nurni 27.05.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witaj w klubie. Też mieliśmy budować Manuelę (z podniesioną ścianką kolankową i zabiegowymi schodami) ale z różnych względów stanęło na indywidualnym. Domek PRZEPIĘKNY !!!!!!!!!!! do dzisiaj podoba mi się cały czas. A tak na marginesie, okazało się, że trzy domy od nas też buduję się taki domek (był pierwszy) i dobrze, że my budujemy inny. Sąsiad pewnie by się trochę wkurzył Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 27.05.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witam, witam na razie nie mam czasu żeby przeczytać ale na pewno to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 27.05.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witam i dzięki za odzew.Ostatnio stwierdziłem, że po za bieżącym udzielanie się na forum, popełnię także własny dziennik. Dla tak zawansowanych forumowiczów jak Wy pewnie nie bedzie tam nic odkrywczego, ale może inni poczatkujący coś skorzystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 27.05.2004 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witam i dzięki za odzew. Ostatnio stwierdziłem, że po za bieżącym udzielanie się na forum, popełnię także własny dziennik. Dla tak zawansowanych forumowiczów jak Wy pewnie nie bedzie tam nic odkrywczego, ale może inni poczatkujący coś skorzystają. Zawsze jest coś odkrywczego i po to, to wszystko piszemy i czytamy Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 27.05.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 A tak przy okazji nurni skoro już budujesz to musiałeś jakoś rozwiązać problem VAT'u, czy dogadałeś się ze swoja ekipą na 7% za materiały czy jednak im płacisz tylko za robociznę, a materiały sam z 22%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 27.05.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Nareszcie ktoś z Manuelowiczów pisze dziennik!!!Będę śledziła na bierząco wszystkie szczegóły! Pozdrawiam i trzymamy kciuki!!!makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.05.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 czytamy, czytamy i tak jak napisał nurni - zawsze jest coś odkrywczego dlatego czekamy na cd PS. Manuela również u nas była brana pod uwagę, śledziłam jak powstaje na łamach wyborczej w podwrocławskim osiedlu , ale ostatecznie kupiliśmy działkę już z projektem...i nie była to Manuela ...ale Żuczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 28.05.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Jestem Waszymi komentarzami, bardzo zmotywowany. Mam zamiar zawrzeć w tym dziennik przede wszystkim to czego jeszcze niedawno sam szukałem: zestaw praktycznych rad w pigułce na temat każdego z etapów budowy, zestawienia kosztów, opis zmian wraz z argumentacją, no i oczywiście dygresje.Samą budowę mam zamiar zacząć 1 sierpnia, a jak wyjdzie ... zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 28.05.2004 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Z ekipą mam dogadany stan surowy zamknięty na 7% VAT-u. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 28.05.2004 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Z ekipą mam dogadany stan surowy zamknięty na 7% VAT-u. No to świetnie, mam nadzieję, że moja też nie bedzie robić problemu. Całą kalkulację opieram na założeniu, że zapłacę 7% za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 01.06.2004 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 I jeszcze jedno: w jakim rejonie Warszawy powstanie ten piękny domek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 02.06.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 w jakim rejonie Warszawy powstanie ten piękny domek? Pozdrawiam Nie w Warszawie, ale koło Ciebie w Mińsku Maz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 02.06.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Witam i cieszę się niesamowicie czytając dziennik z budowy Manueli. Czytając o Waszej wizycie na sąsiedniej Manueli pomyślałem że u nas było dokładnie tak samo. To samo uczucie oglądania papierowego marzenia w rzeczywistości. Teraz już jestem "bliżej niż dalej" Pozdrawiam i życzę dużo samozaparcia przy pisaniu. Adamski PS. Z niecierpliwością czekamy na dalsze newsy z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 02.06.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 przeczytałam i czekam na cd z tymi metrami to poprostu będziesz miał mniej koszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 02.06.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 przeczytałam i czekam na cd z tymi metrami to poprostu będziesz miał mniej koszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.06.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Witam kolegę Manuelowca i to w miarę bliskim sąsiedztwie. Zapraszam do wymiany doświadczeń w dzienniku DOm w Puszczy - dziennim Niny i Barda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 15.06.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Fajnie poczytać, że ktoś przechodzi to samo co my tzn rozbiórka, papierzyska etc... - (nam było tylko łatwiej z WZiZT więc pozwolenie juz jest). powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 15.06.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Fajnie poczytać, że ktoś przechodzi to samo co my tzn rozbiórka, papierzyska etc... - (nam było tylko łatwiej z WZiZT więc pozwolenie juz jest). powodzenia "Najciekawsze" chyba jeszcze przed nami!!! Ale podobnie jak Ty będę walczył z siłami "natury" o każdy metr w pionie i w poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 15.06.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Pozytywne jest natomiast to, że uprawomocnienie się decyzji o warunkach zabudowy można już przyspieszyć załatwiając oświadczenia wszystkich stron o nie wnoszeniu zastrzeżeń – niestety strony czyli sąsiedzi muszą stawić się w urzędzie osobiście – czy u Was też tak jest, myślałem, że wystarczą pisemne oświadczenia. U mnie wystarczyło że pozbierałem oświadczenia od sąsiadów i sam je zaniosłem. Pierwszy raz słyszę o ściąganiu ich do urzędu. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 15.06.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 U mnie wystarczyło że pozbierałem oświadczenia od sąsiadów i sam je zaniosłem. Pierwszy raz słyszę o ściąganiu ich do urzędu. Pozdrawiam Adamski Też wydaje mi się to absurdalne. Te formalności jeszcze przede mną tak wiec tak łatwo nie odpuszczę i jeszcze podrążę temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts