martaMarcia 26.01.2015 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Aga, to prawda moje mieszkanie będzie w innym stylu, ale u Ciebie jest tak ciepło, przytulnie a do tego stylowo,że mogłabym się pakować i w te pędy przeprowadzać macie niesamowite wyczucie stylu. Pozdrawiam serdecznie i będę zaglądała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aancyk 02.02.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Witam serdecznie i w 100% podpisuję się pod słowami martyMarcia. Przepiękne mieszkanie, nie mam pojęcia czemu trafiłam na Twój wątek tak późno bo znalazłam tu mnóstwo inspiracji. Gratuluje wyczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.02.2015 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Lampa kuchenna już w całości. Reszta lamp już też w Warszawie - niestety na cle Papiery wysłaliśmy i czekamy. Mąż montuje pierwszą obudowę grzejnika. Zdjęcia z placu boju. Może dziś skończy - wreszcie !!! Już wiem, że w naszym domu nie ostanie się ani jeden biały grzejnik. Czekam na szafy, które opisywałam ale godzina zero dopiero pod koniec marca. W sumie to już bliżej niż dalej. Zdecydowałam, że szafa w wiatrołapie nie będzie biała. Ma być ciemna oliwka z elementami wybarwionymi na szaro. Dostałam również zgodę męża na zerwanie podłogi w garderobie i ułożenie vivesów ( jeszcze nie wybrałam dokładnie wzoru ale ma być multi kolorowy ). Płytki, które są tam teraz są ładne tylko problem w tym, że non stop wyglądają na brudne:( Mam zrobić wycenę całej operacji i jeśli budżet wytrzyma to trzeba to zrobić przed wstawieniem szafy. Zniszczą się opaski na drzwiach (chociaż i tak już zajął się nimi nasz pies) i boimy się, że sąsiadujące płytki w wiatrołapie popękają. Trochę szkoda tej podłogi ale chyba jej nie zniosę w dłuższej perspektywie. Aancyk nie trafiłaś wcześniej bo nie jest to jeden z najbardziej popularnych wątków chociaż trochę osób do mnie zagląda co jest niezmiernie miłe:) Jak tylko coś nowego pojawia się u nas w domu to staram się wrzucić zdjęcia. Zazwyczaj zaglądam tylko do moich ulubionych topików i sprawdzam co tam nowego u dziewczyn. Pozdrawiam i dziękuję za komplementy. Widziałam oczywiście Twoje wnętrza i mogę pogratulować ich spójnej aranżacji. Są baaardzo ładne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 08.02.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Fajna lampa a obudowa grzejników rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.02.2015 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Dziękuję Doriko:) Parę detali na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 08.02.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 [ATTACH=CONFIG]303364[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]303365[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]303366[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]303367[/ATTACH] Dziękuję Doriko:) Parę detali na zdjęciach. Świetna ta obudowa grzejnika:) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 08.02.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Jaka dziwna lampa!!!! Fajnie, że się rozciąga, fajne te żarówy i o dziwo (aczkolwiek powinnam się już przyzwyczaić), że pasuje Jesteś mistrzynią eklektyzmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 08.02.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Piękne obudowy! Gratulacje dla Pana Męża! Lampa szalona i świetna (świetlna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 08.02.2015 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Dzięki dziewczyny. Cieszę się, że komuś się coś tam podoba:) Mąż od jutra bierze się za grzejnik w sypialni - suuuper!!! Niech znowu sam coś zaprojektuje i zrobi mi niespodziankę z finalnym wyglądem. Ja się nie będę wtrącać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.02.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ja bym tak nie umiała się nie wtrącać, może dlatego, że mój mąż nie czuje stylu... Umarłabym ze strachu co wymyśli Lampy boskie, a obudowa, brak słów- marzenie Co to za siatka w koniczynkę? Ja będę szukać do drzwiczek w bibliotece czegoś (tam gdzie grzejnik)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 11.02.2015 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Tak na szybko 3 zdjęcia z opanowanego placu boju po wieszaniu kolejnej lampy. Lepsze zdjęcia zrobię w dzień. Klosze reklamujemy bo przyszły w uboższej wersji bez lusterek. Albo niech nam wyślą zgodne z zamówieniem albo oddadzą część pieniędzy. O co dokładnie chodzi pokażę jak zrobię zdjęcia kloszy z lusterkami bo mam nawet takie już w domu od trzeciej lampy, która już też dotarła:) Wybrałam już płytki do garderoby. Pokażę przy okazji. Wydawać się może, że to sprzedawca musi zabiegać o klienta a to się okazuje, że wcale nie:( Szkoda pisać. Dardurdko dziękuję Biblioteka moje marzenie...kieeedyś... Blachę kupiliśmy na allegro za 200zł z dostawą ( wymiar 2m na 1m). Sami malowaliśmy natryskowo. Bardzo tanio w porównaniu z innymi producentami, którzy wyceniali nam taką samą lub podobne ( wzory są tak przepiękne, że można wybrać naprawdę coś extra np. wzory arabskie są boskie) prawie 3 razy drożej. Nie mamy pojęcia dlaczego taka różnica. 550zł to dla mnie było za drogo a ten pan z allegro miał tylko taki jeden wzór więc padło na taki. PS Gałki przy obudowie do wywalenia. Nie podobają mi się. Potrzebuję tu jakieś mocno zwisające. Mężulek się ucieszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.02.2015 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Obudowa śliczna. Świetnie nawiązuje do kuchni. Lampa przeciekawa. Na pierwszy rzut oka nie podoba mi się, drażni, wyróżnia się na tle całości, niepokoi i .. powoduje, że wracam po kilka razy do zdjęcia! Przekora jedna i jeszcze zaczyna do mnie mówić. Znaczy, że ma coś w sobie Lubię Aga Twoje przemyślnie zagracone wnętrza Zamiast jak w przypadku minimalistycznych omieść je wzrokiem, stwierdzić, że przyjemne i pójść dalej, do Ciebie wracam i delektuję się detalami. A bez gałek się nie obejdzie? fajnie byłoby mieć takie schowki, o których wszyscy myślą, że ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 11.02.2015 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Pięknie, nastrojowo i przytulnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 11.02.2015 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Dorka bardzo ciekawe przemyślenia odnośnie lampy:) Pomysł ze zrezygnowaniem z gałek bardzo dobry i dużo tańszy w realizacji niż mój. Trzeba będzie ewentualnie zaszpachlować te dziurki po uchwytach. Nie wiem czy dam radę w najbliższym czasie jeszcze się znęcać nad tą obudową ale pewnie za parę dni mi przejdzie i wezmę się do roboty. Nelli dziękuję. Dodam, że zaglądam czasem do Ciebie i naprawdę bardzo kibicuję w zmaganiach z materią taką czy inną. Podziwiam wytrwałość w dążeniu do realizacji marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 12.02.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Ależ u Ciebie przytulnie! Oto prawdziwy dom tworzony stopniowo i z sercem. Lubię takie! Bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cini_mini 12.02.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 jak dobrze że tu weszłam cudowny dom ,pełen ciepła,tez mnie ciągnie w te klimaty,tylko domek nasz mikry ale twój wątek upewnił mnie w przekonaniu żeby tak urządzać dom jak w duszy gra,a nie jak ogólna moda nakazuje pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 12.02.2015 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Rzeczywiście jest przytulnie i nie jest to wynik przypadku:) Lubię tą moją kolorową "graciarnię'' i mam ochotę cały czas na więcej. Muszę wkleić zdjęcia wnętrz, które strasznie mnie kręcą. Jest w nich wszystko - mnóstwo kolorów, meble od sasa do lasa, lampy industrialne obok kryształowych, tkaniny, obicia i dywany jak z 5 różnych mieszkań i finalnie są przepiękne. Cini Mini jedną z moich ulubionych comiesięcznych lektur jest wydanie "25 beautiful homes". Są tam zdjęcia z eleganckich rezydencji, poprzez piękne domy, a kończąc na klitkach wyglądających jak domek letniskowy na ogródkach działkowych albo większy kurnik. Wierz mi, że metraż nie ma nic wspólnego z pięknym urządzaniem wnętrz. Nie pisz o mikrym domku bo możesz zrobić w nim coś ciekawego:yes:Ja za to cierpliwie czekam na wizytę u znajomych, którzy kupili pałac wybudowany przez jakiegoś tureckiego przedsiębiorcę, który zwinął biznes w Polsce i sprzedał posiadłość z ogromnym terenem wokół. Jak właścicielka mi ostatnio opowiadała to po kilku latach mieszkania odkryła niedawno na spacerze po włościach, że gdzieś w rogu działki ma ogromny basen:) Ogólnie bardzo pozytywna babeczka, która jak opowiada o tym domu to sama się z siebie śmieje, że tylko ona mogła kupić taki koszmarek. Stwierdziła, że jak byli ostatnio w Wersalu to generalnie w domu mają podobnie. 5-cio stopniowe stiuki, wszystko we wściekłych kolorach ociekających złotymi wykończeniami. Tematyczne łazienki np. grecka z ceramiką w kształcie antycznych kolumn. Sama przyznaje, że to kicz nad kiczami ale odnajduje się w tym domu i ma niezły z niego ubaw. Mam nadzieję, że dane mi to będzie zobaczyć z czystej kobiecej ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 15.02.2015 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Ostry skręt w retro? To nie było zamierzone ale podoba nam się więc zdecydowanie zostaje! Trzy czarne lampy rozjaśnię jedną złotą która też jest mocno nietypowa. Jest w kształcie listków i będzie się wiła niczym bluszcz po suficie. Zwisy już nam wiszą po kokardkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 15.02.2015 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) Płytki, które wybrałam- szare manises geotiles. Vivesy są piękne ale to właśnie manises są tym czego szukałam. W paczce są 4 duże sztuki - wszystkie z innymi wzorami. W Warszawie sprzedawcy twierdzą, że dopiero pod koniec kwietnia są osiągalne. Mam nadzieję, że gdzieś w Polsce znajdę szybciej bo nie mogę tyle czekać. Jutro dalsze poszukiwania. Edytowane 15 Lutego 2015 przez Aga11* brak zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.02.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Moze w alekafelki mają, zawsze bez kłopotu sprowadzali dla mnie próbki. A widziałaś Fabresę Oporto? Bodobna do tych manises, tylko w innym odcieniu http://www.alekafelki.pl/produkt/fabresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts