Jendrju 20.06.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Witam. Mam pytanie odnośnie postawienia domu. Mam pole uprawne, które chciałbym przekształcić w działkę budowlaną na której planuję postawić dom. Pole jest dosyć spore i ma kształt litery L. W takim razie moje pytanie brzmi. Czy pole uprawne można podzielić na 2 mniejsze i czy to pole później będzie można przekształcić w działkę budowlaną? Dodam, że są to ziemie najniższej klasy - piaszczyste gleby w około lasy i kilka gospodarstw. Nieopodal ktoś postawił dom, gdzie kiedyś było pole więc widzę że tak można. Chodzi mi o sprawy formalne co z czym, przez ile i za ile w przybliżeniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 20.06.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Idź do gminy, zapytaj o MPZP, jak nie ma to złóż wniosek o WZ. Nie trzeba zaraz dzielić żeby się pobudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jendrju 20.06.2014 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Tylko tyle? myślałem ze tego więcej będzie. Nie sądzę żeby na takim zadupi był MPZP ale zobaczymy. Dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 20.06.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Do wniosku o wydanie WZ musisz mieć zapewnienie mediów,oraz mapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 20.06.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 weźmie wniosek to będzie wiedział jakie załaczniki, ale dobrze piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 20.06.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Tylko tyle? myślałem ze tego więcej będzie. Nie sądzę żeby na takim zadupi był MPZP ale zobaczymy. Dziękować to dopiero pierwszy etap, potem jest ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jendrju 21.06.2014 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 A jeszcze jedno pytanie. Jeżeli w sąsiedztwie są 3 gospodarstwa rolne to czy dostanę pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego, bez żadnych planów na przyszłość na prowadzenie gospodarstwa? Wyczytałem gdzieś na temat ,,dobrego sąsiedztwa" ale nie bardzo to rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts