać A w urzędzie mówią za rok, może za dwa a najlepiej to niech sama sobie pani asfalt położy. Pojemnik jest ok. Jak go kupowałam to miałam wątpliwości bo taki jakiś bez dziurek to pewnie pieczywo będzie pleśniało. Nic z tych rzeczy. Pojemnik ma trochę większa pokrywkę przez którą jest dostęp powietrza i jest baaardzo pojemny. Zakup okazał się udany i mogę polecić. Dardurko sunia to buldog angielski- zapomniałam odpowiedzieć na pytanie a zdjęcie fotela mogę wrzucić chociaż nie ma tam nic, czego nie mogłabym ogarnąć. Chodzi raczej o moją powolność i bałagan twórczy, który tworzę a jak ktoś patrzy z boku to go coś strzela bo ile można się nad czymś znęcać A ja tak bardzo chcę sama być z siebie dumna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 14.10.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Witam się nieśmiało i zacznę prosto z mostu - u Ciebie jest po prostu pięknie, a jednocześnie przytulnie. Nie odważyłabym się pójśc w takim kierunku, jaki wybrałaś, ale gdybym miała choć30% Twojego wyczucia- to kto wie. Bardzo podoba mi sie nieszablonowe podejście do urządzania i choć łamiesz konwenanse i łączysz materiały i faktury, ktore z założenia nie miałyby prawa znaleść się koło siebie, to efekt jest taki, że wszystko razem gra najpiękniejszy "domowy"koncert w pełnej harmonii. No i masz przefajnego psiaka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 19.10.2014 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam fafulja Bardzo dziękuję za miłe słowa. Wychodzimy z mężem z założenia,że w domu ma być milutko, cieplutko i przytulnie. Jeśli ktoś tak odbiera nasz dom to oznacza,że osiągneliśmy cel a przynajmniej się do niego zbliżamy. Tym razem nie moje wnętrza ale nie mogłam się powstrzymać.Ładuję baterie i cieszę się,że nawet głupi pokój hotelowy pozwala mi się wczuć w klimaty, które tak lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 02.11.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Nic ciekawego się nie dzieje. Działamy głównie na podwórku. Rozebraliśmy komórkę na narzędzia, przywiezliśmy ziemię do wyrównania terenu. Jedyne co zrobiliśmy dla wnętrza to zaprojektowaliśmy 3 szafy wnękowe (sypialnia,garderoba i wiatrołap) tzn. wnętrza tych szaf bo fronty będą jak na zdjęciach i są zerżnięte z katalogu. Trzy szafy i trzy inne fronty. W garderobie dodatkowo nie będzie takich luster z krzyżykami. Mam nadzieję, że pies nie opędzluje im rogów tak jak to zrobił z rogami listew przypodłogowych:( Uczę się tym samym właściwego podchodzenia do rzeczy materialnych, które ulegają dezintegracji i już jestem na etapie master:) Były doskonałe ale się zmyły. Jaszcze dwa zdjęcia z dzisiejszego spaceru z moją psują i to chyba ostatnie bo to w końcu forum budowlane ale strasznie mnie korci bo ją baaardzo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.11.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Aguś, Twoja psuja rośnie jak na drożdżach!!!! Widać że właścicielce skradła serce Mam pytanie o te fronty z krzyżykami. Ostatnio oglądałam podobne szafy, z krzyżykami i marokańskimi wzorami na lustrze. Bardzo mi się podobają, możesz napisać gdzie takie gotowe można dostać? Zastanawiałam się też jak je się myje, pewnie nie za ciekawie... ale warte są zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 04.11.2014 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Cześć dardurdko. Nie wiem gdzie u nas można dostać gotowe bo ja jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny poszłam po najmniejszej linii oporu i skorzystałam z katalogu firmy The English Wardrobe Company. Potem to już tylko stolarz i powiedzenie poproszę takie jak na zdjęciu. I tak zrobił się kłopot z dwoma szafami bo po wymierzeniu okazało się,że drzwi nie mogą być otwierane tylko przesuwne. Nie mam pomysłu jak przeprojektować te szafy żeby były stylowym angielskim komandorem:( Czekam na jakieś olśnienie z gazet lub netu bo chcę jak najszybciej to popchnąć do przodu. Stolarz i tak nie będzie robił trzech szaf w jednym czasie więc jeszcze chwila jest do zastanowienia. Z czyszczeniem będzie kłopot, nie mam co do tego wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 04.11.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ależ masz klimatyczną łazienkę! I brama też spodobała mi się barrdzo. A taki piękny hotel to gdzie jest? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 09.11.2014 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 (edytowane) Drop inn zdjęcia z hotelu w Londynie. Specjalnie zrobiłam bo jak mówi mój mąż pokój w tym mieście jest zazwyczaj wielkości szafy na ubrania lub nowoczesny. Ten ze zdjęć był taki w klimacie. Powyżej i w kolejnym poście zdjęcia moich dzisiejszych zakupów internetowych. Mała gałka z pierwszego zdjęcia będzie miała srebrną rozetę a nie porcelanową(jedna sztuka do drzwi od spiżarni). Kolejna gałka jest już spora i będzie na drzwi w części "mieszkalnej".Klamki będą w pomieszczeniach gospodarczych i na szlaku komunikacyjnym do nich. Włączniki światła będą białe chociaż zastanawiam się nad czarnymi do salonu na ścianę z cegły. Będą grały z czarnym granitem i czarnym piecem. Albo i nie będą Na tle tapety będzie stała komoda (której jeszcze nie znalazłam) pomalowana moją ulubioną farbą do mebli annie sloan w kolorze ciemnej oliwki, którą dla odmiany już kupiłam. Mam wrażenie ,że ostatnio działam chaotycznie skacząc z kwiatka na kwiatek ale korzystam z faktu braku lenia na karku:) Mam nadzieję, że zakupy dotrą do mnie za jakieś dwa tygodnie i bez komplikacji. Edytowane 9 Listopada 2014 przez Aga11* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 09.11.2014 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 11.11.2014 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Od wczoraj mam furtkę i pół wideodomofonu tzn. pół zestawu. W domu jest biały a na słupku będzie czarny. Zmieniłam też rozety drzwiowe. Jedne są do gałek drugie do klamek. Oczywiście w złocie tylko zdjęcie. Edytowane 11 Listopada 2014 przez Aga11* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 17.11.2014 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Kupiłam ogromne łóżko do jednej z sypialni. Szukam do niego nowoczesnego stolika (szkło plus metalowe nóżki na krzyż) i minimalistycznej lampki nocnej. Gdyby ktoś coś widział to będę wdzięczna za linka. Byliśmy dzisiaj u stolarza. Szafa w sypialni została taka jak kilka postów wyżej pokazywałam. W wiatrołapie szafa mocno inspirowana pierwszym zdjęciem tylko drzwi przesuwne. W garderobie szafa jak na drugim zdjęciu tylko pan nas mocno zmartwił ceną takiego systemu do drzwi (ok 3tyś sztuka) Fajnie to wygląda bo drzwi są w jednej płaszczyznie. Umówiliśmy się, że poszukamy gdzieś w świecie duuuużo tańszego odpowiednika a jeśli nie znajdziemy to będą zamontowane na klasycznym systemie. Jak będę miała chwilkę to wrzucę opisane stelaże z wymiarami. Może się komuś przyda przy projektowaniu szafy bo widziałam w którymś wątku dyskusję o szafach. Z takich moich dziwactw to nie ma w tych szafach ani jednej najmniejszej półeczki na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.11.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Aguś, co do systemu do szafy, to chodzi ci o to żeby drzwi były przesuwne? Jeśli tak top wystarczy zwykły system do szaf przesuwnych U mojej szwagierki ostatnio stolarz zrobił 3 takie szafy stylizowane ze zwykłymi szynami (jak szafa jest zamknięta to i tak nie widać szyn... Szafy ma 2 i 3 drzwiowe lustrzane i są w jednej płaszczyźnie:) Takich stoliczków widziałam dużo w hurtowniach, w sklepie to zdaje się że u MagdyZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 18.11.2014 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Cześć dardurdko. Nie wiem czy jasno wytłumaczę. Chcę a raczej muszę mieć drzwi przesuwne w 2 szafach ale mają wyglądać jak zwykłe drzwi otwierane. "Zwykłe" przesuwne nie mogą być w jednej płaszczyznie bo jak je przesunąć w bok? Szyny oczywiście da się zamaskować mniej więcej. Do uzyskania pożądanego przeze mnie efektu drzwi muszą się najpierw wysunąć do przodu (w moim kierunku) a dopiero potem w bok. Drugi patent to drzwi otwierane dokładnie tak jak w tramwaju do przodu i na obydwa boki. Ten drugi wariant jest niestety tylko dla szaf wolnostojących bo w ścianę raczej te skrzydła nie wjadą Co to znaczy w hurtowniach? Tzn. wiem co to hurtownia żeby nie było. Może głupie pytanie ale nie wiem jak mam to rozumieć jako detalistka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.11.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Matko kochana , to nie mój styl ale jest bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts