kjuta 15.06.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 się podpiszę pod Dorką, te szafy bez znajomości Waszego projektu nie wydają się być złe, natomiast, wiem jak boli niezrozumienie i złe, niezgodne z moją wolą wykonanie choćby najmniejszego elementu, ściskam Cię mocno jak zrozumiałam ze swoim stolarzem już masz obgadany temat i widmo rozwiązania wyglądu Waszych szaf bliskie i pomyślne, to dobrze buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.06.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Też nie wiem o co chodzi z szafami, bo dla mnie są piękne http://forum.barcis.pl/images/smilies/zauroczona.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 15.06.2015 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Dziewczyny rzeczywiście można stwierdzić, że niczego im nie brakuje i są ładne ale to nie jest to co zamówiliśmy z mężem. Pracownia samowolnie zmieniła wymiary szaf oraz układ drążków, pantografów, półek. Wszystkie szafy miały mieć cokoły z frezem. Wszystkie korony miały inaczej wyglądać i już raz były wymieniane, niestety będą wymieniane trzeci raz już przez inną firmę. Jedna z koron miała liczne dziurki tak jakby wpieprzyły ją korniki ale dla mnie informacja była taka, że to najmodniejszy wzór z Ameryki, stylizacja na stare. Nie wiem, może maszyna poszarpała tą koronę ale nie wiezie się czegoś takiego do klienta i nie opowiada bajek. Skrzydła pełne w sypialni zrobili z podziałem na trzy, po reklamacji zrobili prawidłowo na cztery. Wszystkie drzwi wróciły do ponownego malowania. Bok szafy w sypialni ( zdjęcie na dole ) miał być ozdobny, delikatny i z podziałem na cztery ( taki jak jest teraz ). Przywiezli z podziałem na trzy, ordynarnie naklejonymi, grubymi i za szerokimi ramkami ( stary bok oparty o ścianę ). Dwie szafy miały mieć pilastry m.in. ze względu na nasze listwy ozdobne wieńczące lamperie. Bez pilastrów drzwi nie można otworzyć do końca bo opierają się o te listwy. Na koniec drzwi z X. Wyrzezbili, wyfrezowali i nacudowali a ja prosiłam o proste delikatne szprosy naklejone na szybę. Podobno drzwi są u nas za wysokie i nasza konstrukcja nie dała by rady, za giętka. Ale nikt nas o tym nie poinformował i we własnym zakresie wymyślili nowe X bez akceptacji wzoru z naszej strony. Mieli dostarczyć dzieło pod koniec marca a przyjechali w czerwcu. Ja nie wiem jaka to filozofia zarobkowa żeby jezdzić do klienta parę razy i poprawiać non stop po sobie?! Dorka u nas jest wysoko, nie wydaje Ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 15.06.2015 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Dla zmiany nastroju coś zielonego. Jeszcze w kwietniu był teren do wyrównania z tonami ziemi do rozsypania. Jestem z siebie dumna ale przyznam się do spalenia części róż nawozem. Chyba ciut za dużo dałam;) Trawy mi rosną jak szalone i nowiutka trawa w części gdzie mam sad ale zdjęcia przepaliłam więc teraz dwa a reszta przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzior999 15.06.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Jejku jak kojąco działa na mnie podglądanie twojego wątku, jest cudnie. Przykro tylko, że partaczy wkoło nie brakuje. Pociesz się tym, że w urządzaniu domu najfajniejsza jest ekscytacja w oczekiwaniu na finał, teraz już będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.06.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Aga, zastrzeliłabym, choćby z papierowej torebki. Podtrzymuję, że szafy są ładne, ale jak mi ktoś robi coś na odwrót od tego, co zamówiłam, to tylko obyślanie 'many ways to die' osładza mi chwile cierpienia. A to bardzo wysoko to ile? Uciesz me oko. Kocham wysokie, zdecydowanie niepasywne pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 17.06.2015 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Dorka napisałam, że wysoko a nie bardzo wysoko i chyba Cię rozczaruję bo wysokość kamieniczna to nie jest - 2.90 . Pomieszczenia gospodarcze i garaż mam ze 3.20 bo chciałam, żeby były niżej. W razie awarii pralki lub innego zalania mam nadzieję, że ochronię drewniane podłogi. No i jeszcze inna sprawa, że dużo na wysokości straciłam przez podłogi na legarach o wysokość tychże i mam grube deski bo to z dziadkowego lasu drewno więc sobie nie żałowałam:) Nie mogę zastrzelić wykonawców szaf bo jeszcze chcę od nich dalszego obniżenia ceny ( oprócz tego czego im nie zapłaciliśmy ) ale z tym to do sądu. Mąż się strasznie zaparł i nie odpuści prawnie a ja do jesieni podrasuję te zabudowy i powymieniam co trzeba. Ważne, że już mogę zapakować do nich ciuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.06.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Kolejna historia podnosząca ciśnienie. No co za cholerstwo z tymi "fachowcami". Nie wiem, skąd ta bezczelność, żeby przywozić zamówione towary ze zmianami naniesionymi samowolnie i to w 99% bez sensu i brzydko. Te szprosy w X są ... no... kurcze, jak można coś takiego wymyślić?Życzę Ci siły do walki. Ja po wstawieniu na dole nowych drzwi, które ogólnie są takie, jak miały być, ale w szczegółach nie są takie, jak miały być, nie mam już siły. Powinnam walczyć z tymi stolarzami, ale po historii z opóźnieniem, po ich kilkugodzinnym ich przebywaniu w moim domu, mam ich tak serdecznie dosyć, że słabo mi się robi na myśl, że miałabym z nimi walczyć. I oni na tym bazują. U mnie zrobili ościeżnice z mdf-u, "bo tak będzie lepiej". W efekcie widać różnicę kolorów między mdfem a drewnianymi skrzydłami (niby biel, niby ta sama farba, a widać różnicę!) no i ten nieszczęsny mdf, który gdy tylko złapie wilgoć, to puchnie. Nienawidzę mdfu! I nienawidzę tych rozpanoszonych partaczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.06.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Dorka napisałam, że wysoko a nie bardzo wysoko i chyba Cię rozczaruję bo wysokość kamieniczna to nie jest - 2.90 . Pomieszczenia gospodarcze i garaż mam ze 3.20 bo chciałam, żeby były niżej. W razie awarii pralki lub innego zalania mam nadzieję, że ochronię drewniane podłogi. No i jeszcze inna sprawa, że dużo na wysokości straciłam przez podłogi na legarach o wysokość tychże i mam grube deski bo to z dziadkowego lasu drewno więc sobie nie żałowałam:) . Dzięki za te wymiary. Pytam między innymi dlatego, że u Ciebie mnóstwo rzeczy jest pięknie w przestrzeni rozplanowane. A jak się nie zna wysokości to trudniej ocenić i docenić U nas na parterze jest 2.80 i smutno mi było jak przyszły wylewki i również legary, bo poszło się bujać ponad 30 cm. A im większe pomieszczenie tym bardziej zyskuje na wyglądzie, jeśli wysokie. Na piętrze ratowałam wysokość nie robiąc sufitów, bo jak sobie pomyśłałam o docelowym 2,66 to mi się jeszcze smutniej robiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Oddech nad głową. Tak samo to czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 01.07.2015 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Nie piszę, nie udzielam się no ale... Kolor ochry będzie mnie prześladował dopóki dopóty nie kupię chociaż jednego mebla i to solidnych rozmiarów, żeby go pomalować na tą moją nową miłość. Absolutnie cudowny:rolleyes: Wizerunków gejsz chociaż są cudowne nie upchnę choćby nie wiem co u siebie w domu. Myślę intensywnie ale światła w tunelu nie widzę. Za to piękne materiały z kwitnącą na różowo wiśnią, żurawiami itp. jak najbardziej. Jeden już jest i zawiśnie oprawiony na ścianie w wiatrołapie. Trochę różu tam dałam i są flamingi w sąsiedniej garderobie więc będą miały towarzystwo. Myślę co dalej bo chcę więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 01.07.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Szafy wyglądają pięknie ale wiem jak to jest jak się nie dostaje tego co się zamawiało. Zazdroszczę ogromnie takiej podróży Pozwoliłam sobie podkraść ci zdjęcie (krzesełko na tle grafitowej lamperii/boazerii), jeśli masz coś przeciwko, daj znać a usunę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 01.07.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Ja podróży nie zazdroszę, ale się poinspiruję :) Czy ta ochra nie wygląda dobrze jedynie na tle tamtego nieba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 01.07.2015 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Doriko nie mam nic przeciwko wykorzystywaniu moich zdjęć Nie maluj u siebie na grafit bo to chyba nie jest odpowiedni kolor do Twojego wiatrołapu. Niestety nie przychodzi mi do głowy jakieś inne rozwiązanie ale dziewczyny na bank coś fajnego zaproponują. Doriko wiem, że musi to być coś za niewielkie pieniądze ( tak sama napisałaś ) ale jeśli podłoga bardzo Ci nie pasuje to może ją wymień. Ja nie mogłam patrzeć na podłogę w garderobie i poprosiłam męża żeby skuł mi płytki i położył inne. Cała operacja tydzień trwała a koszt to tylko te nowe płytki. Zadowolenie po zmianie trwa już ze trzy miesiące a tylko tydzień roboty własnymi siłami. Dorka powiedzmy sobie szczerze - niemal każdy kolor stworzony przez naturę wygląda najpiękniej na tle lazurowego nieba ale ta ochra jest tu obecna wszędzie, również w pomieszczeniach i nadal wygląda rewelacyjnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 02.07.2015 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Ja podróży nie zazdroszę, ale się poinspiruję :) Ja też pomyślałam sobie jak planowałam tegoroczne podróże, że trochę kiepska będzie taka Japonia więc popchniemy ją z mężem wrześniowym NY i jak się uda Paryżem:) Oddam wszystko za podróże, każdy jeden mebel i każdy jeden ciuch za to co kocham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 02.07.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Ja podróży nie zazdroszę, ale się poinspiruję :) Ja też pomyślałam sobie jak planowałam tegoroczne podróże, że trochę kiepska będzie taka Japonia więc popchniemy ją z mężem wrześniowym NY i jak się uda Paryżem:) Oddam wszystko za podróże, każdy jeden mebel i każdy jeden ciuch za to co kocham. E tam kiepska Egzotyczna i daleka Uwielbiam słuchać o różnych wyprawach, mogę w nieskończoność, potem moja wyobraźnia pracuje i znów jestem w drodze Też dużo oddam, ciuchy jak najbardziej, mebli w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 02.07.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Doriko nie mam nic przeciwko wykorzystywaniu moich zdjęć Nie maluj u siebie na grafit bo to chyba nie jest odpowiedni kolor do Twojego wiatrołapu. Niestety nie przychodzi mi do głowy jakieś inne rozwiązanie ale dziewczyny na bank coś fajnego zaproponują. Doriko wiem, że musi to być coś za niewielkie pieniądze ( tak sama napisałaś ) ale jeśli podłoga bardzo Ci nie pasuje to może ją wymień. Ja nie mogłam patrzeć na podłogę w garderobie i poprosiłam męża żeby skuł mi płytki i położył inne. Cała operacja tydzień trwała a koszt to tylko te nowe płytki. Zadowolenie po zmianie trwa już ze trzy miesiące a tylko tydzień roboty własnymi siłami. [...] Dziękuje Dlaczego nie grafit? Mam antracytowe drzwi zewnętrzne i sie boję że za bardzo namieszam więc myślałam że grafit to dobre wyjście. Hmm O podłodze napisałam już u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 03.07.2015 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Dorka czuję mocno miętę do wypraw z Twojej strony więc hamuję się jak mogę żeby nie rozkręcić tematu. Bez kilkunastu godzin w samolocie i jet lag to tylko zwykły wyjazd a nie podróż Ja to nawet kaskę na telewizor i sprzęt grający zdefraudowałam na bilety lotnicze:) Chociaż tv i tak nie kupimy bo nie ma sensu jej oglądać a mąż twierdzi, że jakiegoś grajka typu modne bose nie chce a na prawdziwe cacko bang & olufsen go nie stać więc żyjemy jak mnisi w świątyni:) Piszę ni wypiął ni przypiął ale jak u mnie dzień się kończy to u was zaczyna. Kupiłam dzisiaj dwie tkaniny z gejszami. Z jednej uszyję serwety na stół na jakieś szczególne okazje a drugą oprawię w ozdobną ramę i powieszę nad wanną. Doriko ja nie zauważyłam tych drzwi. Myślałam, że tam u Ciebie wszystko w brązach dlatego tak napisalam. Temat z podłogą oczywiście rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 05.07.2015 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Po nocnej wizycie w hotelowym onsenie przede wszystkim piję wasze zdrówko i troszkę na smutno bo to już tylko parę dni zostało:( Troszkę tkanin kupiłam i ręczniczki do rąk dla gości. Szkoda, że tak tylko w biegu robi się zakupy bo naprawdę rewelacyjne rzeczy mają w mega dobrych cenach. Kupiłam też trochę cudownych skarpetek bo to już kolejny kraj gdzie chodzenie w pantofelkach, klapkach, adidasach, balerinkach i do tego w skarpetkach to normalna rzecz. Nie wiem dlaczego u nas to niby taka wiocha?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 12.07.2015 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) Wszystko co dobre szybko się kończy ale jak się wraca do zadbanego przez rodziców domku to też jest miło. Trawa i rośliny podlewane, Zelcia aż nadto podkarmiona:), w domu porządek jak nigdy. Nic tylko nosić ich na rękach. Dwa dni spaliśmy prawie non stop ale trzeciego stwierdziłam, że może poprawię nam trochę warunki wypoczynku i efekty na zdjęciach:) Brakuje ładnego oświetlenia, krzesełka do toaletki i jednej szafeczki przy łóżku. Pożyczyłam chwilowo krzesło z wiatrołapu ale w miarę szybko muszę zdobyć brakujące rzeczy bo to będzie raczej uciążliwe przestawianie a to do łóżka a to do toaletki. Lamperię trzeba jeszcze wykończyć przy szafie ale to musi poczekać bo zdecydowaliśmy, że wypowiemy umowę dot. szaf i całe będą zupełnie nowe. Trochę to potrwa ale nie jestem w stanie ich zaakceptować Sypialnia jest o metr za mała ale skąd miałam wiedzieć na etapie projektu, że trafi mi się ukochany wielkolud i łóżko będzie musiało być gigantyczne a co za tym idzie sypialnia też odpowiednio większa:( Edytowane 12 Lipca 2015 przez Aga11* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts