Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wejsciowe do domu pasywnego

Gość wisienkozerca

Recommended Posts

Gość wisienkozerca
może CAL

No wlasnie tez tylko on przychodzi mi do glowy ale nie spelnia warunkow (wycena byla 13 000 - kolekcja arktyczna) ale dac 13000 za drzwi - czy to nie przesada? inne propozycje?

drzwi CAL (Thule chyba) wg cennika kosztują 5600 brutto i zostały zastosowane w certyfikowanym domu pasywnym. z mojego doświadczenia wynika, że w rzeczywistości w cenie z cennika producenta można mieć drzwi z pochwytem i montażem na taśmach (nie w warstwie ocieplenia). do tego te naświetla - są za nie dopłaty w cenniku CAL, najlepiej chyba zadzwonić do producenta i się dowiedzieć czy i jakie naświetla można stosować z konkretnym modelem.

Gość wisienkozerca
Ok dobra sprostowanie. Drzwi do domu pasywnego - przez to rozumiem, drzwi BARDZO CIEPLE/SZCZELNE/NIEZAWODNE ale montowane ,,tradycyjnie na kotwach (tasmy sam sobie poprzyklejam).ale zalezy mi na drzwiach by byly cieple i tanie (ponizej10000- cal mi wycenil na 13 000- za duzo). Jakies pomysly?

Gość wisienkozerca
No dobra a jak zmienie kryteria - tylko cieple drzwi to czy ktos napisze mi cos innego niz CAL? (mniej niz 13 000 tyle kosztuje kolekcaja arktyczna u cala, drzwi z dwoma doswietlami)

Gość wisienkozerca
Trzeba trochę pracy w szukanie włożyć, to znajdzie się kilka firm. Z parametrów u<=0,8, drzwi drewniane: AFB, Porta, Agmar, Rutkowski. wszystkie w niższych cenach.

No fajnie ale mysle o drzwiach z DOSWIETLAMI - wiec ceny beda za duze :(

Gość wisienkozerca
ja też myślę i piszę o drzwiach z DOŚWIETLAMI. DWOMA. Na wysokość 240cm.

Wisienkożerco, czy sprawdzałeś ceny, czy tylko boisz się, że będą wyższe? Czy mieszkasz w Norwegii? Albo innej Szwecji?

Nie, nie norwegia. Ale masz racje boje sie sprawdzic, juz pisze o wycene. Dziekuje bardzo za odpowiedz.

• 2 months później...
treść usunięto na prośbę autora

u nie sytuacja dokładnie tak jak ją opisujesz...

Towaru nie ma, brak kontaktu z człowiekiem...

Zaliczki pobrane...

Jak zamierzacie poprowadzić dalej sprawę ?

Zakum dokonywaliście na firmę czy prywatnie ?

Edytowane przez Elfir

Autor wątku zapewne już wybrał drzwi, ale gdyby ktoś jeszcze szukał drzwi to mogę polecić firmy Weissner. Mamy drzwi pełne z doświetlem, montowane w warstwie ocieplenia i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Nie mamy wiatrołapu, wchodzi się praktycznie od razu do salonu i drzwi sprawdzają się nawet w największe mrozy. Tylko pochwyt okazał się niewypałem, ale to już jest kwestia gustu (wymieniony na klamkę).

• 3 weeks później...