coral 24.06.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Witam,Tak jak w temacie, rozdzielnica i instalacja w budynku gotowa oraz WLZ zakopane. Pytanie moje dotyczy co dalej. 1. Kto podłącza WLZ do licznika elektryk czy zakład?2 Kiedy następuje połącznie? Po pomiarach, spisanym protokole czy przed pomiarami? Opiszcie mi to krok po kroku co jak i kiedy. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 24.06.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Do rozdzielni w domu podłącza elektryk do skrzynki na działce zakład . W tauronie składasz pismo o gotowości instalacji do przyłączenia do sieci podpisujesz go sobie sam albo podpisuje elektryk umawiasz sie na konkretna date na przyłączenie (w zakładzie nikt nie pytał o pomiary). Przyjeżdżają z zakładu i podpinaja Cię do sieci . Jeśli masz inny zakład energetyczny pewnie ma inna procedurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coral 24.06.2014 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Dzięki za odpowiedz. Może ktoś wie jak jest w Enerdze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 02.07.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Opiszcie mi to krok po kroku co jak i kiedy. A nie prościej zadzwonić do Energii na bezpłatną infolinię, powołać się na numer nadany w warunkach przyłączenia i dowiedzieć się wszystkiego co tylko chcesz wiedzieć. Bo co ci z tego przyjdzie, że ktoś na forum ci odpowie. A jak czegoś nie skumasz z ich tekstów albo ci się wyda podejrzane, to wtedy pytaj na forum. Rozumiem, że posiadasz kwit pod tytułem "techniczne warunki przyłączenia do sieci" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts