Stasz 19.06.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum:) Posiadam domek letniskowy nad jeziorem, typ Brda na pewno większość z Was kojarzy. Domek stoi w lesie, w zasadzie na jego skraju, na działce leśnej. Pytanie: czy w takim domku można zamontować kozę? Czy ma ktoś może doświadczenie w tym względzie lub mógłby mi wskazać od czego zacząć? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek whisky 19.06.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Mam koze w drewnianym garażu blisko drzew odleglosć od ścian ok 0,5m rura spalinowa pionowo ( nie ta gruba do kominkow tylko cienki ocynk ) bezposrednio w blaszany dach uszczelnione silikonem ... odleglosc dachu od kozy ok 5m .. zero problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luceek 26.06.2014 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Podejrzewam że wiesz o tym, ale przypominam, że taki piec ciągnie powietrze do spalania z domu. Jeżeli dom jest dobrze uszczelniony to problemy mogą być poważne. Może warto pomyśleć o jakimś dodatkowym dopływie powietrza w okolicy piecyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialoczerwony 26.06.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 koniecznie dodatkowy dopływ powietrza nieopodal piecyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 02.07.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Zacznij od komina. Sprawdź stan, przekrój, wysokość. Dobierz takie urządzenie grzewcze, które nie przegrzeje ci pomieszczeń i dostosowane bedzie do komina. Wymiana czy tez dopływ świeżego powietrza bezwzględny. Komin powinien mieć wyczystkę i co roku kategorycznie powinien być czyszczony!!! Pożar sadzy to tragedia. Palic tylko liściastym drewnem wszak dookoła las... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts