Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś zna sklep z domkami drewnianymi stimeo-domki.pl, bądź kupował u nich domek?

erykko42

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Właśnie również chcemy zakupić u nich domek, Czy ten domek to Lara 1? wymieniliśmy kilka maili z firmą, wszystko wydaje się w porządku, cena jest przystępna, nawet na dużą odległośc ceny są niższe niż niejednokrotnie bliżej podobne domki. Choć tak nowoczesnych mało widziałam. My zamierzamy postawić go na działce ROD. Jakie ma pan propozycje odnośnie posadowienia domku? Bloczki czy coś mocniejszego?

• 2 weeks później...

Ten domek jest z fabryki TENE z Estonii, to dobry jakościowo produkt. Wszystko zależy od poprawności montażu.

ja ma domek z Litwy (kraje bałtyckie produkują te domki jak Chiny t-T-shirty :yes: )

U mnie domek stanął na bloczkach i po roku był problem z oknami, bloczki osiadły i koślawiło się wszystko.

Przestawiliśmy domek na miejsce gdzie jest ułożona kostka i teraz nie mamy problemów.

• 2 weeks później...

Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Lara 4 bez montażu. Domek przyszedł na spakowanej palecie po 4 dniach od zamówienia. Musieliśmy go ręcznie rozpakować z samochodu. Domek został postawiony na wylewce.

Szczerze mówiąc obawialiśmy się samodzielnego montażu, ale mocno przestudiowaliśmy instrukcję ze strony ( polecam się zapoznać przed montażem) i wszystko poszło sprawnie w jeden długi dzień. Myślę, że można by zrobić to szybciej, jednak my każdy element przed montażem impregnowaliśmy i ten etap pochłonął dużo czasu. W drugi dzień kładliśmy gont. Montaż to prosta sprawa, trudno coś zrobić źle - takie duże klocki. Prawidłowe porozstawianie elementów ułatwia pracę. Warunkiem jest brak pośpiechu. Drewno rewelacja, wszystkie elementy bardzo dobrze podocinane. Jak mówię ile za niego zapłaciłem to z reguły spotykam się z niedowierzaniem.

Te domki to narzędziowe ? Straszna cienizna - przynajmniej na fotkach . Ja osobiście nie kupiłbym takiej budy tym bardziej ,że za bardzo produkujecie się tu z reklamą . Musi to być kiepski produkt skoro chcecie go tu wcisnąć . Niemowlęta na gówno mówią papu wy na drewniane budy - domki coś mi tu nie gra . Nie pozdrawiam

Nawet nie polskość a polaczkowatość. Ja osobiście też szukam doku na ogródek działkowy i podoba mi się, ze ktoś wrzuca zdjęcia konkretnych modeli. Mam jakiś punkt odniesienia.

https://www.google.pl/search?q=altanki+drewniane&rlz=1C1LENN_enPL521PL521&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=OC_RU5PjDIaJ7Abc34DgAw&ved=0CDcQsAQ&biw=1366&bih=667#q=domek+ogrodowy&tbm=isch

trzeba być ślepym by nie namierzyć więcej punktów odniesienia , butyński ma rację reklamujecie się żałośnie , wystarczy kupić płatny profil stworzyć wątek o altanach czy domkach wstawić swoje realizacje podyskutować , doradzić itp , a nie tak z partyzanta .

Edytowane przez maciej74

• 6 months później...
Witam

Przymierzam się do zakupu domku drewnianego na działkę.

http://www.stimeo-domki.pl/390-1469-thickbox/lara-4.jpg

Czy ktoś jest w stanie coś powiedzieć na temat sklepu bądź produktów oferowanych przez stimeo-domki.pl ?

Ceny mają fajne, ale jak z jakością i terminami?

Nie znam tej firmy ,ale ja bralem w firmie Depsan domki modulowe i tam maja wszystko na wymiar.Zadzwon sprawdz .maja duzy wybor i robia na wymiar z porzadnego drewna konstrukcyjnego a nie z byle chlamu.zadzwon do nich nie sa drodzy.