Piotrek-Piła 21.06.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 WitamKupiłem domek w którym w przedpokoju jest chropowata powierzchnia. Wydaje mi się że jest położony tynk strukturalny na to farba i wosk. Ściany są zakurzone i próbowałem odświeżyć je samym woskiem, ale to nic nie daje. Sam wosk nie jest w stanie pokryć kurzu.Proszę o informacje co mogę zrobić, aby odświeżyć przedpokój. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 21.06.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Umyj ścianę (odtłuszczanie), do tego zbierz wszystkie pyłki (odkurzanie). Następnie można ją zagruntować (CT17 lub Unigrunt). Ja u siebie robiłem betonowy słupek czy jak to tam nazwać z tynku mineralnego od Magnata. Dodałem tylko pigment do wody i naciągałem. Czekam jeszcze dzień lub dwa jak wyschnie i lakierem zabezpieczę. 3kg Magnatu + 2 tubki pigmentów kosztowały mnie jakieś 150-200zł (a może i mniej) i starczyło to na 2 warstwy na jakieś 2m kwadratowe bo dawałem grubszą warstwę. Do tego lakier Magnata za jakieś 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek-Piła 22.06.2014 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 A czym umyć?Wodą z mydłem czy może czymś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resoviax 24.06.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 myślę że lepiej do odtłuszczenia nadaje się płyn do naczyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek-Piła 24.06.2014 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 myślałem dać grunt, na to emulsję i jakiś lakier bądź wosk. co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts