waniliana 18.01.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Aga, te „szafki” na kaloryfery, to dzieło Twojego Świetne Mój mąż naprawdę dużo potrafi zrobić ale grzejników mi tak ładnie nie pozakrywa : rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ja swojego od dawna próbuję namówić, żeby zrobił prostsze „szafki kaloryferowe” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 18.01.2016 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam mały biały domku i dziękuję za miłe słowa:) Tapety zamawiam w przypadkowych brytyjskich sklepach internetowych. Mały haczyk jest taki, że mój mąż jezdzi do Londynu w delegacje i towar odbiera mi tam na miejscu więc nie mam ograniczeń związanych z wysyłką. Pestka i Wani tak potwierdzam,że to mój mąż mi tak stolarsko dogadza:) Szkoda, że nie ma więcej czasu bo bym go zawaliła robotą Chciałam mu nawet w miarę profesjonalnie wyposażyć warsztat pracy ale jak mnie uświadomił ile takie ''zabawki'' kosztują to niech pracuje na tym co ma - będzie cwiczył swoją kreatywność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2016 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Aga, na Wolumenie – twój mąż na pewno wie gdzie to jest w Warszawie – jest targ głównie staroci, ale jest tam też coś w rodzaju giełdy elektrycznej (polecam stoiska z żarówkami LED), trochę elektronicznej i... można kupić używane narzędzia elektryczne. My zaopatrzyliśmy się wiosną w świetną szlifierkę i piłę typu lisi ogon. Narzędzia profesjonalne w oryginalnych pastikowych walizach, nie zużyte, a cena była wspaniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.01.2016 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 [ATTACH=CONFIG]343604[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]343605[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]343606[/ATTACH] W trakcie oczekiwania na płytki:wiggle: trzeba kończyć rozpoczęte projekty. Na zdjęciach jeden z nich. Jeszcze tylko pomalować trzecią warstwą farby, zamontować siatkę i kolejny mało wyględny grzejnik zniknie. Oczywiście projekt i wykonanie mojego ukochanego. Ja tylko miałam jedno życzenie, żeby tym razem w obudowie zamiast blachy dać siatkę Swoją drogą ciekawa jestem co wykombinował z listwą przypodłogową do łazienki. Tu miałam też tylko jedną prośbę ma mieć ponad 30cm wysokości:) Uwielbiam jak sukcesywnie kąt po kącie ten dom pięknieje w moich oczach. RE-WE-LA-CJA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkowa 22.01.2016 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 no co tu pisac - jest świetnie , a mąż ?? no miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.01.2016 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.01.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.01.2016 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Post wcześniej kilka zdjęć z zimowego wiatrołapu i już skończona szafka na grzejnik:) Pestko info o giełdzie już przekazałam mężowi i pojedziemy zobaczyć co tam mają. Pewnie jeden wyjazd nie wystarczy, żeby coś super upolować ale jesteśmy do tego przyzwyczajeni i będziemy próbować. Dzięki za namiar chociaż ja coś tam kojarzyłam ze starych czasów jak mój tato wspominał o tej giełdzie. Tomkowa i Darkowa dzięki za docenienie trudu i pracy. Takie dosadne i krótkie wpisy muszą być motywujące dlatego mąż będzie je sobie czytał pięć razy dziennie:) Edytowane 23 Stycznia 2016 przez Aga11* Zmiana tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.01.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Tomkowa i Darkowa dzięki za docenienie trudu i pracy. Takie dosadne i krótkie wpisy muszą być motywujące dlatego mąż będzie je sobie czytał pięć razy dziennie:) Skoro o motywacji, to coś czuję, że kolejne zadanie szykujesz dla Małżonka To ja bardzo chętnie, po obejrzeniu skończonej pracy z osłoną grzejnika, powtórzę: RE-WE-LA-CJA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.01.2016 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Tomkowa grafik prac to on ma już ułożony na dwa lata do przodu:) Muszę tylko zachować odpowiednie proporcje w tym wszystkim bo jak przestanie mu to sprawiać przyjemności a będzie tylko obowiązkiem to się sprawa rypnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.01.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Nie przemęczaj bo szkoda stracić taki skarb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 24.01.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Aga11 - tak dawno mnie u Ciebie nie było. Obejrzałam zdjęcia z kilku ostatnich stron. Tak bardzo, bardzo lubię oglądać Twój dom! Dobierasz przepiękne kwiaty i ślicznie je układasz w bukiety. I masz fantastyczne światło naturalne w domu. Osobiście mam bzika na punkcie światła w mieszkaniu. Gdy widzę słońce buszujące po meblach, to wraca mi chęć do wszystkiego A w ogóle, oglądając twoje zdjęcia gęba sama mi się śmiała. Strasznie optymistyczny dom (Dziękuję za obronę na "kuchniach" ostatni wpis chyba raczej ktoś niezrównoważony popełnił, nawet nie ma się czym przejmować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 25.01.2016 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Dziękuję *Iw* Jak mieszkałam w domu rodzinnym, który posiadał parter, pierwsze i drugie piętro to dopiero te wyższe kondygnacje były pięknie doświetlone. Teraz mieszkam w domu parterowym i wydaje mi się, że tego światła dociera jednak mniej. Jeśli chodzi o kuchenny to ja na twoim miejscu mocno bym się zastanowiła nad wrzucaniem tam nawet najpiękniejszych ( bo wiem, że jesteś w stanie takie zrobić ) zdjęć w szerokim kadrze bo tym ludziom już nie chodzi o oglądanie twojej kuchni tylko krytykę. Niestety:( Pozdrowienia P.S. Czytam bloga. Pięknym językiem piszesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 25.01.2016 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Poniedziałkowa produkcja listew przypodłogowych. Dopiero pierwszą warstwę farby położyłam ale już bliżej niż dalej do skończenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.01.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Listwy pierwsza klasa! Kolor uwielbiam! Na tych ujęciach nie widać tych 30 cm (przy płytkach przy umywalce można się zorientować ), ale w rzeczywistości musi to robić wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 25.01.2016 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Masz rację, że na zdjęciach nie widać. Może dlatego, że z góry robione. W każdym razie sięgają trzech płytek cegiełek, które mają po 10 cm szerokości. Boję się, że wyższe mogą być już ciut przytłaczające w małej łazience bo ze zrobieniem to nie problem. Kolor rzeczywiście będzie boski - takie czerwone wino:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 28.01.2016 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Umywalka w komplecie już wisi, listwy przyklejone a my bierzemy się za malowanie grzejnika. Małymi krokami ale zawsze to coś. [ATTACH=CONFIG]344966[/ATTACH] Nie chcą mi się dodać zdjęcia. Trudno, za pózno na kombinowanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 29.01.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Witam serdecznie! Od kilku godzin siedzę wygodnie na Twojej kanapie w salonie i pieję z zachwytu przeglądając kolejno strony Twojego dziennika. Jestem pełna podziwu dla niezwykłej umiejętności łączenia faktur ,wzorów i kolorów i to z tak spektakularnym skutkiem Ja jestem zdecydowanie mniej odważna a może nie mam wyobraźni . Podobają mi się Twoje inspiracje ,ale wszystko co robicie własnymi rękoma jest zdecydowanie piękniejsze ...brama ...chylę czoła:D Też kocham starocie i lubię nadawać im nowe życie, to niepowtarzalne przedmioty z duszą. Ty je cudownie reanimujesz! Mam pytanie odnośnie grzejnika w łazience ...gdzie nabyć takie cudo? Cudowny dom ,ciepła i przytulna przystań. Jeżeli pozwolisz będę tutaj częstym gościem .Pozdrawiam Dana EDIT: Jaki projekt budujesz,bo chyba nie znalazłam takiej informacji Dziękuję Pestce ,że pokazała mi drogę do raju Edytowane 30 Stycznia 2016 przez dana1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 31.01.2016 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Witam dana1s w moich progach:) To bardzo miłe ze strony Pestki, że poleciła Tobie mój wątek. Oczywiście zaraz zagoszczę u Ciebie bo nie wiem czy miałam już okazję ale zazwyczaj chodzenie za dziewczynami po wątkach się opłaca a widzę, że u Ciebie niezły ruch ( jak u Tomkowej ) Bardzo dziękuję za wszystkie pozytywne słowa. Cieszę się, że na forum pojawiła się kolejna osoba kochająca starocie. Mój dom jest jeszcze daleki od mojego ideału ale rzeczywiście dużo się w nim dzieje. Najlepsze i najgorsze zarazem jest to, że dla mnie jest wciąż za mało krzeseł, stolików, dekorów na ścianach, kolorów, tapet itd. No cóż - lubię przeładowane wnętrza i dobrze się w nich czuję. Moja garderoba jest raczej stonowana, nie noszę świecidełek ( no dobra, mam słabość do okularów i mogę zmieniać oprawki co pół roku ) a we wnętrzach mogę mieć mydło i powidło:) Grzejnik to Imers Art-retro. Pozdrawiam Zdjęcia, których nie mogłam dodać. Z nowości to dzisiaj się dowiedziałam, że ruszamy z ottomanem do salonu. Materiał to pewnie wełna w kolorową kratę, pikowany, drewniane nóżki na kółkach, dużych rozmiarów. Na gazety, książki, laptopa i tacę z przekąskami. Koniecznie musi być ze skrzynią, płytką ale musi być. Wcale jej nie potrzebuję tylko wizualnie mi bardziej odpowiada. Coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts