Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 912
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak ciężko mi teraz wygospodarować choć chwilę na FM, że odpisuję po trzech dniach:(

Pestko nie zaniosło ale co się odwlecze to ...:) Próbowaliśmy dwa razy zrobić podejście do kupna na Times Square w takiej budce gdzie sprzedają wszystkie bilety w obniżonych cenach. Za pierwszym razem okazało się, że od 15 działają a to by nam rozbiło dzień a za drugim była już taka kolejka, że 3 godziny byśmy stali.

Tomkowa nie odezwali się jeszcze:( Mąż ma coraz więcej wątpliwości ( ale takich chyba troszkę na pokaz ) a ja coraz bardziej bym chciała. Sama robię sobie zle bo się nakręcam a potem jak nie wyjdzie to będzie wielkie rozczarowanie. No ale nie mogę przestać szczególnie przed snem wyobrażać sobie nowego mieszkania i stylu w jakim chcę je urządzić:)

Tomkowa nie odezwali się jeszcze:( Mąż ma coraz więcej wątpliwości ( ale takich chyba troszkę na pokaz ) a ja coraz bardziej bym chciała. Sama robię sobie zle bo się nakręcam a potem jak nie wyjdzie to będzie wielkie rozczarowanie. No ale nie mogę przestać szczególnie przed snem wyobrażać sobie nowego mieszkania i stylu w jakim chcę je urządzić:)

Aga, Niemcy mają bardzo długi czas reakcji jeśli chodzi o biurokrację, szczególnie gdy chodzi o jakąś pozycję. Niestety dotyczy to zarówno pozytywnych wiadomości, jak i negatywnych. Szczególnie tych ostatnich, bo często zdarza się, ze kandydat nr. 1 rezygnuje z różnych przyczyn i wówczas mają otwartą furtkę, by zwrócić się do kolejnych kandytatów.

MarceliMarek:welcome: i dziękuję za miłe słowo. Rzeczywiście założenie było angielskie a w trakcie jego realizacji trochę się pozmieniało więc jest jak jest :) Większość mebli jest stara, w tym kredens.

Darkowa dziękuję po stokroć za te kciuki:) Nie jest to najważniejsza sprawa w życiu ale miło by było.

• 2 months później...

DSC_8812.jpg

W przygotowaniu jeszcze łazienka. Zrobiliśmy przeszklenie prysznicowe, jesteśmy w trakcie montażu umywalki, baterii itp. Zamówiliśmy też do tej łazienki cudowną baaaardzo wysoką bordową listwę przypodłogową a raczej mini lamperię. Mam zdjęcie umywalki, jest cudowna, jak znajdę to wstawię. Z relingiem na ręcznik, korkiem z metalowym sznureczkiem jak za dawnych czasów:)

Cześć Tomkowa:) Ja chyba nie mam ulubionych kwiatów bo większość ma coś w sobie:) Zostawiłam sobie jeszcze lilie w pąkach w folii żeby powędrowały do zimnego garażu. Za parę dni zmienię bukiety. Dodam oset, liście ozdobne i będzie jak znalazł do nowego roku. Mam tyle wątków do odwiedzenia a trzeba z mężem jakiś film na zakończenie weekendu zobaczyć więc zostawię sobie tą przyjemność na jutro. U Ciebie pewnie trochę bardziej nowocześnie więc chętnie zobaczę te forumowe trendy na zakończenie 2015:) Znalazłam jeszcze dwie fotki. Choinka jest tradycyjna, pachnąca i jest na niej wszystko - bombki, cukierki, piórka, łańcuchy, aniołki, bez ograniczeń:)

DSC_8727.jpg DSC_8791.jpg

Hej Pestko:) Nie mam więcej ale na poprzednich stronach ( a nie ma ich tak znowu dużo ) są jeszcze jakieś zdjęcia pieca więc może tam coś zobaczysz. Z ciekawostek powiem, że ażurowe złote wstawki to tak naprawdę drzwiczki, za którymi kryje się miejsce na garnuszki do gotowania. Ja oczywiście tego nie robie ale uwielbiam tam wkładać skórki od cytrusów, gozdziki, wanilię. Jak w piecu napalone to rozchodzi się piękny aromat który na długo zostaje w domu. Piec jest rzeczywiście żeliwny i waży ćwierć tony więc jest nie do ruszenia:)

• 2 weeks później...