mały biały domek 30.10.2016 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 O to ja tez nie znałam tego słowa mi się widzi i ściana i schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 01.11.2016 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale nie miałam wcześniej czasu. Zdjęcie ze schodami rzeczywiście piękne ale mam wrażenie,że do tych schodów każdy kolor by pasował Wani to nie taki kolor. Mój to granat z domieszką fioletu. Pomalowałam któregoś dnia wieczorem pierwszą warstwą. Byłam w bardzo dobrym humorze, martini,muzyka i jakoś tak nie skupiałam się na tym co robię. Rano dnia następnego oniemiałam na widok efektów malowania po ciemku. Jakieś maziaje, zacieki i obchodziłam korytarz ze spuszczoną głową przez parę następnych dni bo nie wierzyłam, że da się to uratować. Udało się w sobotę!!! Obrazki odbieram 10 listopada, muszę dokupić jeszcze sztukaterię bo nie malowałam pod sam sufit i dopiero wtedy będzie efekt finalny. Za godzinkę wstawię zajawkę przedpokoju w nowych barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Ależ mnie zaciekawiłaś :popcorn::popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 01.11.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 CZEKAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 01.11.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Haha, Aga pomalowała jak fachowiec : po pijaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 01.11.2016 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Wani nie byłam pijana:) Powiedzmy, że malowałam tak jakbym była solistką w balecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 01.11.2016 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Aga bardzo ładny kolor, dobrze kontrastujący Po wymalowaniu na morski mojej ściany w sypialni kocham się w takich ścianach. Wcześniej było biało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Kocham ciemne ściany i... sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 01.11.2016 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Tak, wcześniej było biało. Też było ok ale ja jednak kocham kolor i chyba ani jedna ściana nie ostanie się biała w tym domu:) Bardzo ładnie wygląda ten kolor w zestawieniu z żółtymi ścianami salonu. Przy takich ciemnych ścianach wszystkie dodatki są jakby bardziej wyraziste i w intensywniejszych kolorach. Białe drzwi są extra wyeksponowane. To był dobry wybór. Tak naprawdę powinnam już kończyć to wykańczanie ale tak szybko zmieniają mi się preferencje, że nie mogę przestać. Pisałam już, że w planach mam sprzedaż większości "ludwików" jakie mam, szczególnie tych białych. Przecież te intensywne barwy na moich ścianach aż proszą się o jakieś fajne intarsjowane we wzory geometryczne meble ( te zbyt bogate kwiatowe zdobienia są zbyt pałacowe ). Już nie mogę się doczekać nowych ramek:) W sumie na metamorfozę przedpokoju wydam jakieś 350 zł a ile radochy. 270 oprawienie, 25 zł farba, 50 sztukateria, 10 zł dwa czerwone talerzyki i białe lilie do wazonu co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 01.11.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Aga ściana wygląda pięknie, zwłaszcza w takiej oprawie Co Ty za farbę wynalazłaś za 25 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 01.11.2016 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Wani to lateksowa tikkurila optiva mat z mieszalnika. 25 zl za pol litra. Ale masz racje, ze troche naklamalam bo przeciez maz musial mi dokupic jeszcze pol litra na poprawki po tym moim ekstrawaganckim malowaniu. 50 zl na farbe wydalam w sumie. 16 m2 z litra wychodzi a w korytarzu nie bylo ich wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Aga, Ty Cudownie Niespokojny Duchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 02.11.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Ja swoją morską do sypialni też miałam z mieszalnika tikkurila optiva mat ale koszt puszki chyba 0,7 albo 1 l ( nie pamiętam) coś koło 37 zl. Zużyłam trzy puszki, ale i powierzchnia była większa, a ściana machana trzy razy. O zgrozo nie chciało się pokryć, tak jak jasne farby z beckersa bez problemu. Tylko ta jedna ściana dała nam w kość, ale warto było, bo ją kocham Intarsjowane mebelki - już czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 02.11.2016 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Aga, cudnie jest, nie mój klimat ale taaak bardzo sie mi podoba Twój dom jak-nie-wiem-co to trzeba miec chyba jakis wrodzony dar by tak umiejetnie łaczyc kolory, faktury, nowe ze starym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 03.11.2016 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Aguś wiem, że się powtarzam, ale podziwiam Cię za odwagę w łączeniu faktur i kolorów . Nie wspomnę już o tym wyczuciu. Jest pięknie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 04.11.2016 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Dziękuję wam dziewczyny za miłe słowa:) Raczej nie mam wrodzonego daru tylko nabyty. Szwędając się tu i tam udaje mi się podpatrywać jakieś rozwiązania i aranżacje. Wydaje mi się, że działam głównie odtwórczo a nie twórczo:) Poza wszystkim uwielbiam gazety wnętrzarskie. Pinterest może dla mnie nie istnieć. Oddaję dziesiątki kilogramów makulatury bo nie mam gdzie tego trzymać. Mam nadzieję, że na dniach z Belgii też coś fajnego przytargam do domu:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.11.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Ja już prawie zrezygnowałam z magazynów wnętrzarskich papierowych właśnie z powodu ton papieru, żalu, że wyrzucam. Usiłowałam wycinać co bliższe sercu strony i upuchać w segregatory. To też w końcu mnie przerosło. Teraz te same gazety czytam w necie, a pinterest sluży mi za magazyn tego co mi się podoba. Do każdego zdjecia mam podlinkowanie i jak chcę coś więcej dowiedzieć się, to droga jest prosta. Zważywszy, że u nas w domu książek masa, gazety musiały przegrać nawet te najbardziej mnie interesujące. Twoje odtwórcze działanie nie działałoby tak pięknie, gdybyś nie miała talentu. Wykorzystujesz wiedzę nabytą przez oglądanie i czytanie o możliwościach. Jeśli myślisz, że drogim zawodowym wnętrzarzom wszystko ot tak, fiu... i zakwita w glowach to się bardzo mylisz. Zapożyczenia, przetwarzanie, bawienie się podpatrzonym... robią to własnie w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.11.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Jakby kopiowanie wnętrz z magazynów było takie proste to każda z nas miałaby bosko w domu... do tego trzeba czegoś więcej... talentu właśnie i wyczucia. Po za tym nie da się skopiować do nas do domu wnetrza z XVIII wiecznej kamienicy czy apartamentu z Nowego Jorku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 05.11.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Aga ile ja czasu spędziłam oglądając piękne wnętrza...... i nigdy nie stworzę takiego domu jak Ty Masz talent, odwagę i intuicję a tego się nie da podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.11.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Powinna Ci wzrosnąć samoocena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts