kjuta 20.03.2015 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Biblioteka wyszła przepięknie, jak jej nie chcesz, chętnie się nią zaopiekuję masz Kobieto dar, podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 20.03.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 dzięki za namiary na dywanik garderobiany, muszę w końcu przyjrzeć się wszystkim kolekcjom vivesów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 20.03.2015 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Pestko jak to powiedział kiedyś mój mąż - na podróże i dobre jedzenie zawsze muszą być pieniądze ( możemy jezdzić gorszym samochodem, wykańczać się 10 lat ) i rzeczywiście dużo i często zwiedzamy ale nigdy nie byliśmy w krajach arabskich bo zupełnie nas w tamte rejony nie ciągnie. Obserwujemy co się dzieje na świecie i raczej nasze preferencje co do kierunków wyjazdowych się nie zmienią Kjuta nad biblioteczką to ja muszę jeszcze popracować - pomalować resztę zdobień, półki na czerwono zrobić ( środek też musi być ładny:) ) no i woskiem zaciągnąć całość i wtedy będzie ok. Chociaż jak znam życie moja mama przyjdzie zobaczyć dzieło i jak zwykle powie, że wcześniej było lepiej. Standardowy tekst - nie wiem o co jej chodzi:) Dziwna jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 20.03.2015 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 (edytowane) Przygotowalam do dalszej obróbki stolik z korytarza. Trzeba go postarzyć i pociągnąć ciemnym woskiem. Okucia do szuflad jeszcze na zloto pomalowac . Edytowane 20 Marca 2015 przez Aga11* dod.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 20.03.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Jakie ładne zestawienie kolorów! Czy w poprzednim wcieleniu był tym brązowym, co stał w kąciku? Jakimi farbami go pomalowałaś (nie o kolor... )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 21.03.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 No i na tym wątku przeprosze za autokorekte androida która wie lepiej co chce napisać. Pisze głównie z komórki. Chodziło mi o styl boho Fantastyczna taka umiejętność przerabiania mebli - można nie tylko zaoszczędzić fortunę ale i mieć dokładnie to co się chce. Ja dopiero zaczynam się uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 22.03.2015 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Dorka to farby kredowe. Są rewelacyjne bo nie trzeba przygotowywać danego mebelka pod malowanie np. papierem ściernym. Podchodzisz i malujesz. Tak to ten stolik sierotka z korytarza. Wczoraj nic nie zrobiłam bo byłam z moim psem bezdomna. Mąż kuł cały dzień płytki i był straszny hałas. Zrywał też listwy przypodłogowe bo będziemy wymieniać na wyższe no i mi będzie łatwiej zmienić kolor pseudo lamperii. Cały dom w białym pyle zupełnie jak za czasów budowy ale nie żałuję decyzji o małych poprawkach. Lepiej się pomęczyć parę dni niż parę lat z podłogą. W nadchodzącym tygodniu będę miała zdjęcia szaf a przed świętami montaż - wreszcie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.03.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witam się w Twoim uroczym, pełnym piękności wątku Podziwiam zapał, zdolności i efekty Ana, używasz farb kredowych Chalk Paint Annie Sloan, a czy masz może doświadczenie z farbami kredowymi Autentico? Wiem, że są do zakupienia u autoryzowanego sprzedawcy w Piasecznie Jak należy malować tego rodzaju farbami, aby uzyskać gładkie pokrycie, bez przetarć? Powierzchnię drewna też wtedy zabezpiecza się woskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 22.03.2015 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witam Tomkowa:) Farb Autentico przyznam, że do tej pory nie znałam więc nic na ich temat nie wiem. Jeśli kredowe to pewnie równie dobre jak Annie tylko nazwa inna. To są farby mocno kryjące przy dwukrotnym malowaniu ( ścianę w salonie też malowałam tymi farbami ). Właśnie żeby uzyskać przetarcia trzeba popracować troszkę a technik jest kilka. Ja oglądałam filmiki innych użytkowników albo sama metodą prób i błędów się uczę. Malowanie na gładko jest dziecinnie proste bo nawet nie musisz zachowywać odpowiedniego kierunku ruchu pędzlem. Dziś wieczorem zrobiłam sobie deseczki na rogi jelonków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.03.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Deseczki super Czyli przy malowaniu na gładko nie trzeba dodatkowej warstwy typu wosk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 22.03.2015 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 To zależy co malujesz bo jak ścianę czy beton to nie, chociaż ja nawet nie wszystkie meble traktuję woskiem. Tam gdzie jest powierzchnia zmywalna np. wycieram kurz z blatu to wosk jest obowiązkowy a tam gdzie nie to mi się nie chce nakładać Wosk też przyciemnia kolor a ja czasem chcę żeby był jaśniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.03.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Dzięki Aga11, A jak jest z utrzymywaniem się tych farb na powierzchni mebli i podatnością na zadrapania? bo u mie stoi biureczko wyszlifowane i nie mogę się zdecydowac, czy olejować czy malować, a jak malowac to czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.03.2015 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Dorka farby trzymają się bardzo dobrze. Jeśli chodzi o zadrapania to myślę, że podatność jest trochę większa niż farb akrylowych. Jeśli jest ładne drewno to nie maluj, troszkę szkoda chować jego naturalne piękno. Ja maluję tylko wtedy jak mi się nie chce szlifować albo jak potrzebuję mebel w konkretnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 23.03.2015 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Ten jeden kącik już prawie skończyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 24.03.2015 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) W sobotę jak mi się nudziło to zrobiłam małe zakupy. Pierwszy z nich dziś doszedł ale nie wiem gdzie będzie docelowo na podłodze. Strasznie ciemne zdjęcie ale nie mam lepszego. a może tu? Edytowane 24 Marca 2015 przez Aga11* x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkowa 31.03.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Witam gospodynię i zachwycam się niezmiennie Twoimi dokonaniami i wyborami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 31.03.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Ależ u Ciebie się dzieje! Piękne meble, bardzo ładne kolory i bardzo dokładne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 31.03.2015 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Witam Darkowa i dziękuję za miłe słowa. Iw fajnie, że zaglądasz. No staram się troszkę jak już za coś się zabieram:) Troszkę się dzieje. Na podwórku działamy i w domu. Kupiliśmy ziemię ogrodową i posadzimy tylko bukszpany przed domem. Widziałam tylko takowe rośliny przy rezydencjach milionerów na spacerach w ostatnim czasie i stwierdziłam, że skoro na podobny dom nie będzie mnie nigdy stać to chociaż pomysł z bukszpanami ukradnę W domu mąż wymienił mi już podłogę w garderobie. Zamówiłam nowe lampy do wiatrołapu i garderoby. Część listew już oderwana a część do wywalenia bo będą wyższe. Kolor lamperii przyciemniam do prawie czarnego ( jest grafit ). Dziś miałam to zrobić ale otworzyłam puszkę z farbą i okazało się, że panowie w sklepie wymieszali mi piękny majtkowy zielony uprany 50 razy - jutro reklamacja. Zdjęcia zrobiłam żeby pokazać przed i potem ale póki co jest w trakcie. W tym tygodniu miały być szafy ale mają opóznienie bo nie odbierają od nas telefonów więc domyślamy się co jest grane a mamy już z nimi doświadczenie w kwestii terminowości a raczej jej braku. Tam gdzie jest królestwo naszego psa jak nas nie ma w domu będzie zabudowa do sufitu więc krajobraz z przedpokoju się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 31.03.2015 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Zapomniałam dodać, że obudowa na grzejnik w wiatrołapie będzie w takim samym kolorze co lamperia żeby był jak najmniej widoczny bo piękny to on nie jest a obudowa będzie miodzio - wiem coś o tym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.03.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Jak pokażesz efekt końcowy - zwariuję Na widok biało-czarnych aranżacji dostaję dreszczy A podłoga już wprawiła mnie w stan wyjątkowej ekscytacji P I Ę K N I E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts