piotrbiber 24.06.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Witam serdecznie.Proszę o radę jak wycenić stan surowy otwarty i zamknięty. Czy da się to zrobić na podstawie samego projektu? Jakiego programu komputerowego najlepiej użyć? Jesteśmy dopiero na etapie projektowania domu. Chciałbym wstepnie oszacować ile jeszcze powinienem się skredytować, stąd moje pytanie. Czy da się to realnie oszacować mając wymiary budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 27.06.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Oczywiście, że da się to zrobić. Zachęcamy do skorzystania z naszej aplikacji Kalkulatory Budowlane - koszt budowy domu obliczysz pod tym linkiem http://kalkulatorybudowlane.pl/budowa/ Możesz za darmo przeprowadzić kompletną wycenę do stanu surowego, potem deweloperskiego i w końcu wykończenie poszczególnych pomieszczeń pod klucz. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 28.06.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Na forum ogólnie sprawdzonym i polecanym przeliczeniem kosztów domu jest powierzchnia CAŁKOWITA x 2500zł=stan developerski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 29.06.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Witam serdecznie. Proszę o radę jak wycenić stan surowy otwarty i zamknięty. Czy da się to zrobić na podstawie samego projektu? Jakiego programu komputerowego najlepiej użyć? Jesteśmy dopiero na etapie projektowania domu. Chciałbym wstepnie oszacować ile jeszcze powinienem się skredytować, stąd moje pytanie. Czy da się to realnie oszacować mając wymiary budynku? Sporo realnych wycen wykonaliśmy tu: http://polskieforumbudowlane.pl/forums/topics/view/391 Można przeglądnąć dla orientacji lub zadać pytanie. Według mojej wiedzy SSO to cena od - 1200 zł m2pu do 1700 zł m2pu z VAT.SSZ to cena od 1500 zł m2pu do 2000 zł m2pu z VAT. Oczywiście zupełnie szacunkowo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 29.06.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Chyba u was w warszawie takie chore ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 21.07.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Chyba u was w warszawie takie chore ceny Otóż to - wielu liczy na to, że będzie taniej a potem jest wielkie rozczarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldy 28.07.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Najlepiej porównać potem wycenę z programu z tą proponowaną przez fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 29.07.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Najlepiej porównać potem wycenę z programu z tą proponowaną przez fachowca. Bez tego się raczej nie obejdzie, bo robotę w końcu i tak wykona fachowiec a nie program Ale warto wiedzieć, o jakich kosztach możemy z fachowcem rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 21.09.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Bez tego się raczej nie obejdzie, bo robotę w końcu i tak wykona fachowiec a nie program Ale warto wiedzieć, o jakich kosztach możemy z fachowcem rozmawiać. Większość ludzi nie chce wierzyć w realne koszty, a woli wierzyć w to, że jest taniej niż jest. Stąd fundują sobie kłopoty na własne życzenie. Dużo na ten temat mogą powiedzieć pośrednicy kredytowi którzy pomagali w uzyskaniu (niedoszacowanych) kredytów na budowę domów inwestorom i byli świadkami na jaką część realizacji faktycznie wystarczyło .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeArek 24.09.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Może kiedyś tak było kolego. Teraz to inna bajka. Przerabiałem to w tamtym roku. Kolega zrobił mi kosztorys. Domek mały. Miał być letniskowy. Wycena 140000. Firma do której się udałem dla porównania 145000 czyli w granicy kosztorysu. Wizyta w banku. Kosztorys 230000 No nie. Nie będę spłacał rat od takiej kwoty bo bank musi być pewny że wystarczy kasy. Dlatego zostałem samorobem i powoli sobie klecę ale z własnych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 05.10.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Na jakiej podstawie bank wycenił Ci dom o ponad 50% wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts