bigber 24.06.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Witam poproszono mnie bym zmienił u starszej osoby taryfę na 2 strefową. Wszedłem na stronę tautron-a bo takiego ma dostawce i zdębiałem przykładowo w taryfie G11 czyli całodobowej oszczędny 3 lata płacimy 1kwh 0,2999zł+ opłata dystrybucyjna 1kwh 0,2587zł+ abonament załóżmy że rozliczanie będzie w cyklu 6 miesięcznym co daje nam 0.98zł/1mc+ opłata handlowa 7,98zł/1mc.+ składnik stały + opłata przejściowa) układ trójfazowy dla <500 jest 4,74 zł/m-c w taryfie G12e bo taka ją interesuje zas jest1kwh dzień 0,3472 zł1kwh noc 0,2428 zł+opłata dystrybucyjna dzień 0,2686zł+opłata dystrybucyjna noc 0,0656zł+ abonament załóżmy że rozliczanie będzie w cyklu 6 miesięcznym co daje nam 0.98zł/1mc+ opłata handlowa 7,98zł/1mc+ składnik stały + opłata przejściowa) układ trójfazowy dla <500 jest 8,19 zł/m-c nie wiem czy znalazłem już wszystkie składowe opłaty za prąd ale z tego co udało mi się ustalić to we wcześniejszych rachunkach nie było czegoś takiego jak opłata handlowa. Niestety do soboty kontakt mam tylko telefoniczny i nie mam tez możliwość spojrzenia na bieżący rachunek.Super by było jak by ktoś dał skan rachunku z taryfy G12e (nowej) oraz G11 starej, nie musi być to skan a wystarczy wypisane pozycje że stawkami bo coś mi się wydaje że zmiana taryfy jest mało opłacalna Edytowane 25 Czerwca 2014 przez bigber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts