Aga111719511846 02.01.2016 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Witam w Nowym Roku i życzę wszystkim przepięknych inspiracji i realizacji celów noworocznych jakie przed sobą być może postawiliście:) Ja mam kilka celów - dbać o zdrowie, daleko podróżować, zrobić bibliotekę i spiżarnię. Za tą ostatnią zabraliśmy się z marszu. Pojechaliśmy w Polskę szukać zdolnych stolarzy i już mamy wstępny projekt. Nam przysyłają oczywiście profesjonalne wizki ale my się na tym nie znamy więc działamy na makiecie zrobionej przez męża. Kolor granatowy , blat czarny , płytki na ścianach płaskie białe prostokąty z ciemna fuga. Początkowo spiżarnia miała być przedłużeniem kuchni ale nie czułam radości w tworzeniu czegoś co już mam. Może ktoś mi podpowie ze swojego doświadczenia na co jeszcze powinnam przygotować miejsce w spiżarni oprócz - karmy dla psa - pojemniki na segregację śmieci - warzywa i owoce - słoiki - zgrzewki wody, alkohole, soki - garnki, formy do ciast, przykrywki - kosz na reklamówki i torby Może o czymś zupełnie nie pomyśleliśmy a ktoś mądrze nam doradzi. Przyszła docelowa lampa do przedpokoju więc duża szklana powędrowała już na swoje miejsce. Zamówię chyba jeszcze jedną taką niebieską bo jednak dwie lampy fajniej wyglądają obok siebie. Łazienka prawie skończona ale poczekam jeszcze na bordowe listwy do mini lamperii i wtedy zrobię fotki. Zaczęliśmy nareszcie wymieniać włączniki światła na docelowe bo nie cierpię tych białych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 02.01.2016 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Szkoda, że włączniki zostały stronę wcześniej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 02.01.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Bardzo lubię Wasz dom. Włączniki są szokująco nowoczesne ale rozumiem, że to ich prostota Cię urzekła. Wygodne? Fajna makieta. Do spiżarni mam do dodania jedynie to, żebyś uwzględniła to, iż nie należy trzymać cebuli z ziemniakami, bo cebula wszystko bardzo chłonie, dlatego również nie należy przechowywać jej w lodówce Chemię zapewne trzymasz gdzie indziej. Pozdrawiam noworocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 02.01.2016 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Hej Andariel:) Szkoda, że zniknęłaś z forum ( najbardziej lubię tu artystyczne dusze jak Twoja ) ale podglądam bloga od czasu do czasu. Rewelacyjnie wyszła wam ta ściana u siostry Nie wiem czy wygodne bo pierwsze pojawiły się 10 min przed wrzuceniem fotek więc jeszcze nie mam wyrobionej opinii ale raczej nie będzie problemu:) Chemia w pomieszczeniu gospodarczym i standardowo pod zlewem:) Najlepszego w Nowym Roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 02.01.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Haaa, ja też baardzo lubię Wasz dom mimo że za stylem angielskim nie przepadam U Was jest natomiast zaskakująco, nieoczywiście i ciepło i dlatego pędzę jak tylko zobaczę nowy wpis Makieta robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.01.2016 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Aga, w tak przestronnej spiżarni, z taką ilością szafek i półek zmieścisz także i to, o czym nie pomyślałaś Będzie super A ja mam pytanie odnośnie lilii, które bardzo lubię za wdzięk i urodę, a u Ciebie tworzą imponujący bukiet Jak sobie radzisz z ich intensywnym zapachem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 03.01.2016 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Wani gdyby wszystkim podobało się to samo to by było strasznie nudno:) Ja najbardziej lubię kolorowy, trochę "niechlujny" styl angielskich wsi. Z angielskich klimatów nie przepadam za to za takimi eleganckimi wnętrzami z podłogami w biało-czarne karo, wiktoriańskimi kuchniami, szarościami na ścianach itp. Niby ładne ale takie powtarzalne i zimne. Tomkowa ja mam dwa takie bukiety w domu bo kwiaty kupuję zawsze na giełdzie w większych ilościach i zapach rzeczywiście jest intensywny:) Najbardziej czuć po powrocie z dworu do domu albo rano po wyjsciu z sypialni ale po 5 min człowiek już się przyzwyczaja i nic nie czuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.01.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Aga masz rację, nie lubię tego eleganckiego wydania - to dlatego u Ciebie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.01.2016 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Aga ślicznie u Ciebie. do spiżarki może wsadzić lodówkę do wina? czy coś w tym stylu. może nie od razu, ale warto sobie zorbić szafkę 60-tkę. moja spiżarka będzie mega angielska, gdzieś się muszę wyżyć przejrzę później pinteresta mojego co mam na tablicy spiżarkowej te pstryczki pasują do zwykłych puszek? czy puszki masz jakieś specjalne. świetne są, u mnie dałabym takie mosiężne. chyba taki rodzaj pstrykania nie brudzi tak ścian jak zwykle pstryczki "klepane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.01.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Pstryczki jak marzenie Chciałabym takie tylko w twardym drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 04.01.2016 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Emi do pstryczków zwykłe puszki. Widziałam białe i złote. Ani mosiężnych ani drewnianych nie było Gdzieś na bank można kupić bo wykańczanie nauczyło mnie, że nie ma rzeczy niemożliwych do kupienia - problemem jest wtedy zazwyczaj tylko cena:) Nad spiżarnią nadal trwają prace. Będzie połączeniem dwóch powyższych inspiracji. Z jednej kolorystyka i część wiszących prostych półek. Z drugiej wąskie drewniane półki z relingami na talerze plus dolna zabudowa z licznych frezowanych szuflad. Musimy jeszcze rozpruć ściany i wstawić gniazdka bo większy sprzęt kuchenny chcę tam trzymać i tam go używać. Nad blatami i za półkami na talerze dam płytki tak żeby było złudzenie wykafelkowania całego pomieszczenia. Chciałam jeszcze kawałek blatu z jakiejś stali nierdzewnej tak jak w restauracyjnych kuchniach do oprawiania ''śmierdzącego'' jedzenia typu ryby ale podobno te nowoczesne blaty nie przyjmują zapachów więc raczej sobie daruję. Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Aga11* błąd w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.01.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 a torby na zakupy, te duże gdzie trzymasz? używasz ich? u mnie będzie właśnie miejsce na nich w spiżarce fajne są też ażurowe szuflady na warzywa. albo druciane. pstryczki może kiedyś uda mi się znaleźć te wymarzone, a może hamerykańskie będą u nas pasować? drewniane chyba można byłoby samemu sobie wystrugać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 04.01.2016 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Nie mam takich toreb:) Druciane powiadasz. Nie wiem ale wydaje mi się, że mogą kosztować majątek. Mąż walczy właśnie z obudową grzejnika w wiatrołapie i wymyśliłam sobie drucianą siatkę w kolorze przybrudzonego złota zamiast blachy we wzorki. Ceny powalają z nóg więc kupię upatrzony materiał podobny do siatki ( jest bardziej sztywny ) w kolorze srebrnym i będę malować natryskowo na złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.01.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 zamist metalowych koszy odkrytych, albo wiklinowych. za to zrobiłabym ażurowe fronty, żeby warzywa miały przewiew mam piwnice, w spiżarce będzie tylko tyle co na bieżąco potrzebne, więc ja sobie kupię niewielkie industralne metalowe koszyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.01.2016 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Wytypowałam kafelki do spiżarni ( nie będzie jednak białych tak jak pisałam ). Meble nadal zostają granatowe z dębowymi półkami ale oprócz brązu chcę wprowadzić tam jeszcze czerwień. Mąż zaproponował mi, że zrobi mi w tym pomieszczeniu dodatkowo drewniany sufit ale ja wolę żeby wymienił nam podłogę w kuchni na kafle z 2 zdjęcia. Pięknie by to wyglądało. Już mu to nawet zakomunikowałam przypominając, że zerwanie podłogi w garderobie było strzałem w 10 ale nie widzę entuzjazmu:( Poza tym chodzi mi tylko o zerwanie płytek przy meblach, część drewniana oczywiście by została. Nie wiem tylko czy wybrać płytki z 1 czy 3 zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.01.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 DRewniany sufit i taka podłoga w spiżarni..Jeszcze zostaw miejsce na łóżko dla mnie Płytki nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.01.2016 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Wani niestety drugie łóżko już się tam nie zmieści:P Ta podłoga to w kuchni mi się marzy i dopnę swego tylko muszę znalezc odpowiednie argumenty:) W spiżarni na podłodze jest parkiet dębowy ułożony we wzór drabinkowy i ten motyw chciałabym ewentualnie powtórzyć na suficie. Jeśli mąż będzie dysponował czasem tylko na jedną z tych robótek to wybiorę nową podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 17.01.2016 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 W trakcie oczekiwania na płytki:wiggle: trzeba kończyć rozpoczęte projekty. Na zdjęciach jeden z nich. Jeszcze tylko pomalować trzecią warstwą farby, zamontować siatkę i kolejny mało wyględny grzejnik zniknie. Oczywiście projekt i wykonanie mojego ukochanego. Ja tylko miałam jedno życzenie, żeby tym razem w obudowie zamiast blachy dać siatkę Swoją drogą ciekawa jestem co wykombinował z listwą przypodłogową do łazienki. Tu miałam też tylko jedną prośbę ma mieć ponad 30cm wysokości:) Uwielbiam jak sukcesywnie kąt po kącie ten dom pięknieje w moich oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 18.01.2016 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wpadam z rewizytą. Cudnie u Ciebie i eklektycznie Zakochałam się w Twoich drzwiach, tapeta do gościnnego i w kaczki - CUDNE !! Gdzie kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Aga, te „szafki” na kaloryfery, to dzieło Twojego Świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts