Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kobitki jesteście przemiłe:) Samoocena mi urosła a jak chociaż I tak nie mam jej zbyt niskiej:lol2: Jeszcze tyle mam pomysłów do realizacji, jeszcze tyle bym chciała poprawić, ulepszyć. Czasem mi się wydaje, że doskonale się przy tym domu bawię a czasem jestem na maxa zirytowana. Wtedy najlepiej odpuścić bo tylko się chrzani wszystko.

Jak się nie da zrobić tak jak w gazecie? Oczywiście, że się da. Dajcie mi tylko odpowiednią ilość kasy:)

W gazecie pokładowej czytałam ostatnio o super luksusowych apartamentach, nad którymi pracuje obecnie sztab specjalistów od renowacji. Nie pamiętam czy ta kamienica jest na Wilczej czy na Polnej w Wawie. Generalnie odnawiają wszystko tak jak za dawnych czasów się to robiło. Już sobie wyobrażam te podłogi, drzwi, okna. Tych mieszkań będzie zaledwie pare. Nawet nie napiszę ile to może kosztować ale wiele bym dała żeby je zobaczyć przyszykowane już pod klienta.

• Odpowiedzi 912
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A widziałaś hotel Rialto własnie na Wilczej :) Byłam tam na bakiecie tuż po otwarciu.

http://www.rialto.pl/o-nas

Nie wiem ile tu jest zdjęć, ale jak chcesz to odkopię te, które dostalam do artykułu.

Dziś w Remodelista trafiłam na pewną łązienkę

http://www.remodelista.com/posts/house-of-spirits-jamie-kidsons-mission-revival-in-oakland/

700_jamiehome-24-700x1019.jpg

W łazience ciut za dużo niebieskiego jak dla osoby kochającej pstrokaciznę:) Ale zdjęcie holu z postawionym lustrem gdzie odbijają się schody piękne. Zwykłe lustro postawione na podłodze a jaki efekt.

W hotelu nie byłam ale wstąpię tam jak będzie mi po drodze. Wydaje się być tam ładnie chociaż tu nie będę skromna bywam w mega fajnie urządzonych hotelach, nie mylić z bardzo drogimi hotelami. Tu podziękowania dla męża bo specjalnie pode mnie szuka takich, wie jaką frajdę sprawia mi ich odkrywanie:)

Ale nad niebieskim są białe ściany i można dopstrokacić :wiggle:. Lustro nad umywalką uważam za niekiepskie.

Lustro w hallu też niezłe. Przede wszystkim ma piękną ramę. No, i masz rację, że świetnie postawione.

Rialto jest o tyle niezwykły jak na nasze polskie miejsce, że zrobiono tam cały wystrój Art Deco. Trzyma ten sam styl od parteu po facjatki.

• 2 weeks później...

Coś tam ciągle się zmienia w domu chociaż najważniejszego czyli mebli do salonu nadal nie znalazłam. Chyba jednak zrezygnuję z biedermeierów bo ceny średnio mi odpowiadają tego co mi się naprawdę podoba;(

DSC_2666.jpg

DSC_2669.jpg

DSC_2671.jpg

DSC_2675.jpg

Edytowane przez Aga11*

• 2 weeks później...

Miałam wstawić fotki z Belgii i jakoś nie było okazji.

20161106_134947_HDR.jpg

W powiększeniu widać co tak naprawdę widać i z czego jest zrobione:)

20161106_140346_HDR.jpg

20161106_140644_HDR.jpg

20161106_142052_HDR.jpg

20161106_143149_HDR.jpg

Chłopak z dziewczyną czy chłopak z chłopakiem? Zdania są podzielone:) Mam jeszcze gdzieś zdjęcie z Londynu i ciekawego oznaczenia przejścia dla pieszych zgodnego z ideologią gender. Jesteśmy z mężem pewni, że jeszcze nie tak dawno nie było na tym skrzyżowaniu tego typu sygnalizacji świetlnej bo dosyć często tam bywa w szczególności mąż. No cóż świat idzie do przodu a ja chcę zostać i zostaję w tyle;)

Edytowane przez Aga11*

20161106_145154_HDR.jpg

Mąż ostatnio dużo pomaga rodzinie w wykańczaniu i remontach ale nie zapomina o swojej ukochanej żonie i potrafi zaszyć się w garażu i przynieść już do pomalowania jakieś cudo:) Jeszcze nie jest gotowe bo wczoraj w nocy pomalowałam dopiero pierwszy raz, potem wszystkie blachy trzeba będzie przymocować ale już mi się bardzo podoba:)

20161126_094401.jpg

Powoli myślę o świętach i zdecydowałam, że w tym roku będą dwie malutkie choinki zamiast jednej dużej i jak zwykle dużo świeżych kwiatów. Nie mogę się przekonać do ozdób świątecznych więc jak zwykle ich nie będzie.

• 2 weeks później...

Obudowa na grzejnik już skończona a raczej taka mini obudowa:) Kupiłam ostatnio dwie fajne porcelanowe niebieskie ''nerki". Oderwaliśmy listwy ze ścian bo były kijowo przycięte tak na prosto. Teraz jest o niebo lepiej. 17-stego jesteśmy ustawieni ze stolarzami na pomiar i ruszamy z biblioteką. Miały być drzwiczki z ryglami tak jak wcześniej pisałam ale mąż kategorycznie się na takowe nie zgodził ( chyba po raz pierwszy w naszym wspólnym życiu :) ). Jeśli chodzi o materiał to albo 100% MDF w kryjącym kolorze albo MDF łączony z drewnianymi plecami na kształt boazerii. Front oczywiście w kolorze ale plecy tylko zawoskowane. Jest ewentualny problem z wyborem drewna bo sosna zupełnie mi nie odpowiada jeśli chodzi o wykonanie mebli a dębina jest droga jak na plecy, które w większości będą zasłonięte książkami. Wiem, że lubicie drewniane meble, ja też, ale jeśli chodzi o wykończenie kryjącą farbą gotowej biblioteki to nie znalazłam ani jednego argumentu żeby przekonać męża o wyższości drewna nad MDF a różnica w cenie to kilka tyś. Będzie oświetlenie na bibliotece i obrazy przyczepione do półek:)

20161207_110251.jpg

20161207_110500.jpg

20161207_110645.jpg

20161207_110735.jpg

Edytowane przez Aga11*

Za chwilę wraca mężulek! Mam nadzieję, że wiezie duuużo prezentów żeby mi wynagrodzić samotność w walce z ospą. Dom i ja nie wyglądamy najlepiej ale to przejściowe:) Najładniej ze wszystkiego wyglądam oczywiście ja, zaraz potem biała wanna, która jest teraz idealnie brązowa od moich kąpieli w nadmanganianie potasu i pralnia zawalona pod sufit poszwami i poszewkami do prania. No to się chłopak zdziwi że tak ładnie wszystkiego w domu dopilnowałam:yes: