Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Już w domu. Troszkę udało się przedłużyć wyjazd i było fantastycznie. Paryż jak zwykle uroczy chociaż trochę deszczowy. Miałam obawy przed wyjazdem żebyśmy się tam za mocno nie ''rozerwali" ale wszystko poszło zgodnie z planem. Niestety na ulicach widać żołnierzy z długą bronią i pełnym rynsztunkiem co w moim odczuciu tylko potęguje niepokój. Z całą pewnością nie chciałabym tam teraz mieszkać. Turystów jest znacząco mniej i ceny hoteli też spadły. Po raz pierwszy mieliśmy pokój z balkonem - rewelacja:) Za to umywalka z lustrem to jakiś koszmar ( może jutro wstawię jakieś zdjęcia ). Tak przekombinowana, że po umyciu rąk kałuża pod nogami i lustro do mycia.

Błądziłam wśród antykwariatów i małych galerii. Przywiozłam sporo albumów wyszperanych bez zbędnego pośpiechu. Ceramika w galeriach głównie mnie zachwycała ale też wkurzała, że mnie na nią nie stać ale parę rzeczy udało mi się mimo wszystko kupić:) W jednej z galerii na wystawie wypatrzyłam dużą ilość obrazków oprawionych w identyczne brązowo czarne ramki jakie wiszą u mnie w domu. To miłe jak ktoś po tobie ściąga pomysł do paryskiego butiku:)

Podróże są moją inspiracją i nie bez kozery kupiłam piękny ( 650 stron ) album Colina Eislera Paintings in the Hermitage wydany w Nowym Yorku. Ja już mam obcykany Petersburg ale chętnie tam wrócę żeby pokazać mężowi. Chwilę muszę się tylko doszkolić, w tym właśnie ma mi pomóc mój nabytek i w drogę:)

• Odpowiedzi 912
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[ATTACH=CONFIG]370746[/ATTACH]

Obiecane zdjecie umywalki z kurkami nad podloga. Po umyciu rak chcac zakrecic wode wszystko splywa na podloge. Kran w lustrze to tez jakas masakra

:jawdrop: jeszcze takich wynalazków nie widziałam :)

Super, że możecie tyle podróżować, napatrzysz się i nainspirujesz do woli :)

Plan na dzisiaj. Pojechać do sklepu i kupić jakąś farbę. Już dawno nic nie malowałam a jeszcze trochę białych ścian do zamalowania i tapetowania mi zostało. Zobaczymy jaki kolor wpadnie mi w oko. Pomalować. Pojechać i zamówić kolejne oprawy do zdjęć i obrazków. Zamówić klosz do lampy stojącej. Niedaleko Koła jest fantastyczna pracownia gdzie zrobią każdy kształt, kolor i materiał.

Tez grzebałam w antykwariatach i u bookinistów jak byłam w Paryżu. Trochę przywieźliśmy książek o grafice, typografii i najfajniejszą chyba zdobycz – album z fotografiami okładek płyt.

Wani ja też najbardziej lubię oglądać u innych zdjęcia:)

Wybrałam i kupiłam farbę. Ni to granat, ni fiolet a na ścianie pewnie będzie wyglądać jak czarna:) Mam nadzieję, że pięknie podkreśli biel drzwi. Zamówiłam ramki i chyba spędziłam w tej pracowni ze dwie godziny. Tyle pięknych ram i tyle metod oprawiania, że aż kręciło się w głowie. Tym razem też wyszperałam ramki w stylu art deco. Dodatkowo dwa rodzaje passe-partout nakładane na siebie w czerni i graficie. Będzie miodzio. Przy następnej wizycie może skuszę się na materiałowe passe-partout. Klosza do lampy nie zamówiłam bo już nie miałam siły jechać do Warszawy. Zamówię za to dwie bardzo wysokie identyczne lampy do sypialni V&B. Znalazłam je na stronie jednego z modnych teraz sklepów ale cena była do bani więc skorzystam z usług ebay uk lub niemieckiego. Wyszperałam jakieś czerwone talerze o ciekawych kształtach bo mają wisieć na tych nowych ciemnych ścianach a niebieskie na granacie średnio by wyglądały. A może i dobrze ale chcę coś nowego:)

Jeeeejku, piękne te lampy z sypialni ! Talerzyki za to zupełnie do mnie nie wołają i ja bym pewnie przeszła koło nich obojętnie ;) A ramy z pewnością będą idealne - kiedy je odbierasz? Gdybym była Twoją znajomą ja bym Cię nie odwiedzała, ja bym wpadała na zwiedzanie Twojego domu :lol2:

Wani, przepiękne schody :wiggle: Furda ta farba na ścianie, chociaż bardzo ciekawy kolor :) ale SCHODY ! Mogłabym po nich chodzić co chwilę :)

Połączenie kolorów też znakomite.

Pestka zapisałam sobie to zdjęcie właśnie ze względu na schody. Co masz na myśli że ta farba to furda? Literówka czy słowo którego nie znam? :rolleyes: