bobo30 14.08.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Ciekawa jestem co powie nasz kierownik? Na razie wiem, że nie będziemy lali bezpośrednio w grunt. Opiszcie jeszcze swoje fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 14.08.2004 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Grunt gliniasty,chudziak w wykopiezbrojenieławy w wykopie (czyli nie w szalunkach) smarowane dysperbitem 2 x z wierzchuściany fundamentowe zbrojone, wylane z gruszki, w płytach akrow smarowane z obu stron dysperbitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 17.08.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Po konsultacji z kierownikiem damy chudziak na dno. A potem chyba zbrojenie i beton. Zobaczymy jeszcze jak będzie wyglądał grunt po zrobieniu wykopu.Kto jeszcze ma już fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 18.08.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 właśnie, jak to jest???? ja też będę miał fundament wylewany prosto w grunt i słuszałem o kilku opiniach, np: chudziak + zbrojenie + beton z gruchy, lub zagęszczony piasek (lub żwir) + zbrojenie + beton z gruchy, lub samo zbrojenie + beton z gruchy - jak to jest??? czy dawać do wykopu folię? Mój sasiad też nie robił chudziaka - to jego sprawa 9nie robił tez parę innych rzeczy moim zdaniem ważnych...) My zrobiliśmy chudziak + zbrojenie + folia do wykopu (teraz to się przydało ponieważ kopiemy rów wokół ścian na drenaż opaskowy i fundament jest czyściutki ) potem z uwagi na spadek terenu daliśmy drugie zbrojenie ścian fund (decyzja kierownika budowy) i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 02.04.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Nasz wykonawca proponował ułożenie zbrojenie na cegłach - kierownik budowy się absolutnie nie zgodził mówiąć że to niedopuszczalne są specjalne dystansówki, pozwalające na bezpieczne ułożenie zbrojenia 4-5 cm nad poziomem podłoża - cegły tego nie zapewnią, bo nie są przecież równe Ta niedopuszczalność cegieł pod zbrojeniem to ze względu na nierówność czy na materiał ?? Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego nie zaleca się cegieł pod zbrojenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.04.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 ze względu na materiał ale cegła od "cegły" tez sie rózni - vide klinkier czy zendrówka /czyli cegła przepalona/ u BK kierownikiem była zdaje sie kobieta ... stąd to kategoryczne "niet'" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Limagraf 09.02.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 W moim przypadku z lawy fundamentowej beda wychodzic slupy zelbetowe.Na lawie beda stawiane pustaki zasypowe. Jak to wszystko zaizolowac by nie miec w przyszosci klopotow. Czesc budynku bedzie podpiwniczona.Z gory dzieki za rady. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts