piotr.fryga 20.06.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Witam,zastanawiam się nad wyborem grzejników aluminiowych do pokoju 20m^2. W sklepie polecili mi markę Calidor (cena to 30 zł za żeberko). W internecie znalazłem grzejnik polskiego producenta Hermes (cena to 19 zł za żeberko). Porównywałem wydajność grzewczą, teoretycznie obaj producenci podają wartości w granicach ~120W/segment. Czy macie może jakieś doświadczenia z firmą Hermes? Polecacie któregoś z producentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 21.06.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Ja u siebie posiadam grzejniki fonditala calidor s3 i jestem z nich zadowolony. Póki co nie ciekną, nie żółknie na nich farba. Spełniają swoją rolę już 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.fryga 22.06.2014 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Przeglądałem sieć w poszukiwaniu tych s3 i s4, ale wygląda na to że jest ich już mało, przeważają modele s5 i super. Znajomy polecił mi jeszcze marki Buderus oraz Cosmonova, są to grzejniki niesegmentowe. Zauważyłem tendencję że te jednoczęściowe są tańsze. Wg producenta wydajność wydaje się być podobna. Zastanawiam się czy jedyną przewagą tych segmentowych jest to, że w razie czego można uniwersalnie zwiększyć lub zmniejszyć objętość grzejnika, czy może różnica jest w jeszcze czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts