JaZa 27.05.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Prosze o porade: w warunkach zabudowy mojej dzialki mam wyraznie napisane, ze sprawe sciekow ma zalatwic u mnie szambo (brak kanalizacji). Ja szamba jednak nie chce na swojej dzialce widziec. Zamiast tego planuje POŚ. Za dni pare chce zlozyc wniosek o wydanie pozwolenia na budowe. Jak sie zachowac? Dac w projekcie szambo, zeby tylko dostac pozwolenie na budowe, a potem zglosic budowe POŚ? No wlasnie, czy musze do pozwolenia zalaczyc projekt szamba lub POŚ, czy nie musze (bo przylacza kanalizacyjnego przeciez nie trzeba).Jakby nie bylo musze zlozyc zawiadomienie o budowie POŚ. Czy w takiej sytuacji moga wniesc sprzeciw? No i najgorsza ewentualnosc - wniosek o zmiane warunkow zagospodarowania dzialki.Mam juz niezly metlik w glowie, poprosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elczak 27.05.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 My robimy tak: Do pozwolenia dołączyliśmy projekt szamba (wrysowane w projekt zagospodarowania i ogólne informacje oraz wymiary to jest standardowe, ten kto wrysowuje w plan zagospodarowania będzie wiedział co potrzeba, można dołączyć też ksero jakiegoś zbiornika z wymiarami)Jak dostaniemy pozwolenie to wtedy zgłoszenie budowy POŚ i po 30 dniach można budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki71 28.05.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Dopiero co to przechodziłem i też chciałem najpierw szambo. Tak tez mam określone w decyzji o warunkach zabudowy. Ale ma planie zagospodarowania narysowałem tylko, w którym miejscu bedzie zbiornik POŚ, a rozsączkowania juz nie rysowałem. Tak było u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaZa 01.06.2004 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 A czy projekt szamba, w przypadku braku kanaklizacji, jest konieczny do uzyskania pozwolenia na budowe? Niby nic ale kilka stow w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts