Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 912
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lampa kuchenna już w całości. Reszta lamp już też w Warszawie - niestety na cle :( Papiery wysłaliśmy i czekamy.

Mąż montuje pierwszą obudowę grzejnika. Zdjęcia z placu boju. Może dziś skończy - wreszcie !!!:) Już wiem, że w naszym domu nie ostanie się ani jeden biały grzejnik.

Czekam na szafy, które opisywałam ale godzina zero dopiero pod koniec marca. W sumie to już bliżej niż dalej. Zdecydowałam, że szafa w wiatrołapie nie będzie biała. Ma być ciemna oliwka z elementami wybarwionymi na szaro. Dostałam również zgodę męża na zerwanie podłogi w garderobie i ułożenie vivesów ( jeszcze nie wybrałam dokładnie wzoru ale ma być multi kolorowy ). Płytki, które są tam teraz są ładne tylko problem w tym, że non stop wyglądają na brudne:( Mam zrobić wycenę całej operacji i jeśli budżet wytrzyma to trzeba to zrobić przed wstawieniem szafy. Zniszczą się opaski na drzwiach (chociaż i tak już zajął się nimi nasz pies) i boimy się, że sąsiadujące płytki w wiatrołapie popękają. Trochę szkoda tej podłogi ale chyba jej nie zniosę w dłuższej perspektywie.

Aancyk nie trafiłaś wcześniej bo nie jest to jeden z najbardziej popularnych wątków chociaż trochę osób do mnie zagląda co jest niezmiernie miłe:) Jak tylko coś nowego pojawia się u nas w domu to staram się wrzucić zdjęcia. Zazwyczaj zaglądam tylko do moich ulubionych topików i sprawdzam co tam nowego u dziewczyn. Pozdrawiam i dziękuję za komplementy. Widziałam oczywiście Twoje wnętrza i mogę pogratulować ich spójnej aranżacji. Są baaardzo ładne:yes:

DSC_2019.jpg DSC_2023.jpg DSC_2027.jpg DSC_2028.jpg DSC_2030.jpg

DSC_2130.jpg DSC_2137.jpg DSC_2145.jpg

Tak na szybko 3 zdjęcia z opanowanego placu boju po wieszaniu kolejnej lampy. Lepsze zdjęcia zrobię w dzień. Klosze reklamujemy bo przyszły w uboższej wersji bez lusterek. Albo niech nam wyślą zgodne z zamówieniem albo oddadzą część pieniędzy. O co dokładnie chodzi pokażę jak zrobię zdjęcia kloszy z lusterkami bo mam nawet takie już w domu od trzeciej lampy, która już też dotarła:)

Wybrałam już płytki do garderoby. Pokażę przy okazji. Wydawać się może, że to sprzedawca musi zabiegać o klienta a to się okazuje, że wcale nie:(

Szkoda pisać.

Dardurdko dziękuję:) Biblioteka moje marzenie...kieeedyś... Blachę kupiliśmy na allegro za 200zł z dostawą ( wymiar 2m na 1m). Sami malowaliśmy natryskowo. Bardzo tanio w porównaniu z innymi producentami, którzy wyceniali nam taką samą lub podobne ( wzory są tak przepiękne, że można wybrać naprawdę coś extra np. wzory arabskie są boskie) prawie 3 razy drożej. Nie mamy pojęcia dlaczego taka różnica. 550zł to dla mnie było za drogo a ten pan z allegro miał tylko taki jeden wzór więc padło na taki.

PS Gałki przy obudowie do wywalenia. Nie podobają mi się. Potrzebuję tu jakieś mocno zwisające. Mężulek się ucieszy:)

Obudowa śliczna. Świetnie nawiązuje do kuchni.

Lampa przeciekawa. Na pierwszy rzut oka nie podoba mi się, drażni, wyróżnia się na tle całości, niepokoi i .. powoduje, że wracam po kilka razy do zdjęcia! Przekora jedna i jeszcze zaczyna do mnie mówić. Znaczy, że ma coś w sobie :)

Lubię Aga Twoje przemyślnie zagracone wnętrza :)

Zamiast jak w przypadku minimalistycznych omieść je wzrokiem, stwierdzić, że przyjemne i pójść dalej, do Ciebie wracam i delektuję się detalami.

A bez gałek się nie obejdzie? fajnie byłoby mieć takie schowki, o których wszyscy myślą, że ich nie ma.

Dorka bardzo ciekawe przemyślenia odnośnie lampy:) Pomysł ze zrezygnowaniem z gałek bardzo dobry i dużo tańszy w realizacji niż mój. Trzeba będzie ewentualnie zaszpachlować te dziurki po uchwytach. Nie wiem czy dam radę w najbliższym czasie jeszcze się znęcać nad tą obudową ale pewnie za parę dni mi przejdzie i wezmę się do roboty.

Nelli dziękuję. Dodam, że zaglądam czasem do Ciebie i naprawdę bardzo kibicuję w zmaganiach z materią taką czy inną. Podziwiam wytrwałość w dążeniu do realizacji marzeń.

Rzeczywiście jest przytulnie i nie jest to wynik przypadku:) Lubię tą moją kolorową "graciarnię'' i mam ochotę cały czas na więcej. Muszę wkleić zdjęcia wnętrz, które strasznie mnie kręcą. Jest w nich wszystko - mnóstwo kolorów, meble od sasa do lasa, lampy industrialne obok kryształowych, tkaniny, obicia i dywany jak z 5 różnych mieszkań i finalnie są przepiękne.

Cini Mini jedną z moich ulubionych comiesięcznych lektur jest wydanie "25 beautiful homes". Są tam zdjęcia z eleganckich rezydencji, poprzez piękne domy, a kończąc na klitkach wyglądających jak domek letniskowy na ogródkach działkowych albo większy kurnik. Wierz mi, że metraż nie ma nic wspólnego z pięknym urządzaniem wnętrz. Nie pisz o mikrym domku bo możesz zrobić w nim coś ciekawego:yes:

Ja za to cierpliwie czekam na wizytę u znajomych, którzy kupili pałac wybudowany przez jakiegoś tureckiego przedsiębiorcę, który zwinął biznes w Polsce i sprzedał posiadłość z ogromnym terenem wokół. Jak właścicielka mi ostatnio opowiadała to po kilku latach mieszkania odkryła niedawno na spacerze po włościach, że gdzieś w rogu działki ma ogromny basen:) Ogólnie bardzo pozytywna babeczka, która jak opowiada o tym domu to sama się z siebie śmieje, że tylko ona mogła kupić taki koszmarek. Stwierdziła, że jak byli ostatnio w Wersalu to generalnie w domu mają podobnie. 5-cio stopniowe stiuki, wszystko we wściekłych kolorach ociekających złotymi wykończeniami. Tematyczne łazienki np. grecka z ceramiką w kształcie antycznych kolumn. Sama przyznaje, że to kicz nad kiczami ale odnajduje się w tym domu i ma niezły z niego ubaw. Mam nadzieję, że dane mi to będzie zobaczyć z czystej kobiecej ciekawości.

DSC_2184.jpg DSC_2188.jpg DSC_2217.jpg

Ostry skręt w retro? To nie było zamierzone ale podoba nam się więc zdecydowanie zostaje!

Trzy czarne lampy rozjaśnię jedną złotą która też jest mocno nietypowa. Jest w kształcie listków i będzie się wiła niczym bluszcz po suficie. Zwisy już nam wiszą po kokardkę:)

10150302_4.jpg 10150302_2.jpg

Płytki, które wybrałam- szare manises geotiles. Vivesy są piękne ale to właśnie manises są tym czego szukałam. W paczce są 4 duże sztuki - wszystkie z innymi wzorami. W Warszawie sprzedawcy twierdzą, że dopiero pod koniec kwietnia są osiągalne. Mam nadzieję, że gdzieś w Polsce znajdę szybciej bo nie mogę tyle czekać. Jutro dalsze poszukiwania.

Edytowane przez Aga11*
brak zdjec