Aga111719511846 07.12.2014 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 08.12.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 witaj po weekendzie ) gałki są c u d o w n e , jeśli można mówić o podwójnym czy potrójnym zachwycie, to właśnie to odczuwam gdybyś nie napisała, że kwiaty są sztuczne być może zaintrygował by mnie brak wody w wazonie, ale nie do odróżnienia jak będziecie wydłużać łóżko ? trzeba zmienić część konstrukcji ? miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.12.2014 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Kjuta tak naprawdę to tylko się tak szumnie pisze, że kupiło się łóżko. Kupiło się dwa elementy połączone długimi listwami. Nawet za dorobienie stelaża trzeba extra płacić Zrobimy nowe dłuższe listwy boczne i już. Nie są zdobione więc jeden problem mniej. Do kwiatów coraz bardziej jestem przekonana:) Były jeszcze bardzo ładne i estetycznie zrobione amarylisy ale pamiętam, że Iw chce coś z nimi zadziałać na święta więc odpuściłam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.12.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Aguś, szafeczka super się wpasowała Zdradź gdzie kupiłaś kwiaty, szukałam hortensji do wazonu, a te byłyby idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 09.12.2014 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Kwiaty kupiłam w Broniszach pod Warszawą. Jest tam ogromna giełda warzywno-owocowa oraz dwie ogromne hale z żywymi kwiatami i dodatkami. Raz na jakiś czas jadę tam z mężem o 6 rano w niedzielę na zakupy. Za każdym razem przy kwiatach i ozdóbkach jest mnóstwo pań z kwiaciarni, restauracji, hoteli no i oczywiście ze sklepów. Wybierają towar do swoich biznesów a jest w czym wybierać. Towar jest sezonowy więc jak ostatnio byłam to było zatrzęsienie bombek, wieńców, reniferów, mini choinek itp. itd. (gotowe albo produkty do DIY). Potem dużo z tych rzeczy widuję w znanych lub mniej znanych sklepach z taką marżą, że oczy mi wychodzą na wierzch. Za swoje kwiaty płaciłam 8 zl szt. Ja osobiście nie czuję potrzeby kupowania świątecznych pierdółek (chociaż podobają mi się) ale dla lubujących się w takowych to może być raj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 10.12.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Piękne zakupy, piękne drzwi, piękne zdjęcia! Do kwiatów coraz bardziej jestem przekonana:) Były jeszcze bardzo ładne i estetycznie zrobione amarylisy ale pamiętam, że Iw chce coś z nimi zadziałać na święta więc odpuściłam temat. O, a dlaczego? Tym bardziej trzeba było wziąć! Ceną hortensji mnie zastrzeliłaś, ale cóż... nie ma szans, żebym gdziekolwiek pojechała na 6 rano! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 10.12.2014 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Jechać o 6 nie musisz, wystarczy że wstaniesz o 6:) Nie brałam bo ciekawiej jest przy różnych pomysłach. Ja mam dom obstawiony różowymi gwiazdami a u ciebie będą pięknie wyglądać białe amarylisy:) Ale kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.12.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Aguś, znajomy jeździ tam po towar, więc słyszałam o tych cudach ale ja musiałabym wstać o 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 16.12.2014 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Powoli mąż kończy lamperię w sypialni. Nie za bardzo lubimy listwy styropianowe więc wszystko jest z drewna. Wszystko tak jakoś ciągnie się tygodniami ale oprócz pracy i pracy po pracy trzeba jeszcze żyć i się przytulać w błogim lenistwie więc w sumie nie ma co narzekać Z utęsknieniem czekam na choinkę, która będzie dopiero w wigilię - taka tradycja domowa. Przeglądam nowy numer mojego ulubionego czasopisma ( jakoś nie lubię szukać inspiracji w necie, wszystko muszę mieć na papierze ) i stwierdzam, że prezentowane wnętrza stają się coraz bardziej kolorowe, coraz bardziej "zagracone", totalny mix stylów i ogólnie pierdzielnik jak u cyganki w tobołku i TAK TAK TAK to jest właśnie mój styl, tak się czuję najlepiej. Zaczynam kupować małe dywany, chodniki itp. koniecznie w intensywnych barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 24.12.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=295601&d=1419450106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 27.12.2014 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Bardzo dziękuję za życzenia-spełniły się Święta były udane a leniwych dni ciąg dalszy: i sylwester i Nowy Rok. Rozpusta. Jeden mały świąteczny widok z części wypoczynkowej salonu i życzenia noworoczne dla wszystkich odwiedzających-realizacji planów, spełnienia marzeń, oraz - jak na forum budowlane przystało - przepięknych ciepłych rodzinnych wnętrz urządzonych przez Was dla waszych rodzin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 01.01.2015 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Znalazłam oświetlenie do naszego domu. Niektórych z tych lamp będę potrzebowała po 2szt. Niestety muszę namierzyć te modele u sprzedawców wysyłających towar do Polski. W ostateczności do UK. Jeśli ktoś natrafi w necie na taką informację to proszę szepnąć mi słówko. Z pewnością widziałam gdzieś na forum takie lampy gwiazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 03.01.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku! świetna choinka, w czym ją trzymasz ? zainteresowała mnie ta "donica, pięknie się komponuje z choinka, wnętrzem podoba mi się lamperia, kaczki to tapeta ? buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 15.01.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Przepraszam Kjuta, że dopiero teraz odpisuję ale nie miałam zupełnie czasu na forum. Choinka stoi w donicy, którą pokazywałam tu na forum-pamiątka z wakacji:) Rzeczywiście ładna. Kaczki to tapeta. Również życzę Tobie dużo pomyślności wszelakiej w 2015:) Troszkę się dzieje ale nie za dużo. Mąż kończy obudowę grzejnika do salonu a raczej zabudowę całej wnęki pod parapetem. Będą jeszcze dwie szafki na szkło stołowe. Nie mogę się doczekać a wiadomo, że czasu na majsterkowanie nie ma zbyt wiele. Sam wszystko zaprojektował a ja miałam wybrać blachę ozdobną i zrobił się kłopot bo wybrany przeze mnie model kosztuje 1000zł z przycięciem. Nie stać mnie i już nic innego mi się teraz nie podoba:(Z innej beczki to płyną do mnie 3 żyrandole (jeszcze jakiś miesiąc). Są mocno loftowe chociaż potencjał retro też mają. Będą zupełnie nie w stylu salonu i kuchni ale mam nadzieję, że się fajnie wszystko uzupełni. Wstawię w wolnej chwili jakieś fotki poglądowe. Co do złotych żyrandoli z fotek w poście wyżej to znalazłam sprzedawcę ale ciężka wymiana informacji uniemożliwia mi dalsze ruchy. Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.01.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Aguś, cieszę się że uzupełniasz powoli braki Ja też jestem już teraz cierpliwa bo moje kinkiety przypłyną dopiero za jakieś 2 -m-ce... Przypadkiem znalazłam gałki ceramiczne meblowe, takie jak twoje gałki o drzwi, może ci się przydadzą w cena jest okazyjna http://home-you.com/pl/salon-artykuly-dekoracyjne/167011642-galka-pumpkinshaped-5901162411701.html były jeszcze takie obłe, jak twoje gałki, bez frezów, ale jakoś dzisiaj nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 16.01.2015 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Dzięki za linka, rzeczywiście ładniutkie:yes: Muszę się zastanowić czy będzie gdzie je wykorzystać bo ostatnio kupiłam na zapas gałki w kształcie głowy jelenia. Jak pisałam wolę czytać i oglądać magazyny dot. wnętrz niż szukać inspiracji w necie a ostatnio wszędzie przewijają mi się na papierze rogi - na ścianach, obrazach, tkaninach i pomyślałam, że chociaż taki drobny akcent jak gałki sobie kupię. Wyżej lampy, które zamówił mój mąż w ramach prezentu imieninowego. Ta ostatnia fajnie się rozciąga i będzie wisiała w kuchni.Pozostałe dwie w jadalni. Ciekawa jestem czy będą równie dobrze wyglądały w rzeczywistości. Strasznie długie to czekanie a chciałabym już teraz, natychmiast:( Całe pudełko żarówek Edisona też płynie- ciekawa jestem jak je zapakowali i zabezpieczyli. Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.01.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Piękne lampy szczególnie ostatnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 18.01.2015 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Mąż przynosi mi już gotowe elementy do malowania. Na zdjęciu m.in. szafki, które będą przy osłonie grzejnika. Są do nich jeszcze drzwiczki ale nie załapały się na fotkę. Wszystko od a do z to jego projekt i wykonanie. Przeszkadzają mi niektóre grzejniki w domu i mam nadzieję, że jeśli tylko będzie troszkę czasu to mąż pójdzie za ciosem i zabuduje mi jeszcze ten w sypialni i wiatrołapie. Znalazłam też ozdobną blachę w rozsądnej cenie także jest jakiś mały sukces. Do obudowy w sypialni planuję za to ozdobną siatkę miedzianą- piękne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 18.01.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 [ATTACH=CONFIG]299642[/ATTACH] Mąż przynosi mi już gotowe elementy do malowania. Na zdjęciu m.in. szafki, które będą przy osłonie grzejnika. Są do nich jeszcze drzwiczki ale nie załapały się na fotkę. Wszystko od a do z to jego projekt i wykonanie. Przeszkadzają mi niektóre grzejniki w domu i mam nadzieję, że jeśli tylko będzie troszkę czasu to mąż pójdzie za ciosem i zabuduje mi jeszcze ten w sypialni i wiatrołapie. Znalazłam też ozdobną blachę w rozsądnej cenie także jest jakiś mały sukces. Do obudowy w sypialni planuję za to ozdobną siatkę miedzianą- piękne są. Aga11, pięknie u Was i masz bardzo zdolnego męża:)) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 26.01.2015 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 (edytowane) martaMarcia dziękuję za krótkie słowa uznania tym bardziej, że z tego co widziałam w Twoim temacie to preferujesz zupełnie odmienny styl - zapowiadający zresztą piękne mieszkanie:) W sobotę nam się nudziło więc zlitowaliśmy się nad fotelem, który czekał na odnowienie i tapicerkę pół roku albo lepiej. Kupiłam alkantrę i jestem super zadowolona. Pięknie zmienia fakturę w zależności jak się ją "uczesze". Fotel zrobiony na potrzeby sypialni ale póki jest nie skończona to będzie stał w salonie do czytania przy piecu. Zajawka lampy kuchennej. Jest przepiękna ale w całej okazałości nie mogę pokazać bo czekamy na wymianę stłuczonego klosza:( Reszta lamp w drodze. Zabudowa ściany z grzejnikiem też czeka na montaż a ten się opóźnia bo czekamy na zawiasy do drzwiczek. Jakieś takie dziwne bo tylko jedna firma je miała i jesteśmy na nią skazani. Edytowane 26 Stycznia 2015 przez Aga11* dodanie tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts