Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak własnym sposobem zamaskować folię

smiling

Recommended Posts

witam i pozdrawiam - na małej działce w ogrodach rodzinnych mam małe oczko wodne o poj. 250 litrów czyli przysłowiowa sadzawka. Niestety woda "kwitnie"- robi się zielona i śmierdząca , dlatego kupiłem FILTR taki jak do akwarium - przeznaczony jest do pojemności 300l. i wydajności 900 l/godz.(wystarczy)- ma pracować w trybie ciągłym co powinno mi sprawę załatwić, będzie podnosić mi wodę na około 80 do 100cm.. Muszę tą wodę dotlenić by nie było beztlenowców, a dokona mi to mini kaskada - muszę uszczelnić " korytko " którędy ma płynąć woda, a zrobię to za pomocą foli do takich rzeczy przeznaczonych . Lecz ta mini kaskada ma za zadanie dotleniać jak i zarazem chłodzić wodę w oczku (filtr mi oczyści) a musi też być przyjemna dla oka, dbam też o swoją kieszeń.Są gotowe folie z kamyczkami do takich celów - są drogie, chciałbym otrzymać podobny efekt w tańszy sposób, zastanawiam się nad żywicą epoksydową - może są lepsze i tańsze sposoby. Nie wiem na czym producent klei takowe kamyczki Pyta Pan dlaczego folia , jak ma wyglądać kaskada- odpowiadam : folia jest najtańsza a co do wyglądu - po wykonaniu zamieszczę zdjęcie proszę o poradę jak to najlepiej wykonać z szacunkiem Jan:yes: Edytowane przez smiling

Są folie w płynie które mozna stosować w kontakcie z wodą spożywczą. Wykorzystaliśmy taką w akwarium wystawowym na zoobotanice 2012 i nie było problemów. Śmiało można do niej kleić drobny żwir (drobne kamienie też chwyci przy grubszej jej warstwie) i malowac farbami do kontaktu z żywnością.