waniliana 07.01.2017 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Aga wygląda to bardzo ciekawie, tylko tego połączenia kolorystycznego mój mózg nie jest w stanie ogarnąć Wiem że będzie pięknie ale muszę czekać na gotową bibliotekę bo nie umiem jej sobie wyobrazić Co do zmian to popieram Twoje poprawki. Ja zastanowiłabym się jeszcze nad dzieleniem otwartego regału na pół ścianką działową. Może zostawić szersze półki? Pisałaś że nic nie musi być symetryczne Firma która Ci to robi jest z Warszawy? U nas stanęło jednak na szafce na wymiar koło kozy...Muszę szukać jakiegoś pewniaka co nie zawali sprawy. Podasz mi koszt biblioteki na prv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 07.01.2017 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Zabudowa wygląda bardzo interesująco i mimo mojej skłonności do symetrii, ten układ bardzo mi odpowiada. Co do kolorystyki zaufam Twojej intuicji i nieprawdopodobnemu wyczuciu stylu. Dla mnie takie zestawienie jest niewyobrażalne, ale czuję że to będzie kolejne miejsce w Twoim domu do którego będę wzdychać Zatem czekam z niecierpliwością na gotową bibliotekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 07.01.2017 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Dziewczyny ta moja kolorystyka to totalne dno jak zrobiliśmy wizkę Nie dziwię się że nie ogarnęłyście tego:) Nowej nie zdradzę, niech będzie niespodzianką ( nie jest to biały kolor ). Ogólnie zapowiada się bajecznie. Dorzuciliśmy parę elementów ozdobnych. Wani ten mebel to kolos, na wizce tego nie widać ale półki są bardzo długie. Bez podziału na dwa po paru miesiącach pod ciężarem książek byłyby elegancko powyginane w łuki mimo że mają po parę centymetrów grubości. Wani priva puszczę wieczorem albo jutro bo teraz spieszymy się do mojego braciszka na "remont" ząbków:D Dodatkowo byliśmy dzisiaj na mieście zamówić kanapę. Wybrałam model w necie więc myślałam że wejdziemy do sklepu, wybierzemy tkaninę i po sprawie. Wszystko szło sprawnie dopóki facet nie zadał pytania czy mam świadomość że wybrana kanapa dodatkowo z funkcją spania będzie miała inny wygląd. No to się zdziwiłam lekko i po objechaniu sąsiednich 5 salonów wróciliśmy z niczym:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 07.01.2017 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Agu będzie bosko Ja widzę butelkową zieleń z granatem, jestem obecnie absolutnie zakochana w tych kolorach Fuksja ( nie bordo) z bardzo bladym różem też byłaby fajna moim zdaniem. Do tego wszystkiego aksamit, złote dodatki, ech, zazdroszczę Ci Czekam niecierpliwie, aż uchylisz rąbka tajemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 07.01.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Ale cofnęłam się teraz - to będzie ten pokój, gdzie masz ptaki na tapecie i beż do góry? Czy ja źle widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.01.2017 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Aj, to ja w ogóle jakoś pominęłam kolory. Byłam tu późno w nocy i już nie chciało mi się pisać z tableta. Miałam tylko jedną wątpliwość – półki. Czy ich będzie tylko 3? Bo mnie się wydaje, że są za wysokie, wybitnie albumowe. Przeciętnie książki do czytania, a nie do oglądania, mają max dwadzieścia z hakiem wysokości i ja bym tę bibliotekę do takich wymiarów robiła. To by jej też poprawiło proporcje. Myślę, że powinno się zmieścić 5, a nawet 6 półek. Ty masz zdaje się dość wysokie pokoje. Jeśli chodzi o kolor, myślę, że najlepszy wybór to jeden kolor na całości. We wnęce możesz poszaleć. Bardzo jestem ciekawa jak Ci się uda ten mebel skomponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.01.2017 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 (edytowane) MBD tapetę o której piszesz mam w zupełnie innym pokoju:) Pestko książki ustawiam tematycznie więc koło siebie stoją te o wysokości 35 i 20 cm. Mamy dużo fachowej literatury prawniczej a to też nie ułomki. Zwykłą beletrystykę mogę ustawiać w dwóch rzędach bo półki są głębokie. Mogłam zrobić ruchome półki ale te dziurki delikatnie mówiąc nie są najładniejsze. Dam radę a proporcje są raczej ok:) Nie udało mi się zamówić w ten weekend sofy do biblioteki ale mam już faworytów i załatwię to w tygodniu. Obicie oczywiście aksamitne. Wszystkie w wersji 3 osobowej. 1) Sofa roswell bez funkcji spania. Najładniejsza ale to ma być również pokój gościnny więc nie jest to najlepsza z opcji. 2) Sofa roswell z funkcją spania. Niestety traci już na lekkości i to już nie ten sam mebel. Ogólnie na sofach roswell bardzo wygodnie się siedzi ale już mój mąż nie położy się na niej z książką czy na krótką drzemkę. 3) Sofa san benito z funkcją spania. Ten sam problem co wyżej czyli trudności z odpoczynkiem leżącym. 4) Sofa morgane. Nie wklejam zdjęcia bo wszystkie znalezione są opatrzone nazwą sklepu. Generalnie patrz na zdjęcie z punktu 3:). Zgadnijcie czym mogą się różnić? Mi nie wypada niczego sugerować. 5) Mój obecny faworyt. Zdjęcie koszmarne i tapicerka nie lepsza ale uwierzcie mi na słowo, że widziana na żywo w innym obiciu i innym otoczeniu prezentuje się ciekawie. Funkcja spania oczywiście jest. Z wyżej opisanych nie najładniejsza ale najlepsza jakościowo. Stelaż na prawdziwych sprężynach. Powyższe to jakieś pianki, kulki itp. ( niby są jakieś sprężyny ale tak naprawdę siedzi się na kulkowych poduszkach , które z czasem bardziej czy mniej się deformują ) Najwygodniejsza, nawet mój prawie 2 m mąż spokojnie na niej się położy. W pokoju który ma służyć relaksowi skłaniamy się raczej do lepszego komfortu wypoczywania kosztem stylistyki samego mebla. Ogólnie meble z funkcją spania są brzydsze i trudniej coś wybrać bo ze względu na stelaż łóżka są bardziej przysadziste. Niestety:( Edytowane 8 Stycznia 2017 przez Aga11* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.01.2017 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Może ktoś mnie skierować na wątki gdzie swego czasu były dość obszerne dyskusje na temat wyciskarek wolnoobrotowych i materacy albo podpowiedzieć jakie modele zebrały od Was najlepsze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.01.2017 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Jeszcze uszak mi został do nabycia ale ceny są kosmiczne w porównaniu do kanap. Z wełnianym obiciem to już nie przelewki:) Bardzo podobają mi się uszaki z Ikei ale tapicerkę mają taką trochę kiepską jak zobaczyłam na żywo. Z drugiej strony może i tak taniej wyjdzie kupno uszaka w Ikei i danie mu nowego obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2017 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 U Tomkowej było dużo. Ja mam wyciskarkę wolnoobrotową i jestem z niej zadowolona bardzo. Tania i jak porównuję niektóre spro droższe, to moja jest identyczna.O ile pamiętam Tomkowa kupiła tą samą.http://www.nietylkoagd.pl/wyciskarka-slow-juicer-botti-pc150a-wolnoobrotowa.html Jakąś drogą, chyba Kenwooda ma zdaje się Emilla, ta, która często bywa u Mani1225. U nas książki też bardzo różne, ale ustawiamy je albo autorami, albo seriami wydawniczymi. przekonaliśmy się, że przy tej ilości, ktąrą mamy inaczej nie da się nic znaleźć. To obejmuje również szerokość półek. W mieszkaniu miałam półki podwójne i szlag mnie trafiał, bo szukanie książek okazywało się katorgą. Teraz mamy półki przeznaczone na pojedyncze ustawianie i jest dobrze. Nasze regały są bardziej surowe niż Twoje i tak zrobione, że nie widać podpórek pod półki, więc możemy regulować. Poza tym tak jest ekonomiczniej. 7 mb i prawie 3 m wysokości mamy tylko na jednej ścianie. Są jeszcze półki na drugiej ścianie i na antresoli, w sumie prawie drugie tyle. Wy chyba macie jednak mniej, ale myślę, że też byś zmieniła ustawienie półek mając taką ilość książek jak my. Podoba mi się przedostatnia sofa, bo jest trochę inna od większości.Uszaki ikeowskie są bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.01.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Morgane i Benito rzeczywiście bardzo podobne do siebie Moim zdaniem najlepiej pasują do biblioteki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.01.2017 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Pestko takiej ilości książek jak Ty to nie mam:( Zazdroszczę a jest to u mnie generalnie rzadko występujące uczucie:) U nas jest 4,7 m długości i prawie tyle samo wysokości. Nie zdążyliśmy jeszcze zgromadzić takich zasobów ale wszystko przed nami, mam nadzieję. Wiem, że te uszaki są wygodne i to jest ich trzecia poważna zaleta po stylistyce i cenie. Ta Twoja wyciskarka jakaś taka tania. To dobrze skoro jest i tak dobra. To moje zdziwienie ceną wynika z naszego rekonesansu rynkowego. Byliśmy na początku grudnia na dużych targach rolniczych w Nadarzynie. Było kilku producentów wyciskarek wolnoobrotowych ale wszystkie kosztowały ok. 2 tyś. No to sobie zakodowałam po przejściu paru stoisk, że dobrej klasy wyciskarka kosztuje tyle a tyle. Temat właśnie ze względu na cenę umarł ale teraz powrócił i jestem miło zaskoczona, że to nie musi tyle kosztować San benito rzeczywiście ma ciekawą formę ale trudno się na niej wyciągnąć a i z oparciem się o dość wysoki bok pod kątem 90 stopni w stosunku do siedziska miałam pewne trudności w salonie:) Zapomniałam dodać że przy kanapie nr 5 mają najlepszy dla mnie odcień materiału obiciowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.01.2017 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Teraz nawet znalazłam jakieś ulotki dot. wyciskarek z tych targów. Jedna to jakiś Kuvings a druga Norton. Kuvings najbezpieczniejszy bo wolny od bisfenoli i cichy-tylko 40 dB. Norton ma największy otwór 76mm, tylko 37 obr./ min, silnik 300 W i sito do lodów. Ale czy to wszystko naprawdę przekłada się na duuuużo lepszą jakość soku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 08.01.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Materac polecam z Agata meble, my mamy chyba model Dąb jet rewelacyjny a cena rozsądna. Biblioteka zapowiada się świetnie jak wszystko u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Dobre pytanie Moja Botti tylko orzechów włoskich nie zmieliła Tzn. nawet wrzuciłam, jak bezmózg jakiś, ale natychmiast zatrzymałam. To wprawdzie orzechy zielone i wymoczone w wódce, ale jednak twarde. Natomiast marchew, a nawet drobno pokrojone odsączone z soku, owoce pigwowca, miażdży bez problemu i wyciska sok. Ja ją kupiłam w przypływie nagłej chęci, jak zobaczyłam w Leclercu na Ursynowie. W głowie mi wcześniej nie postało, że wolnoobrotowe są dostępne w PL, a skacząca po stole sokowirówka tak mnie wkurzała, że przestałam ją używać. Myślę, że te bardzo drogie nie różnią się wiele jeśli chodzi o skuteczność. Ta np. https://zoo-appliances.pl/Zebra-1.html kosztuje około 2000 tys, a widzę, że sitko i ślimacznicę wyciskającą ma dokładnie takie samo jak moja. Reszta zresztą też się specjalnie nie różni. To co ma moim zdaniem lepsze to większy otwór przez, ktory wrzucić można całe jabłko. Ja muszę kroić na 4 części. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.01.2017 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Doriko dziękuję za rekomendację. Przetestuję ten materac:) Pestko na tych targach to wrzucali całe buraki do tych urządzeń. Świetnie to działało ale posiadając teraz wiedzę, że można coś dobrego kupić za kilka razy mniejszą kwotę to wydawanie 2tyś wydaje się być bezsensowne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Płacisz za firmę. To w sumie smutne.Chociaż czasem warto. U Mani było o ekspresach do kawy. Ja nie mam, parzę kawę w kanace miedzianej. Mam ich 6, więc nawet jak kilka osó chce kawę to nie problem. Ale gdybym miała niepotrzebne pieniądze to kupiłabym ekspres Jury. Ich ekspresy są niewątpliwie drogie, ale warto za nie zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsellle1 08.01.2017 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Witam serdecznie, Od dłuższego czasu przeczesuję internet w poszukiwaniu inspiracji wnętrzarskich. A ponieważ budowa domu już powoli zmierza ku finiszowi, pora na jego wykańczanie i aranżację co, gdzie, jak, z czym i za ile? Szukałam połączenia białych lamperii z czerwoną cegła i jakimś cudnym zbiegiem okoliczności trafiłam na Twój post. Nie będę wyjątkiem, jak powiem, że oniemiałam z zachwytu widząc Twoje królestwo. I skrupulatnie strona po stronie zaczytywałam się w Twoim wątku. Niestety nie znalazłam w nim informacji odnośnie montażu lamperii. Czy robili to fachowcy, czy może Twój M, który mam wrażenie może niejednego fachowca przyćmić swoim kunsztem i dbałością o szczegóły. Zastanawiam się, czy tego typu wykończenie jest do zrobienia przez przeciętnego faceta, posiadającego podstawowy sprzęt do obróbki. Czy cegła, którą macie w korytarzu jest nowa czy z odzysku? My mamy cegłę pruską po rozbiórce starej mazurskiej chaty i zastanawiam się czy nada się... Twój dom zaskakuje na każdym progu, podoba mi się przecudna podłoga w garderobie, przecudny kominek oraz mnóstwo pięknych przedmiotów, na które można leżeć i patrzeć.... Trochę przeraża mnie to całe planowanie, gdyż wszystko dopiero przede mną...Zastanawiałam się nawet nad projektantem, ale boje się rozczarowania, za które jeszcze będę musiała słono zapłacić... Niby wiem co mi się podoba, ale myślę, że największą sztuką jest umiejętne łączenie faktur, kolorów, surowców tak by nie powstał z tego odpustowy jarmark. Będę wdzięczna za odpowiedź i z pewnością będę zaglądać do Ciebie na bieżąco. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.01.2017 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Marsellle bardzo dziękuję Ci za tyle miłych słów. Dom nie powstaje w ciągu kilku miesięcy, tylko wielu lat, więc nie przejmuj się, że nie ogarniasz wszystkich prac całościowo i nie widzisz wszystkiego od razu. Ja, mniej więcej, wiem jak mój dom ma wyglądać i, jak pewnie wiesz, realizuję swoje zamiary małymi kroczkami. Cegła była nowa (pełna) i zostały z niej wymurowane ściany działowe. Widziałam realizację z cegły rozbiórkowej i, jeśli taką posiadasz, to efekt będzie pięć razy lepszy niż u mnie Więc nie wahaj się jeśli chodzi o jej wykorzystanie. Lamperię wykonali fachowcy. Całość jest "prawdziwą" boazerią angielską, a nie tylko ramkami i profilami nałożonymi na ścianę. Myślę, że równie ciekawy efekt można uzyskać wykonując taką boazerię samemu. I nie potrzebne są do tego szczególne kwalifikacje i profesjonalny sprzęt. Liczy się dobry pomysł, projekt (najlepiej nanieść go od razu na ścianę) i dużo cierpliwości. Jeśli Twój mąż ma smykałkę do stolarki (nawet bez szczególnego doświadczenia), to na pewno sobie poradzi, a wiele profili można kupić już gotowych w sklepach z drewnem i listwami. Później piła kątowa w ruch i sky is the limit Powodzenia w Twoich zamierzeniach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.01.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Ciekawa jestem jaka kolorystykę wybralas do biblioteki, kolory u Ciebie to zawsze kosmos:lol2: Mam wyciskarke Panasonica, Kenwooda brałam pod uwagę ale panasonic ma przystawkę do lodów, która jest rewelacyjna, sorbety wychodzą z niej zupełnie inne niż robione każda inna metodą. Niestety też ma mały otwór do wrzucania owoców, cały burak nie wejdzie. Od tej Pestkowej różni się chyba tym że ma takie gumki które zapobiegają zatykaniu się sitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts