waniliana 15.03.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Och i ach i wielkie nieba Wyszło cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 17.03.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Jasia Fajnie, że spiżarnia się podoba nie tylko mi, dziękuję Tą szafkę ciągnie się do siebie bo to bardzo duża szuflada:) Ta właśnie po lewej jest trochę płytsza więc jest na worki z karmą dla psa. Po drogiej stronie jest taka sama wizualnie ale dużo głębsza na pojemniki do segregacji śmieci. o, to mi się podoba, uwielbiam szuflady małe i duże świetny pomysł, żeby tam umieścić pojemniki do segregacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 24.03.2016 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 U nas kompletnie nic się nie dzieje bo odpoczywamy ''wnętrzarsko'' i żyjemy nadchodzącymi świętami tzn. rekolekcje, wypieki, trochę sprzątania itd. Byliśmy u mojego dziadka w niedzielę i udało mi się uratować zajefajne krzesło w stylu pewnie art deco ale mogę się mylić. Dlaczego uratować? Dziadek wynajmował mieszkanie i lokatorzy zniknęli pewnego dnia nie płacąc czynszu i zostawiając taką tam zbieraninę staroci???!!! Niestety nie zostałam o tym poinformowana i nie mogłam zrobić przeglądu co i jak. Co postanowił zrobić staruszek, a jak by inaczej niż spalić wszystko w piecu:( To jedno krzesło się ostało jeszcze przy piecu więc je przygarnęłam i czeka na nowe obicie. Bardzo miła odmiana po tych wszystkich ludwikach itp. Chcę pomalować niektóre opaski drzwiowe wraz z koronami bo już mi się znudziły białe ale mam poważny problem. Chciałam oddać do profesjonalnego natryskowego malowania ale się nie da bo są tak zintegrowane ze ścianami poprzez bardzo mocny klej, że przy próbie odrywania drewno się rozwarstwia i część zostaje na ścianie albo na odwrót tynk zostaje na koronie:) Pędzlem będą smugi ( a może nie będzie ? ). Sprayem nie mogę tego robić bo wszystko w promieniu metra będzie też kolorowe. Zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.03.2016 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 A farba Annie Sloan? Krzeselko super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 24.03.2016 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 (edytowane) Pestko Annie zupełnie odpadają. Nie ta faktura i nie te kolory. Potrzebuję farby z mieszalnika zgodne ze wzornikiem NCS. Myślałam o tkaninie na obicie wspomnianego krzesła. Jako, że wprowadzam kolor żółty w me progi pomyślałam o takim właśnie Byłam dziś w dwóch sklepach z materiałami przy okazji zakupów spożywczych i albo za drogo albo za brzydko. Wstąpiłam jeszcze do szmateksu zobaczyć czy coś się nie nada i tadammm. Piękne miodowe grube welurowe zasłony za całe 20 zeta. Aż żal mi kroić ale powstanie z nich jeszcze bieżnik na łóżko ( ma to pewnie swoją nazwę ale jej nie znam ). Edytowane 24 Marca 2016 przez Aga11* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 24.03.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Świetne to krzesło, nigdy takiego nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.03.2016 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Nie ma jak szmateks Czy to zdjęcie przekłamuje i drewno krzesełkowe takie pomarańczowe jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 24.03.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Aga a dlaczego zarzuciłaś tkaninę również na oparcie? Chyba tylko siedzisko do obicia? Świetne to krzesło, ciekawe co to Tkanina super A ten bieżnik na łóżko też nie wiem jak się nazywa, zastanawiałam się nad tym ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 24.03.2016 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Pestko w pomarańcz nie wpada. Krzesło stało w pełnym słońcu i może dlatego tak to wyszło na zdjęciu. Co do szmateksów to moja mama ma ulubiony w Zakopanym. Piękne wełniane koce i pledy w nim kupuje. Ale ma już rozeznanie kiedy dostawy i czatuje od samego rana w ramach rozrywki Nie każdy musi śmigać na nartach w górach;) Wani oparcie krzesła jest jeszcze z materiału i nie miałam jak przyłożyć więc tak tylko go narzuciłam. Po świętach się za to wezmę bo teraz mam już strasznego świątecznego lenia. Z ciekawości zapytam dziadka w święta czy spalił resztę tych krzeseł czy tylko takie jedno znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.03.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Świetne to krzesełko i z tą musztardową żółcią będzie mu bardzo ładnie I jak łatwo je odnowić A bieżnik na łóżko, to bieżnik na łóżko Ja czasami nazywam go kapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 29.03.2016 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Mam nadzieję, że po świętach wszyscy zrelaksowani, wypoczęci, uśmiechnięci i pełni optymizmu na wiosenną porę Ja odpoczęłam. Wieczorami zakopywałam się w łóżku ze stertą gazet wnętrzarskich, których nie mam siły ani czasu dokładnie przeglądać w ciągu pracujących tygodni. Powstał plan na nowy salon. Dobry plan ale czasochłonny bo wymaga także zmiany mebli a z tymi nie zamierzam się spieszyć tylko wybrać takie które będą niepowtarzalne i skradną moje serce. Wszystko jedno jaki styl, mogą być od mebli gdańskich po PRL. To co mogę już teraz to przygotowanie ścian. Pojawi się udawana biała 30 cm lamperia przy suficie w całym salonie a wszystko co poniżej będzie żółte. Pomieszczenie jest wysokie więc nie strzelę sobie w kolano takim rozwiązaniem:) Blade i stonowane ale żółte. Poprosiłam męża o zabudowanie wnęki za piecem z kafelkami. Ma się zastanowić jak to zrobić bo bez rozbiórki pieca dostęp jest tam bardzo trudny. Można skuć płytki bo pod spodem jest ładna jasna cegła szamotowa ale wnęka nadal zostanie. Zobaczymy co wymyśli. Może ktoś z was zamalowywał ciemny kolor jasnym i podpowie mi co mam kupić tzn. jakie środki podkładowe itp. żeby ciemny nie przebijał. Mam duck egg a ma być jaśniutki żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 29.03.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Aga ja malowałam niebieskie drzwi na biało, pomalowałam podkładem fluggera trzy warstwy (malowane cieniutką warstwą) , potem kolejne trzy simply white i nie przebija. Chyba mi się spodoba to co zrobisz z salonem Jak tam krzesło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 29.03.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 my przemalowywaliśmy ciemny fiolet na biało 2 lata temu. 2x najtańsza śnieżka i jedna warstwa koloru białego lepszej farby. Bez podkładów, gruntów itp - nic nie przebijało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 29.03.2016 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Dzięki za podpowiedzi. Skoro mówicie, że się da to pomaluję ten zielony kawałek najpierw na biało bo mam trochę farby a potem już docelowym kolorem. Oglądałam dzisiaj odcienie żółtego i jest tego tyle, że całkowicie zgłupiałam. Nie kupiłam bo muszę to zrobić na spokojnie a nie podminowana ilością próbek oglądanych setki razy pod 3 rodzajami światła:( Wani krzesło stoi jak stało bo w święta się tylko byczyłam. Dzisiaj dopiero uprałam materiał, jutro kupię nową gąbkę a samo obicie to pewnie godzinka i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 01.04.2016 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Wczoraj wybrałam farby. Puściłam sobie the best of Michael Jackson w słuchawkach i mogłam szaleć Nie mogłam się zdecydować więc nie było rady ale trzeba było kupić więcej niż jedną farbę i pomalować coś więcej niż salon. Przedstawiam jajeczny kącik który wyląduje w przedpokoju:) Oczywiście na ścianie mocno ściemnieje ale w opakowaniu robi wrażenie mocno energetycznej farby. Jutro odbieram farbę do salonu. Farby z mieszalnika bo jakoś nie lubię tych gotowych, czuję, że mam wtedy ograniczony wybór. Jak pokazałam mężowi moje wybory i przedstawiłam dodatkowe plany to tylko stwierdził, że zupełnie tego nie widzi ale mogę sobie robić co chcę. Co ciekawego zauważyłam? Ano to, że szarości mają się cały czas znakomicie. Spędziłam w sklepie dwie godziny i wszystkie pary szukające farb były zainteresowane wyłącznie odcieniami szarości. Szkoda:( ale rozumiem, że takie preferencje i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.04.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Uwielbiam zestawy granatów (kobalt, indigo), zieleni typu malachit, specyficznych fioletów, a nawet burgundowych czerwieni z żółtymi. Mogą być w typie starego złota, musztardy a nawet limonki. Niezły rozrzut, prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 03.04.2016 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Pestko ja też lubię takie zestawienia a nader wszystko uwielbiam bawić się kolorami bo się ich zupełnie nie boję Nawet w nicku powinnam mieć kolorowy a nie mały azyl bo wcale taki mały nie jest a kolorowy i owszem. Salon w trakcie prac, brakuje białych kątowników które pięknie kontrastują z ciemnymi i żywymi barwami i zabudowy wnęki za piecem więc to miejsce celowo omijam. Wybrałam bardzo żywy odcień żółtego więc zgodnie z zasadą less is more zrezygnowałam z dodatkowej sztukaterii, którą planowałam. Taki jest mój salon w sezonie wiosna lato 2016:) Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Aga11* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 03.04.2016 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 I jeszcze dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 03.04.2016 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Mąż montuje nowe włączniki bo leżą już ze dwa czy trzy miesiące i czekają na zlitowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 03.04.2016 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Pięknie!!!!!! jak zawsze u ciebie Nie sądziłam że z żółtymi ścianami może być tak ładnie. W twoim wykonaniu pewnie każdy kolor wyjdzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts