Mikolaj5 21.06.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Witajcie, Będę bardzo wdzięczny za podsunięcie konkretnych materiałów z których mógłbym wykonać taras i schody - oczywiści mówimy o płytach betonowych. Produkty (np. Libet) którym bliżej do płytek mnie nie interesują. Płyty z betonu architektonicznego w naprawdę dużych rozmiarach - to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 22.06.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Szto chociesz: albo beton architektoniczny - namiary znam, albo z kamienia naturalnego : schody (podesty i podstopnice) zależy to jakie masz wymiary w planie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 22.06.2014 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Balto - u mnie projekt jest w fazie przygotowania. Zastanawiam się nad możliwościami jeżeli chodzi o sam materiał. W tym kluczowa kwestia to schody. Kamień naturalny to raczej nie. Właśnie takie płyty z betonu architektonicznego mnie interesują najbardziej (przykład jak na zdjęciach). Duże rozmiary. Ale też wylewane murki które będą pasować do płyt. No i schody .. czy takie schody wylewa się z betonu architektonicznego, czy mamy jakieś gotowe płyty których możemy użyć? Jak obniżyć ewentualnie koszty, bo beton architektoniczny drogi jednak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 23.06.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Ech... trzeba zacząć od projektu w którym będzie wszystko, od wymiarów po grubość i zgodnie z tym realizować kolejne podpunkty. To z tego będzie wynikało co i jak będzie zamawiane. Delikatne zmiany w wymiarach mogą wynikać z konkretnej realizacji konkretnego fragmentu. Płyty betonowe na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuznajdziesz.pl 24.06.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Rzeczywiście najpierw przydałby się projekt. Duże płyty betonowe są też w ofercie Libetu np. takie - może zrealizowaliby Twoje nietypowe zamówienie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 24.06.2014 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 No dobrze (wiadomo projekt pierwszy) ale też trudno robić projekt w których są duże płyty betonowe, jeśli takiego materiału nie ma w sprzedaży. Np. czy są takie gotowce z betono architektonicznego na schody? No właśnie, takich gotowców jak wspomniane wyżej płyty z Libetu szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 24.06.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 W betonie architektonicznym nie ma gotowców. Robisz projekt, jedziesz z tzw. koksem i wtedy wykonywane są płyty - taki wymiar jaki jest konieczny (także: grubość), po czym docinane finalnie są na miejscu. O ich strukturze nie wspominam bo to jasne przez oczywiste.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 25.06.2014 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 I schody zewnętrzne też robią z takich płyt na wymiar?Czy to raczej konstrukcja wylewana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 25.06.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Schody jak schody: masz dwa warianty: albo masz wylewane z betony, ale z zapasem że będziesz montował płyty, albo robisz jakiś szkielet np. stalowy i do niego montujesz płyty. To zależy od tego co chcesz osiągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 26.06.2014 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 OK dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edelka 07.07.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Witam wszystkich. Ostatnio przeglądałam internet w poszukiwaniu czegoś na taras i znalazłam firmę, która produkuje doskonałe płyty dekoracyjne w rożnych kolorach i wymiarach, które doskonale nadają się na tarasy, schody zewnętrzne, a także do wielu innych rzeczy. Firma bodajże nazywała się dekobeton, czy coś w tym rodzaju. Ja jednak zdecydowałam się na kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 21.11.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Beton architektoniczny na tarasie spoko jest http://www.swiatbetonu.pl/produkty/socho-plyty-z-betonu-architektonicznego-produkowane-przez-firme-buszrem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 21.11.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Luxum: podobnie jak i cała masa innych działających na rynku firm także ma swoją ofertę. Widziałem je i mnie się podobały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PolTeam 12.09.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Może coś takiego. MAXIMA firmy LIBET. To nic że ma zacieki producent zapewnie że po kilku latach może będzie niewidoczne. tylko że musi padać deszcz i trzeba dużo chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milano2 16.09.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Ktoś ma takie płyty betonowe na tarasie nie zadaszonym? Chętnie zobaczyłbym jak wygląda po kilku latach.. bo beton + woda + mróz nie kojarzy mi się dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 22.09.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Na taki sposób użycia betonu przydałaby się solidna i regularna impregnacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts