Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam :)

widzę, że brytyjskie klimaty tutaj obficie występują, cuuuuudooooownie :) jak Ty to robisz, że zachowujesz taką spójność między wszystkimi pomieszczeniami ?

po obejrzeniu zdjęcia z furtką na bank byłam przekonana, że zamieściłaś inspirację, a tu proszę realizacja, jestem pozytywnie zaskoczona, zwłaszcza, że właśnie to zdjęcie przywołało we mnie mnóstwo wspaniałych i ciepłych wspomnień z wizyty w Królestwie Brytyjskim sprzed prawie 20 lat (ło matko, ale czas leci)

chyba nie ma informacji w temacie drzwi albo przeoczyłam, robił Ci je stolarz ? jestem pod wrażeniem, na forum znalazłam dużo pięknych drzwi, ale Twoje są po prostu klimatyczne i te klamki, normalnie się rozpływam :)

powiedz mi proszę co masz za płytki na ścianie w łazience ? te boazeryjne

czy zakończyłaś może kominek ? chętnie obejrzałabym sobie wykonanie i płytki od tutli na Twoim kominku :)

o rany więcej pytań nie pamiętam, będę zaglądać :))

miłego dnia!

• Odpowiedzi 912
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Reni, Kjuta witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa. To niesamowicie fajne uczucie, jak ludzie pozytywnie odbierają wnętrza w których mieszkamy. Sama mam wiele ulubionych dzienników do których regularnie zaglądam i powinnam częściej zostawiać słowa uznania dla właścicielek bo dziewczyny naprawdę mają wyczucie.

Drzwi robiła nam mała firma z Gdyni, można w sumie powiedzieć, że stolarz. Nie opisywałam tutaj na forum wszystkich detali z realizacji a byłoby co pisać. Jestem zadowolona ale firma jest generalnie dla stoików,flegmatyków, którym się nigdzie nie spieszy i którym można wciskać kolejne wymówki dlaczego tak a nie inaczej. Czekaliśmy na drzwi dłuuugo. Kiedy już przyszły były tak cudowne, że o wszystkim co było zapomniałam. Po miesiącu farba zaczęła pękać. Okazało się, że użyli złego podkładu. Drzwi wróciły do pracowni, zdarli farbę do żywego drewna i pomalowali jeszcze raz co oczywiście trwało drugie tyle co pierwotne robienie drzwi. Akcja drzwi trwała 8-9 miesięcy. Podsumowanie- mogę polecić ale dla określonego wyżej gatunku kupującego:) Portalu jeszcze nie mam co wiąże się z opisaną sytuacją. Firma ta miała nam go zrobić i nawet liczyłam, że w bardzo atrakcyjnej cenie jako rekompensata za wcześniejszą realizację ale po 3 miesiącach czekania definitywnie i po wieczność podziękowaliśmy za współpracę:)

Płytki z Tubądzina - palazzo 1.

Co do spójności to nie wiem. Coś mi się podoba i nie ma siły ale musi się to dać gdzieś wcisnąć:) A jak mi się podobają np. różne klamki to mogę mieć w domu 5 różnych modeli bo nie mogę się zdecydować na jeden.

Aga to ja jeszcze posłodzę, jest niesamowicie , tylko w katalogach widziałam takie wnętrza, a u ciebie jest lepiej niż na najbardziej wystylizowanej fotce, dawno nie byłam pod tak ogromnym wrażeniem, i choć to zupełnie nie moje klimaty, wolę minimalizm to nie mogłam się oprzeć aby nic nie napisać, z niesamowitym wyczuciem i lekkością dopasowaujesz elementy które dla wiekszości są z innej bajki, moje ogromne ukłony

Reni nawet nie masz pojęcia jak jest mi przyjemnie po przeczytaniu tych Twoich kilku zdań. Poprawiłaś mi humor na cały wieczór:) W sumie nie wiem jak udało Ci się obejrzeć zdjęcia z pierwszej strony. Ja chciałam je sobie dzisiaj przypomnieć i za nic nie chciały mi się załadować do końca. Część jest ok ale dużo jest niewidocznych.

hej,

Gdynia zupełnie mi nie po drodze, poszukam wśród lokalnych stolarzy.

Zdjęcia widzę wszystkie, aż sobie jeszcze raz przejrzałam wątek, z takim samym zachwytem, a nawet i większym niż na początku, bo zwracam uwagę na szczegóły, szczególiki i się w nich normalnie zatracam :)

miłego dnia!

DSC_1333.jpg DSC_1361.jpg DSC_1312.jpg

Zaczęliśmy sezon palenia w piecu. Zeszłej zimy ogień był prawie każdego dnia i w tym roku też tak będzie. Uwielbiam rozpalony piec i widok śniegu za oknem.

Dzisiaj miałam pomysł na nowe wełniane, kraciaste zasłony do salonu na zimę. Tak bardzo chcę a tak bardzo nie mogę ich teraz kupić ze względu na przyszłe wydatki na szafy:(

:welcome: Justyna

Dziękuję. Pokazałam Twój wpis mężowi żeby mu trochę cierpienia wynagrodzić bo to ogrodzenie to jego dzieło. Jak dostaliśmy wycenę murowania z granitu to usiedliśmy z wrażenia. Mąż stwierdził, że fizyka jądrowa to nie jest i sam to zrobi tylko w trochę:) dłuższym czasie. Jak skończył to stwierdził, że dałby dwa razy tyle za taką paskudną robotę:) Nie mogę się doczekać aż część tego ogrodzenia obsadzę jakimś pnączem i białą kaliną.

Pozdrawiam

Wiem coś o tym jak dostałam pierwszą wycenę ogrodzenia to usiadłam i łzy pociekły mi po policzkach nie wierzyłam że tyle może kosztować - u nas zwykłe stalowe ogrodzenie (ostatecznie - Wiśniewskiego, na zwykłej betonowej podmurówce) - bez żadnego murowania, słupków itp. Generalnie ogrodzenia mi się nie podobają, mało które do mnie przemawia. Wasze mnie ujęło - obsadzone będzie wyglądało ślicznie.

DSC_1482.jpg DSC_1487.jpg DSC_1493.jpg DSC_1503.jpg DSC_1509.jpg

Nareszcie w naszym domu przestały straszyć dziury w drzwiach. Tak jak już pisałam klamki są w "technicznej" części domu (garaż,pomieszczenie gospodarcze itp.) a gałki w drugiej czyli sypialnie i łazienki. Nie mam jeszcze zamontowanych zamków w łazienkach ale mąż nad tym pracuje. Klamki jak klamki ale gałkami jestem zachwycona:wiggle:

Dzięki dziewczyny:)

Wszystko zamawiałam w sklepie morehandles.co.uk Tam było wszystko najtańsze ale nie sprawdzałam czy wysyłają towar do Polski. Generalnie to w wielu brytyjskich sklepach z klamkami jest ten sam towar i nie ma problemu z wysyłaniem paczek.

Iw jak znajdę chwilę to wkleję chociaż zdjęcia drzwi już są w wątku a ja tak nie za bardzo chcę "katować" odwiedzających takimi samymi fotkami chociaż z drugiej strony wiele rzeczy u mnie podoba mi się niezmiennie i mogłabym to robić:) A na Twoje drzwi to i ja czekam:)

DSC_1712.jpg DSC_1719.jpgDSC_1748.jpg DSC_1775.jpg

Zamknięciem do wc skończyliśmy temat klamek.

Wczoraj skusiłam się na sztuczne kwiaty. Nigdy ich nie lubiłam bo trochę tandetne i kojarzą mi się z wieńcami na nagrobkach. Te jednak były jak żywe i całkiem ładne więc kupiłam na próbę czy da się z nimi żyć pod jednym dachem:) Jeśli nie będą mnie drażnić to dokupię kilka i zrobię duży bukiet na komodę. W święta oczywiście królową komody musi być gwiazda betlejemska- w tym roku dla odmiany różowa.

Przyszło też zamówione łóżko ale zdjęcia nie wstawiam bo jest już jego zdjęcie z ogłoszenia na poprzedniej strony a poza tym nie stoi jeszcze we właściwym miejscu. Nie mówiąc już o tym, że mimo swoich sporych wymiarów 214x177 mąż chce je jeszcze wydłużyć bo duży mi wyrósł mój ukochany:)

Spokojnej i leniwej niedzieli życzę.

Edytowane przez Aga11*
zle zdjecia