tomekatomek 23.06.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Jak szybko można murować ściany szczytowe na wieńcu ściany kolankowej po zabetonowaniu wieńca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.06.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Ściany kolankowe to ściany na których opiera się dach z reguły tam wtedy szczyt nie wystepuje. Jest na ścianie prostopadłej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.06.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Chyba, że ktoś ma wieniec dookoła budynku. Myślę, że po tygodniu bez problemu. Jak po trochu się samemu muruje to i 3 dni wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.06.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Chyba, że ktoś ma wieniec dookoła budynku. Myślę, że po tygodniu bez problemu. Jak po trochu się samemu muruje to i 3 dni wystarczą. Jak ma do okoła to nadal nie jest wieneic nad ścianka kolankową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekatomek 23.06.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Wieniec ze ściany kolankowej zachodzi tak po ok. 1m na krótsze ściany domu , gdzie będą murowane ściany szczytowe. 1m= 3 pustaki na warstwie, a idąc w górę to w sumie na tym wieńcu opierać się będzie może z 6 pustaków na każdej stronie. To chyba nie jest zbyt duże obciążenie i wydaje mi się że czekanie 7 dni to za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.06.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 W tych temperaturach możesz murowac na drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts