Aga111719511846 28.06.2014 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 W salonie czujemy się świetnie. Ale wiem, że nie jest to jego docelowy wygląd. Piszę to z pełną odpowiedzialnością, bo mąż zna moje plany i nie wkurzy się czytając o kolejnych planach zmian Tam gdzie komoda, będzie stała duża biblioteka, koniecznie z przesuwaną drabinką. Między biblioteką a piecem, duży fotel uszak, koniecznie wełniany. A na ścianie za kanapą, tapeta: http://ecx.images-amazon.com/images/I/51vitNLMysL._SY355_.jpg O szklanym stoliku już pisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 28.06.2014 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Do zrealizowania pozostała jeszcze jedna lista zakupów. Mam zamiar przysiąść do znalezienia szyby kabinowej, marzy mi się nieprzezroczysta. Może o lekkim brązowym zabarwieniu, ewentualnie delikatnie błękitnym lub morskim. Umywalka miała być nablatowa na stelażu od maszyny do szycia, ale być może będzie na szafce.I bateria umywalkowa, bo prysznicowa już zakupiona i czeka na swoją kolej do zamontowania. Szczerze mówiąc, nawet nie pamiętam jak wygląda, bo leży już w pudełku ładnych parę miesięcy W którymś z wątków, dziewczyny poruszały sprawę zakupów leżących długi czas i czekających na swoją kolej. Zgadzam się z nimi, że lepiej do tych rzeczy nie zaglądać, żeby nie dojść do wniosku, że już się pojawiło coś ładniejszego. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=267765&d=1403991746 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=267767&d=1403991915 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=267768&d=1403991939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.07.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Dzisiaj znowu przeszukiwałam internet w poszukiwaniu pomysłu na wykonanie boazerii Znalazłam Twoje zdjęcia u jednego sprzedawcy i przypomniałam sobie o Twoim cudnym domu Widzę, że masz już galerię i chwała Ci za to Mnie też ostatnio naleciało na toile de jouy i już nawet zamówiłam tkaninę (tylko niebieską) Będę robić meble i wpadłam na fajny pomysł na sypialnię... Cudnie Ci się mieszka! Widać dbałość o każdy szczegół! Zapisuję się do podglądaczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.07.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 A zapomniałam zapytać... Czy masz w domu schody? Jeśli tak, to ciekawa jestem jak wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 13.07.2014 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 (edytowane) Kolejny zakup w starociach za małe pieniądze. Miałam zamiar kupić klamki do drzwi wewnętrznych ale zdecydowałam, że będę to robiła stopniowo. Wszystkie będą inne, mosiężne i oczywiście gdzieś tam wyszperane z drugiej ręki z historią. Jeśli zajmie mi to dwa lata to trudno:) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270036&d=1405291866 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270035&d=1405291810 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270033&d=1405291687 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270032&d=1405291660 Edytowane 13 Lipca 2014 przez Aga11* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 13.07.2014 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Początek naszej niebieskiej kuchennej galerii. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270034&d=1405291733 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270031&d=1405291632 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270030&d=1405291592 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 13.07.2014 23:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 A zapomniałam zapytać... Czy masz w domu schody? Jeśli tak, to ciekawa jestem jak wyglądają Witam u mnie i będzie mi bardzo miło jeśli od czasu do czasu do mnie zajrzysz:) Nie mam w domu schodów-to dom parterowy więc nie mogę się pochwalić. Ty masz fazę na toile i całe szczęście bo wzór jest super ciekawy i z pewnością będzie pasował do Twojego pięknego domu. Ja niestety zachorowałam na kolor. Wszystko może być dla mnie w innym. No może nie do końca taki freestyle ale blisko:) Nie wiem jakie dokładnie meble będziesz robiła ale kibicuję. Ja kupiłam bardzo duży fotel i też szukałam ostatnio tkaniny. Będzie chyba granatowa krata. Jeśli mam już m.in. czerwony i zielony to dlaczego nie iść w granat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 14.07.2014 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Rewelacja. Uwielbiam to jak brawurowo łączysz ze sobą pozornie nie pasujące do siebie rzeczy i wychodzi ze smakiem a wnętrza są ciepłe i przytulne. Lubię szczególnie takie wysmakowane decyzje jak ściana z cegieł w kuchni, kafelki w łazience czy metalowy grzejnik. Kiedyś miałam fazę na talerze na ścianę ale nigdy ich nie powiesiłam. Podobają mi się ale jednak to nie mój styl więc zalegają w piwnicy. Tobie by się nie spodobały, bo chyba żaden nie jest niebieski A nawet jesli, to wolałam widokowe obrazki a nie scenki rodzajowe Będę wpadać Ach i podoba mi się Twoje ciepłe i życzliwe podejście do odwiedzających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.07.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Aguś, codziennie po kilka razy przychodzę popatrzeć na tapetę i zasłony Toile de jouy od dawna chodzi mi po głowie. Ja jednak najbardziej lubię niebieskie (serwisy też) i brązowe/czernie... Czerwonego koloru nie lubię, ale ten ze scenek to chyba taki zupełnie inny odcień czerwieni bo u Ciebie wygląda cudnie!!! Mogę wiedzieć gdzie zamawiałaś tkaniny? Ja zamawiam z niem. hurtowni, bo ogólnie i tkaniny i tapety są dużo tańsze zagranicą niestety np. tapeta którą sobie upatrzyłam, w polskich sklepach kosztuje 350-390zł a w holenderskim niecałe 45e... a przy dużej ilości to niestety nie mała różnica. Czekam na kolejną porcję zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 16.07.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Pięknie u ciebie. To moje klimaty. Też lubię meble z duszą. Kilka już mam na stanie. Bardzo ładne wnętrza. Będę często do ciebie zaglądać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sprout 16.07.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Boże, jak bardzo chciałabym umieć tworzyć tak piękne, spójne, tchnące radosnym spokojem kompozycje... A jak bardzo nie potrafię... Jedyne, co nas łączy, to dawanie drugiego życia rzeczom przez innych uważane za stare i niepotrzbne. Bardzo, bardzo ładne wnętrza. Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 20.07.2014 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 (edytowane) Nareszcie chwila wytchnienia po bardzo pracowitym tygodniu. Nadrabiam forumowe zaległości. Ma to swoje plusy bo jest więcej postów do czytania i zdjęć Witam wszystkie nowe osoby, które napisały Bardzo przyjemnie się czyta pochwały ale z całą pewnością wiecie jakie to miłe uczucie bo wszyscy otrzymujemy tu miłe słowa jeśli wybranym forumowiczom spodoba się nasza praca. Dzięki jeszcze raz. To buduje i motywuje- serio i na maxa. Kiedyś miałam fazę na talerze na ścianę ale nigdy ich nie powiesiłam. Podobają mi się ale jednak to nie mój styl więc zalegają w piwnicy. Tobie by się nie spodobały, bo chyba żaden nie jest niebieski A nawet jesli, to wolałam widokowe obrazki a nie scenki rodzajowe Będę wpadać Ach i podoba mi się Twoje ciepłe i życzliwe podejście do odwiedzających. Ja nie mam piwnicy dlatego w talerzach wyprofilowanych do powieszenia jemy ( jak w nich jem to mi się podobają a jak wiszą to już mi się nie podobają ) a normalna zastawa wisi na ścianach ku radości męża, który kombinuje jak to zamocować Aguś, codziennie po kilka razy przychodzę popatrzeć na tapetę i zasłony Toile de jouy od dawna chodzi mi po głowie. Ja jednak najbardziej lubię niebieskie (serwisy też) i brązowe/czernie... Czerwonego koloru nie lubię, ale ten ze scenek to chyba taki zupełnie inny odcień czerwieni bo u Ciebie wygląda cudnie!!! Mogę wiedzieć gdzie zamawiałaś tkaniny? Ja zamawiam z niem. hurtowni, bo ogólnie i tkaniny i tapety są dużo tańsze zagranicą niestety np. tapeta którą sobie upatrzyłam, w polskich sklepach kosztuje 350-390zł a w holenderskim niecałe 45e... a przy dużej ilości to niestety nie mała różnica. Czekam na kolejną porcję zdjęć Cześć. Kurcze, nie dość, że nie mam schodów to jeszcze w kwestii zasłon i tapety chyba nie mogę pomóc:( Kupuję je bezpośrednio w małych sklepach w Londynie lub zamawiam przez internet ale nie patrzę na wysyłkę do Polski bo mąż odbiera paczkę dostarczaną do hotelu jeśli akurat jest w delegacji. W ten ostatni sposób kupowałam tapetę-kosztowała 10 GBP za standardową rolkę. Kiepsko to zabrzmi ale robię zakupy za granicą właśnie ze względów oszczędnościowych. Materiały-płacę niewiele więcej niż za kawałek w polskim np. Leroy'u no i mogę dotknąć gatunkowo. Jeśli gdzieś namierzysz tkaniny to wybieraj 100% bawełny bez domieszek sztucznego. Bawełna pięknie się "leje'' na oknie. Edytowane 20 Lipca 2014 przez Aga11* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 20.07.2014 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 A w tym poście trochę prywaty bo nie byłam zajęta tylko pracą. Wzięliśmy się za ogrodzenie a jak to u nas bywa najpierw się czaimy do tematu parę tygodni i niewiele z tego wynika a potem robimy wszystko na ura bo akurat ktoś ma czas zalać nam fundamenty i zrobić słupki. Projekt jak wszystkie inne do tej pory realizowane w domu mamy tylko w głowie. Nie wiem z czego wymurować słupki - szaro rude bloczki granitowe czy czerwony granit (ale wtedy maluję też drzwi wejściowe na czerwono co jest nieco uciążliwe). Może z płytek betonowych łupanych. Dzisiaj rano załatwiliśmy na prowincji bramę wjazdową. Ceny lokalnych kowali są zbyt wysokie i wszyscy to oczywiście artyści, którzy wolą wykuć groty, listki, zamkowe bramy z licznymi nitami a ja dopuszczając do głosu moją wcześniejszą naturę minimalistki chcę 4 metrowy prostokątny kawałek pełnej blachy. Ewentualnie mogą być do niego przyspawane kasetony. Niżej zdjęcia jak wygląda obejście przed i trochę w trakcie. Jak tylko coś przybędzie to będzie z czym porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 20.07.2014 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Życzę spokojnej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 21.07.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Na pewno pięknie zrobisz. Drzwi białe są piękne, nie maluj. Dobierz słupki do innych elementów. Będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.07.2014 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dzięki Gratym - czy pięknie będzie? - żyję taką nadzieją Ogrodzenie już wymyślone. Brama kuta, pełna, czarny mat z 8 kasetonami. Furtka 2 kasetony. Słupki szerokie. W jednym z nich schowana skrzynka przelotowa na listy i wideodomofon. Nad furtką duża biała pergola wystająca poza ogrodzenie także od strony ulicy obsadzona bluszczem tak żeby powstał dość długi zielony tunel. Jedna niewiadoma - z czego słupki? Dom jest grafitowo-biały, okna meranti a kostka szaro ruda i nie chciałabym już powtarzać tych kolorów. Nie mam pomysłu na kolorowy naturalny kamień Prośba. Jedna z dziewczyn na forum sprzedaje śliczne małe płytki ścienne i podłogowe. Niestety nie pamiętam jak się nazywa ani nie pamiętam nazwy płytek. Potrzebuję ich do wyłożenia portalu kominkowego. Ktoś kojarzy i ma namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 23.07.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Prośba. Jedna z dziewczyn na forum sprzedaje śliczne małe płytki ścienne i podłogowe. Niestety nie pamiętam jak się nazywa ani nie pamiętam nazwy płytek. Potrzebuję ich do wyłożenia portalu kominkowego. Ktoś kojarzy i ma namiar? nie wiem czy o te chodzi.... http://mozaikowe.pl/ to chyba sklep tutli_putli z wątku "Elektycznie, klasycznie..." chyba, że coś pomyliłam... to sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.07.2014 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Dziękuję Catti. Też nie wiem czy to ta strona bo wygląda chyba inaczej ale i tak bardzo mi pomogłaś bo chodziło właśnie o arabeskę. Tak na marginesie sam wzór płytki szerzej znany u nas w latach '90 jako liść dębu- np. na kostce betonowej. Jeszcze raz dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.07.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Nie pomyliłyście to chyba mój sklep :Dw razie pytań proszę pisać Chyba o takie wyłożenie chodzi? http://mozaikowe.pl/171-thickbox_default/arabeska-duza-biala-polysk.jpg Aga wnętrza masz przepiękne. Przy łazience wymiękam - uwielbiam takie klimaty Edytowane 23 Lipca 2014 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.07.2014 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Hej. Dokładnie tak to sobie wymyśliłam:) Jak tylko dostarczą mi portal to będę u Ciebie w sklepie bo płytki cuuudne masz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts