kjuta 19.11.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam widzę, że brytyjskie klimaty tutaj obficie występują, cuuuuudooooownie jak Ty to robisz, że zachowujesz taką spójność między wszystkimi pomieszczeniami ? po obejrzeniu zdjęcia z furtką na bank byłam przekonana, że zamieściłaś inspirację, a tu proszę realizacja, jestem pozytywnie zaskoczona, zwłaszcza, że właśnie to zdjęcie przywołało we mnie mnóstwo wspaniałych i ciepłych wspomnień z wizyty w Królestwie Brytyjskim sprzed prawie 20 lat (ło matko, ale czas leci) chyba nie ma informacji w temacie drzwi albo przeoczyłam, robił Ci je stolarz ? jestem pod wrażeniem, na forum znalazłam dużo pięknych drzwi, ale Twoje są po prostu klimatyczne i te klamki, normalnie się rozpływam powiedz mi proszę co masz za płytki na ścianie w łazience ? te boazeryjne czy zakończyłaś może kominek ? chętnie obejrzałabym sobie wykonanie i płytki od tutli na Twoim kominku o rany więcej pytań nie pamiętam, będę zaglądać ) miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 19.11.2014 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Reni, Kjuta witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa. To niesamowicie fajne uczucie, jak ludzie pozytywnie odbierają wnętrza w których mieszkamy. Sama mam wiele ulubionych dzienników do których regularnie zaglądam i powinnam częściej zostawiać słowa uznania dla właścicielek bo dziewczyny naprawdę mają wyczucie. Drzwi robiła nam mała firma z Gdyni, można w sumie powiedzieć, że stolarz. Nie opisywałam tutaj na forum wszystkich detali z realizacji a byłoby co pisać. Jestem zadowolona ale firma jest generalnie dla stoików,flegmatyków, którym się nigdzie nie spieszy i którym można wciskać kolejne wymówki dlaczego tak a nie inaczej. Czekaliśmy na drzwi dłuuugo. Kiedy już przyszły były tak cudowne, że o wszystkim co było zapomniałam. Po miesiącu farba zaczęła pękać. Okazało się, że użyli złego podkładu. Drzwi wróciły do pracowni, zdarli farbę do żywego drewna i pomalowali jeszcze raz co oczywiście trwało drugie tyle co pierwotne robienie drzwi. Akcja drzwi trwała 8-9 miesięcy. Podsumowanie- mogę polecić ale dla określonego wyżej gatunku kupującego:) Portalu jeszcze nie mam co wiąże się z opisaną sytuacją. Firma ta miała nam go zrobić i nawet liczyłam, że w bardzo atrakcyjnej cenie jako rekompensata za wcześniejszą realizację ale po 3 miesiącach czekania definitywnie i po wieczność podziękowaliśmy za współpracę Płytki z Tubądzina - palazzo 1. Co do spójności to nie wiem. Coś mi się podoba i nie ma siły ale musi się to dać gdzieś wcisnąć A jak mi się podobają np. różne klamki to mogę mieć w domu 5 różnych modeli bo nie mogę się zdecydować na jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.11.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Aga to ja jeszcze posłodzę, jest niesamowicie , tylko w katalogach widziałam takie wnętrza, a u ciebie jest lepiej niż na najbardziej wystylizowanej fotce, dawno nie byłam pod tak ogromnym wrażeniem, i choć to zupełnie nie moje klimaty, wolę minimalizm to nie mogłam się oprzeć aby nic nie napisać, z niesamowitym wyczuciem i lekkością dopasowaujesz elementy które dla wiekszości są z innej bajki, moje ogromne ukłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 19.11.2014 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Reni nawet nie masz pojęcia jak jest mi przyjemnie po przeczytaniu tych Twoich kilku zdań. Poprawiłaś mi humor na cały wieczór:) W sumie nie wiem jak udało Ci się obejrzeć zdjęcia z pierwszej strony. Ja chciałam je sobie dzisiaj przypomnieć i za nic nie chciały mi się załadować do końca. Część jest ok ale dużo jest niewidocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.11.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Aguś, wracając do szaf, te o których piszę, otwierają się na bok, ale po takim łuku z zyny, dlatego jak są zamknięte to są na jednej płaszczyźnie, a jak otwarte to się mijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 20.11.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 hej, Gdynia zupełnie mi nie po drodze, poszukam wśród lokalnych stolarzy. Zdjęcia widzę wszystkie, aż sobie jeszcze raz przejrzałam wątek, z takim samym zachwytem, a nawet i większym niż na początku, bo zwracam uwagę na szczegóły, szczególiki i się w nich normalnie zatracam miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.11.2014 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Zaczęliśmy sezon palenia w piecu. Zeszłej zimy ogień był prawie każdego dnia i w tym roku też tak będzie. Uwielbiam rozpalony piec i widok śniegu za oknem. Dzisiaj miałam pomysł na nowe wełniane, kraciaste zasłony do salonu na zimę. Tak bardzo chcę a tak bardzo nie mogę ich teraz kupić ze względu na przyszłe wydatki na szafy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 23.11.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 nie umiem się napatrzyć na Twój piec cudny, a z tym tańczącym ogniem urzekający bardzo! jakie masz na oku zasłony ? zapodaj choćby kolor, bo jestem ciekawa bardzo finanse, finanse... może po szafach się uda ? ściskam mocno, aby dokładnie tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 24.11.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ja również się serdecznie Witam. Gratuluję naprawdę piękne wnętrza - sielsko - anielsko. Ogrodzenie wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 25.11.2014 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Justyna Dziękuję. Pokazałam Twój wpis mężowi żeby mu trochę cierpienia wynagrodzić bo to ogrodzenie to jego dzieło. Jak dostaliśmy wycenę murowania z granitu to usiedliśmy z wrażenia. Mąż stwierdził, że fizyka jądrowa to nie jest i sam to zrobi tylko w trochę dłuższym czasie. Jak skończył to stwierdził, że dałby dwa razy tyle za taką paskudną robotę Nie mogę się doczekać aż część tego ogrodzenia obsadzę jakimś pnączem i białą kaliną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 25.11.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Wiem coś o tym jak dostałam pierwszą wycenę ogrodzenia to usiadłam i łzy pociekły mi po policzkach nie wierzyłam że tyle może kosztować - u nas zwykłe stalowe ogrodzenie (ostatecznie - Wiśniewskiego, na zwykłej betonowej podmurówce) - bez żadnego murowania, słupków itp. Generalnie ogrodzenia mi się nie podobają, mało które do mnie przemawia. Wasze mnie ujęło - obsadzone będzie wyglądało ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 30.11.2014 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Nareszcie w naszym domu przestały straszyć dziury w drzwiach. Tak jak już pisałam klamki są w "technicznej" części domu (garaż,pomieszczenie gospodarcze itp.) a gałki w drugiej czyli sypialnie i łazienki. Nie mam jeszcze zamontowanych zamków w łazienkach ale mąż nad tym pracuje. Klamki jak klamki ale gałkami jestem zachwycona:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 01.12.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 śliczne! zwłaszcza gałki wprawiają mnie w zachwyt ) ale klamki też piękne gdzie je zamawiałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 01.12.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Pięknie! Wklej jeszcze jakieś zdjęcia, tak żeby było widać całe drzwi i kawałek boazerii - są takie śliczne! Daj nacieszyć oczy Ja też właśnie czekam na drzwi. Teoretycznie już za kilka dni także u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.12.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Cudne ... mnie bardziej o wytrzeszcz przyprawiają klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 01.12.2014 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Dzięki dziewczyny:) Wszystko zamawiałam w sklepie morehandles.co.uk Tam było wszystko najtańsze ale nie sprawdzałam czy wysyłają towar do Polski. Generalnie to w wielu brytyjskich sklepach z klamkami jest ten sam towar i nie ma problemu z wysyłaniem paczek. Iw jak znajdę chwilę to wkleję chociaż zdjęcia drzwi już są w wątku a ja tak nie za bardzo chcę "katować" odwiedzających takimi samymi fotkami chociaż z drugiej strony wiele rzeczy u mnie podoba mi się niezmiennie i mogłabym to robić A na Twoje drzwi to i ja czekam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 01.12.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Prześliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 01.12.2014 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Cudne klamki i gałeczki również ale na nie się nie napalam bo mężuś nie akceptuje gałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.12.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Cudowne te gałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 07.12.2014 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Zamknięciem do wc skończyliśmy temat klamek. Wczoraj skusiłam się na sztuczne kwiaty. Nigdy ich nie lubiłam bo trochę tandetne i kojarzą mi się z wieńcami na nagrobkach. Te jednak były jak żywe i całkiem ładne więc kupiłam na próbę czy da się z nimi żyć pod jednym dachem:) Jeśli nie będą mnie drażnić to dokupię kilka i zrobię duży bukiet na komodę. W święta oczywiście królową komody musi być gwiazda betlejemska- w tym roku dla odmiany różowa. Przyszło też zamówione łóżko ale zdjęcia nie wstawiam bo jest już jego zdjęcie z ogłoszenia na poprzedniej strony a poza tym nie stoi jeszcze we właściwym miejscu. Nie mówiąc już o tym, że mimo swoich sporych wymiarów 214x177 mąż chce je jeszcze wydłużyć bo duży mi wyrósł mój ukochany:) Spokojnej i leniwej niedzieli życzę. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Aga11* zle zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts