Łukasz90 20.06.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Witam mam pytanie Rodzice zlecili wykonanie monitoringu ,,fachowcom" ( czy zasługują na to miano zaraz mnie udowodnicie. Więc tak mamy wątpliwości co do tego czy tka powinno wyglądać przyłączenie kabli do centrali rejestrującej. Fachowcy proponują ciągnięcie 10 kabli od 10 kamer i zrobienie odpowiedniej dziury w futrynie okna ew w murze pomiędzy futryną a parapetem. Jak dla mnie horror (10 kabli każdy po ok. 3mmm mamy dziurę 3cm...min .Ale ja młody jestem i się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 22.06.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 no na jednym kablu to na pewno nie zadziała jak ma być 10 kamer, ewentualnie można się bawić żeby wyjść 5 skrętkami (przy każdej kamerze konwerter) bo potrzebujemy 10x2 przewody na wizje i 10x2 przewody na zasilanie 12V można też zrobić wspólne zasilanie tyle, że 10 kamer to będzie koło 6,5A czyli trzeba by jakiś kabel 2x0,75... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 22.06.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Jak dla mnie horror (10 kabli każdy po ok. 3mmm mamy dziurę 3cm...min .Ale ja młody jestem i się nie znam. Albo dwie dziury po 16, albo 3 po 12mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
padbit 23.06.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 "Fachowcy" moim zdaniem po prostu idą Ci na ręke proponując takie rozwiązanie. Owszem można puścić kable w peszlach w ścianach, zagipsować tylko wtedy, licz się z tym że nie masz jednaj dziury w ścianie tylko cały dom do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 08.07.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 a dlaczego muszą wchodzić oknem nie mogą się przewiercić przez ścianę i wypełnić tego sylikonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 08.07.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 witu zależy jakie kamery mu proponowali, jeśli analogi to tak, jeśli IP to 10 skrętek wystarczy, lub jedna a gdzieś na zewnątrz ukryty switch w obudowie hermetycznej i to załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts